HA tápszeres babánál, hogyan váltottatok sima tápszerre (esetleg tejre)? (tudásbázis)
Szia!
Még nem oldódott meg, igazán nem is problémának nevezném :)))
Még nem kezdtem át a szokatást, azaz egyszer már igen, de közbejött a fogzás és nem ment zökkenőmentesen, ezért hanyagoltuk és visszatértünk a régi tápira.
Én sem bírom a tejet, pár pohár még oké, de nagyobb mennyiségben már nem, ezért is tartok tőle.
Szió!
Nálunk inkább a dokink "féltése" miatt. De már váltanánk azért szeretném tudni, kinek hogy sikerült ez.
Szia!
A 8,5 hós babám megelőzésképp kap HA-s tápszert, mert a családomban férfi ágon öröklődik az ekcéma.
Mondjuk az más kérdés, hogy mégis kijött nála a csecsemőkori ekcéma...
Köszönöm mindenkinek! Még annyit, h akik HA tápszert kaptak volt rá okuk, vagy csak megelőzésképpen?
teleki_2007!
A kecsketej sokkal jobb, mert ami a boltokban kapható tej, na inkább nem is írok semmit.....
Szia!
Én is etettem a nagyobbik fiammal tápszert.Simán váltottam nem volt belőle semmi gond.Mármint HA-ról simára.Amikor elmúlt 1 éves akkor kezdtem a tápszert felválltani tejre.Ezt a védőnőm tanácsára úgy csináltam,hogy tápszerbe kicsi tejet tettem majd mindíg kicsit több tejet és így átmenettel kb. 2 hét alatt átszokott a tejre, vagyis a kakaóra. Ezt itta 4,5 éves koráig reggel este.Nekem ez bevállt.Nekünk kecskéink vannak így forralt lehűtött kecske tejet kapott...Ezt a tejre válltást csak jótanácsnak írtam le, hogyha eljön az ideje próbáld így csinálni biztosan nem lesz gond.Legalábbis nálam nem volt....
Mi eddig hypoallergén tápszert ettünk, de itt az ideje váltani, van vki akinek van ebben tapasztalata? Ne legyenek gondok (pl hasmenés stb)
Köszi
További ajánlott fórumok:
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- 6 hónapos babának répafőzelék. De hogyan? Tápszerrel vagy anélkül?
- Bűn 4 hónapos kor előtt (minőségi!) bébiitallal kínálni a gyereket, mert sokat akar enni?(nem szopik, tápszeres)
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek
- Mennyi hízás megengedett egy tápszeres babánál?
- Tápszeres babánál hány hónaposan kezdtétek el a hozzátáplálást?