Fürdetővödör - dézsa, miben más mint a kiskád? (beszélgetés)
És ha már belementem, az eredeti kérdés az volt, hogy miben más mint a kiskád.
Abban más, hogy a gyerek egész teste végig a vízben van, csak az álla alatt kellett tartani, biztos volt, hogy nem fázik meg.
Kevesebb víz kellett a használatához, és ez a kevesebb víz jóval később hűlt (volna) ki (ha hagytuk volna kihűlni).
A gyerek 9 hónapig vízben "úszkált", ugyanabban a pozícióban, amiben a vödörben is van, szerintem ezért is nagyon szerette.
Hasfájós volt a gyerekem az elején, de a meleg vízben való lebegés mindig megnyugtatta.
Azt sem hallgatom el, hogy utána mi is kiskádaztunk, annak a fürdetődézsához képest valóban előnye volt, hogy jobban hozzáfértél a gyerekhez. De kb ennyi előnyét láttam a dézsához képest.
Most, hogy a gyerek 9 hónapos mi is a kiskádban fürdetjük, hiszen már ül és mászkál, feláll benne, de nagyon jó volt az a pár hónap a dézsával. Nekünk megérte.
Igen, ezt megértem, hogy nézőpont kérdése, hogy drága-e, ebben igazad van. Drága. Nem is ez volt a lényege a hozzászólásomnak, hanem az, hogy hogyan lehet elutasító véleményt mondani valamiről, amit ki sem próbáltál.
Egyébként ennek sincs semmi baja, a következő gyereket is pont így ki fogja szolgálni és el lehet adni féláron legalább.
nézőpont kérdése, hogy 4900 forint 5-6 hónapra nem drága-e? én a fürdetőkádat 2ezerért vettem(újonnan) és 4 gyerek használta, most lesz 7éves...és semmi baja, simán eladom 2ezerért:), magyarul ingyen volt és 7évig kiszolgált. te meg kidobsz 6 hónap alatt 5 ezer forintot.
Az elején azért írtam, hogy nézőpont kérdése, hogy drága-e, mert sokan nem tehetik meg, hogy ennyit költsenek 5hónapért, mi megtehettük volna, mégsem dőlök be minden marketing hülyeségnek...
Én sem bírom ki, teljesen igazad van Pocaktündér, sok okosságot írtak ide mindazok, akik NEM próbálták ki a kádat.
Nekünk volt, én is imádtam, a gyerek is imádta. Számos előnye van a kiskádhoz képest, bár az igaz, hogy hamarabb kinövi, mint a kiskádat. Én újra megvenném, nem volt drága, 4900 Ft-ért vettem, kb 5 hónapig használtuk, még egyszer mondom, a gyerek nagyon szerette. Ne ilyen fórumokon tájékozódj olyanoktól, akik nem használták, hanem kérdezz meg olyat, aki próbálta. (bár a topikindítónak már mindegy, de ha még valaki ebben gondolkodik, akkor annak én csak ajánlani tudom).
Szia!
Sztem ne vedd meg.
Mi pl az ikeában vettünk kádat, és teszveszen vettem hozzá 600Ft-ért!!!!biztonsági babatartót, utólag má ha tudom, h ilyen jó bizniszt csinálok a teszen, akkor kádat is onnan vettem volna:elmosom, kifertőtlenítem, és kész:)
Jelzem 3 hónapos babánk van, és már most alig fér el a kádban, pedig ez az ikeás nem kicsi. lassan kipróbáljuk a nagy kádat, biztonsági tartóval, élvezni fogja tuti, mert már most is kirugdossa a vizet a kis kádból is:)
Én először, első gyere lévén előre formázott kádakat néztem, h az milyen jó!aztán rájötem, h az is egy nagy baromság, mert pl mit csinálok vele utána? előre formázottba hogy fog pl hason pancsizni??aztán rájötte, ha azt venném, csak kerülgethetném itthon. míg í kis sima kád 1500-ért ikeából pont jó lesz yáron arra, h kitegyem a teraszra, h melegedjen benne a strandvíz:) ebbe mg majd bele tud ülni, ki tudja belőle pocsolni a vizet!
