Ha csak 3x hajlandó szopizni a 7 hónaposom fejéssel kiegészitve mennyi ideig nem apad el a tejem? (tudásbázis)
Lehet,hogy fáj neki,de szerintem nem.
A szopizást fokozatosan úgyis elfogja hagyni és naponta már csak 1 szer fogja kérni mert elég lesz neki.Csak arra vigyázz,hogy ne gyulladjon be.A tej mennyisége pedig mindig ahhoz igazodik,hogy mennyire van szüksége.Ahogy ezt az előttem szóló is leírta.
az első lánykámnál másfél évesen nem kellett neki.(elaludt nélküle és nem is kérte többet)Még egy félévre is volt néhány cseppnyi,nem fejtem csak az első 6 hónapban.A kicsikkel is így tettem és ők ráadásul ikrek is és elég nekik így is.Fejlődnek és most már igaz csak lassabban,de híznak.Már lemozogjak.
Úgyhogy csak nyugi és annyit adj neki amennyit kér.
Szia!
Ha 7 hónapos akkor már lehet elkezdődött nálatok a hozzátáplálás és azért nem igényli annyira.Szerintem nem fog elapadni csak az ő szopási igényéhez fog igazodni a tejmennyiség,de fejéssel szinten lehet tartani.
Még mesterségesen is be lehet indítani a tejet,úgy,hogy nem is szültünk gyereket,csak egy elektromos mellszívó kell hozzá.Ezt csak azért írtam,hogy nem apad az el olyan könnyen.
Ha nem akarod,hogy kevesebb legyen a tejed akkor szinten tarthatod fejéssel.
Főzeléket már esztek nem?
Lassan a tejcsi már csak "üdítő".Esetleg ha kicsit később próbálod meg cicre tenni?Lehet pont akkor nem kell neki,mi is általában akkor eszünk ha éhesek vagyunk
Ne izgulj, megmarad a tejed. Kevesebb lesz, mert mindig a kereslet határozza meg a kínálatot, de ha ugyanannyit fejsz nappal, mint korábban, akkor kevesebb sem lesz...
Én fél évig szoptattam úgy a lányomat, hogy naponta csak 3szor szopott, reggel-délben-este. Tehát egyik nap a jobb mellemből szopizott napi 1x, másik nap meg a balból. Aztán ezt elcsökkentette 2re, reggel-este, és még akkor is volt annyi, amennyi kell.
Ne parázz, mert attól viszont elmehet!
Szia!
Szerintem ha rendszeresen szopizik, még ha háromszor is, akkoris még jó ideig meg kell hogy maradjon a tejtermelés!
További ajánlott fórumok:
- Ruhák, kiegészítők
- Júliustól a köztisztviselők már nem kapnak jövedelem kiegészítést?
- Milyen ruhát illik felvenni? Kiegészítők?
- Segítsetek légyszi!Most mondta a védőnő, h kevés a vasam(29. hét).Mit ajánlotok kiegészítő vaskészítményt(nem a táplálkozást)?
- Valaki tudna segíteni? Német nyelv és dass-os mondatokat kellene kiegésziteni, egyszerű mondatok kellenének.
- Egy hónapos babám a cici mellé kiegészítésként tápit kap(na).Nem hajlandó megenni pedig még éhes! Mivel ízesíthetem vagy édesíthetem meg?