Gyerekek mellett mikor mentetek bulizni, szórakozni? (beszélgetés)
Azért nagyon nem mindegy, hogy egy gyereket, vagy hármat hagysz anyósra, anyádra, bárkire.
Lehet, hogy egyet még simán bevállalnak, hármat már nem biztos.
A segítséggel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy itt a hoxán rengetegen írják, hogy nem szeretnek segíteni, nem kérnek segítséget, mert úgy sem viszonozzák neki/k...
Szerintem nem azért kellene segíteni másoknak, mert számítunk a viszonzásra, mert ha már csak ezért tesszük, akkor semmi értelme.
És, hogy a fórum témájánál maradjak, tőlem sosem várták, hogy majd visszavigyázzak azért mások gyerekére, mert ők vigyáztak az enyémre hiszen, abban sem lehetett senki biztos, hogy lesz gyereke annak, aki vigyázott az enyémre, ahogy nem biztos, hogy viszonozni tudtam pont olyan formában pl. egy villanyszerelést, ahogy nekem esetleg segítettek, mert nem is értek a villanyszereléshez.
Persze, ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül viszonzatlan marad egy-egy segítség, csak nem pont pl. gyerekre vigyázásba merül ki, hanem pl. azzal, hogy megcsinálom az adó bevallását vagy jó barátnő vagyok.;)
Sajnos sokan a barátságtól is azt várják, hogy majd a barátom/barátnőm, kihúz a kakiból, ha bajban leszek, na de a barátság sem erről szól....
Tudom, manapság már tényleg csak arról szól a legtöbb barátság, hogy segítünk, meghallgatjuk, stb., ezért barátkozunk egymással. Így ritka az igazi barátság, és mivel sokan így állnak ehhez, ezért nincs, akire rábízhatná a gyerekét, ha valami olyan programot szeretne, ahová épp nem vinné a gyerekét.
Gabbbicica említette a rátelepedős ismerősöket. Én az ilyenekkel nem azért lazítanám a kapcsolatot, mert engem nem hívott meg, hogy a gyerekeink együtt játszanak, hanem pusztán azért, mert nem szeretem, ha valaki annyira egyszerű, hogy képtelen bejelentkezni, időben hazamenni, annyiszor menni/keresni, hogy az a másiknak ne legyen terhes, az nem zavarna, hogy nem hív át magukhoz, de az igen, hogy nálam tölt 1 hétből 7 napot, mert nekem esetleg más dolgom is lenne, mint őket kerülgetni...
Vagy inkabb a babysitter, ha rokon nincs.
Az ismeros, barat es kolcsonosen altalaban nem mukodik. Akiknel en latom, kb az volt; hogy az egyik gyerek mindig ott volt, aztan a kolcsonosseg nem volt meg.
Nalunk csak olyan volt, hogy az egyik csaj mindig ide akart jonni jatszani a gyerekevel. Reggel fel 8kor mar itt volt, itt reggeliztek, az en gyerekem kiságyában altatta a gyereket, itt ebedeltek....
Kb 5x voltak itt igy, egyszer se hivott at minket hozzajuk.
Nem vagyok kicsinyes, nem szamoltam a koltsegeket. De mivel a gyerekem nem szerette az ovet, vissza se hivtak jatszani, ezert beszuntettem ezeket.
Várjatok míg 18 nem lesz.
Addig nem lehúzott rolóval mozi.
Nem értelek amugy.
Te irod, hogy nem kell lehuzni a rolot, de te huztad le 6 eve, ha sehol se voltatok.
Es most se mersz elmenni oda, ahova szeretnel,"csak" moziba.
Nem bizol abban, aki vigyaz a gyerekekre?
"Hagyomanyos" diszkora nincs mar, fokepp olyan helyekre, ahova 16-23 evesek jarnak fokepp 😊
Ettol mas elvezheti, mi nem talaltunk a kornyeken olyan tancos helyet (nem Budapest) ahol a mi korosztalyunk szorakozna.
És mi abban a gáz?
Én nem gondolnám, hogy a gyerekszülés után le kell húzni a rolót és csak a konyhában sürgölődni.
Én meg ezt tartom gáznak.
Mindenkinek van élete amiben jól kell magát éreznie.
Nagyon "kimértek" manapság a kisgyerekes anyukák...
Én elég fiatal voltam, amikor szültem, 22 éves, így még simán volt igényem a szórakozásra, ahogy a férjemnek is.
Rendszeresen jártunk bulizni, nálunk is nagyon sűrűn volt buli. Anyósom vigyázott a gyerekre.
Mi még most is járunk;)
Diszkóba semmikor, gyerek előtt sem szerettem, de az, hogy 6 éve nem voltatok kettesben a férjeddel, az nagyon nem normális.
Ha van akiben megbízol, a legkisebb korban is ott lehet hagyni pár órát, semmi baja nem lesz.
De mondjuk szerintem teljesen mindegy, hogy mi mit mondunk, ha te nem nyugodt szívvel hagyod ott, mert akkor úgysem tudsz kikapcsolni...
Nincs igényem diszkóba menni már :)
A nagyobb 3,5 éves, 3 hónapos volt, amikor először voltunk koncerten, sógornőm vigyázott rá, fél 2-re értünk haza.
Vacsorázni, Dumaszínházra, baráti házibuliba szoktunk még menni, ha van, aki vigyázzon a gyerekekre.
A kicsi tavaly márciusban született, aztán kb minden zárva volt, azért nem mentünk sehova. Most már fogunk.
Kb 1 hónapos volt a gyerek, amikor először leléptünk vacsorázni.
Aztán 10 hónapos volt, amikor elmentünk egy hétre külföldre télen nyaralni.
6 év, az durva. Mi tart vissza?
További ajánlott fórumok:
- 2020-ban is csinosan, gyerekek mellett
- Használhatok gyerekek mellett 100%-os illóolajat CSAK párologtatásra?
- Munka gyerekek mellett
- 18 hónapos, még szopizó gyerkőc mellett el lehet kezdeni finoman fogyókúrázni vagy ugyanúgy tilos, mint kisebb gyerekeknél?
- Meddig jár a GyES iker gyerekek mellett?
- Munkavállalás gyerekek mellett