remélem segítettem. ha van még kérdésed "Mi kell TÉNYLEG a babának?"témában, szívesen válaszolok, írj privát, ill. egyéb kezdőbabás témában is, ha tudok, segítek!:)
Szia! Tényleg nem érdemes megvenni, mert pénzkidobás....lesz még úgyis egy csomó olyan dolog amit feleslegesen veszel meg...tapasztalat :)))
Tényleg a nagyobb műanyag kádat érdemes megvenni, legfeljebb lehet hozzá venni egy babatartót pl. a Teccsóban jó olcsót, mert azt is csak az elején használja az ember míg nem fogja a kölköcskét biztosan. Az én fiam még 1 évesen is a kiskádban fürdött, mert azért sokkal kevesebb víz elég volt neki. Ráadásul nem mellékes, hogy a dézsával mit lehet később kezdeni és mit a káddal. Az én gyerekkori kádam még midig megvan, nyáron anyunál kitettük a kertbe abban pancsolt a kissrác. Egyébként meg nagyon jól lehet benne mosni...például :)))
Ne vedd meg, nagyon hamar kinövi. Azért szeretik állítólag a fürdetődézsát a babák, mert magzati pózban lehetnek benne.
A kád sokkal praktikusabb. Tényleg ne a legkisebbet vedd meg, hamar kicsi lesz az is! :)
Én a törlőkendőt nem nagyon használtam az első gyerekemnél, ekcémás volt, minden ilyentől száraz, pörsenéses lett a bőre. Én pelenkacserénél csak simán, esetleg egy kis fürdetőkrémmel folyó víz alatt öblítettem, vagy mostam le (a helyzet súlyosságától függően :D). Gyönyörű, egészséges volt a popsija, csak a fogzáskor voltak gondjaink, de ez gyerekfüggő.
Én a gyerekeimet a csapban fürdettem,amikor annyira picik voltak, aztán meg a nagykádban :) volt kiskád is, de annyi volt a macera, hogy kb 3-4 használat után nem szórakoztam vele.
Úgy gondolom, hogy kismillió egy gyerek nőtt fel úgy, hogy kádban fürdött, ez a dézsa ilyen újkori okosság, ami a szülők zsebéből veszik ki a pénzt.
Én 100Ft-os boltba vettem annó kiskádat, ami hosszú volt, mert amit bababoltban vásároltam, abban félévesen már nem tudtam fekve fürdetni.
Csúszás ellen én a kiskád aljába tettem pelust.
Nekem imádja a fürdést a mai napig, az első perctől fogva.
Dészában nem láttam még gyerek fürdetést sem, de szerintem is nagyon hamar kinővi.
Annyiban más, hogy hamarabb kinövi, egy felesleges vásárlással kevesebb, ha már most kiskádat veszel.
Lehetőleg ne az újszülöttméretű formatervezettet, mert azt is kinövi hamar :-))
Szia! Én ugyan nem használtam dézsát, csak kiskádat, engem arra a kisméretű újszülött fürdetőre akartak rábeszélni. Szerencsére nem hagytam magam, már két hósan nem fért volna bele és vehettem volna a rendes kiskádat. Arra jók szerintem az ilyen dolgok, hogy több pénzt elkérhessenek. Én vettem egy olcsó, hagyományos kiskádat egy ezerötszáz Ft-os állvánnyal, tökéletesen megfelelt. Attól, hogy kisebb valamiben fürdeted a babát, nem lesz más érzés számodra. Az első pár alkalommal csúszósnak fogod érezni, ezért jó egy textilpelussal fogni a vízben a picit, úgy könnyebb. Pár nap alatt megszokod és nem lesz vele többet problémád.
Nekem ez a véleményem, lehet, hogy mások mást mondanak, nekünk bevált a hagyományos kiskád.
Sziasztok, használt már vki fürdetővödröt vagy dézsát? Lassan fürdető alkalmatosságot vásárlunk és nem tudom, hogy kádat vegyünk vagy próbáljunk ki egy ilyet...
Akinek van tapasztalata megoszthatná!
Üdv
További ajánlott fórumok:
- Római katolikus hitoktató vagyok - miben segíthetek?
- Te miben hiszel?
- Beszélgessünk! Ki miben hisz? :) Angyalok, boszorkányok, és hasonlók,
- Dietetikus vagyok miben segíthetek?
- A családomban a sógornőm jehova vallásba lépett át már vagy 20éve. Szeretném megtudni milyen vallás ez? Miben különbözik más vallásoktól?
- Kinek miben segített az agykontroll?