Feldagadt íny (beszélgetés)
9. Kriszti0711
2011. júl. 14. 21:08
Én nem kísérleteznék otthon, elmennék egy fogorvoshoz. Max. azt mondja, hogy nincs nagy gáz, de nekem így derült ki, hogy fogágybetegségem van. Szóval, inkább menj el dokihoz!
8. rencccsi
2011. júl. 14. 20:52
A páromnak is volt ilyen, doki a Gengigel-t ajánlotta és bevált. Igaz elég húzós, 2000 körül volt, ha jól emlékszem, de azóta már többször szükség volt rá, mindig használ hamar!
7. Arianne113
2011. júl. 14. 20:41
én is így jártam... csak nekem az lett a vége, hogy akkut lázzal majdnem kórházba is vittek..:(
Nemszabad játszani ezzel, mutasd meg fogorvosnak.
6. Chrissy28 (válaszként erre: 5. - Chrissy28)
2011. júl. 14. 20:39
Van úgy, hogy hiába mosunk alaposan fogat, marad hátra ez-az.
Én ezt fogorvostól és száj higiénikustól tudom.
Nem lehet, hogy valami ételmaradék? Egy alapos szájselyemmel vagy vájóval való tisztitás lehet, hogy nem annyira fájdalommentes most, de szerintem jót tehet (ha vérzik, akkor kijön a hátramaradt étel is). Egy jó alapos fogmosás, amellyel az ínyedet is jól megmasszírozod is jót tehet.
Ha nem gyógyul, akkor pedig menj el fogorvoshoz.
4. adrienn122
2011. júl. 14. 20:37
Nekem is ue van, azaz volt. Betömték a fogam még tavaly, nemrég feldagadt az íny a fogamnál, olyan kis puplisra, kis területen. Még érzékeny kicsit, de már elmúlt. Én tantumverde-vel öblögettem. Elég sokára kaptam időpontot a fogorvoshoz, de úgy néz ki, megoldódott a gond. Nem tudom én sem mi lehetett, még egy kicsit érzékeny azért, de már nem dagadt. Igaz én tudtam vele enni...
3. 04e95f637a
2011. júl. 14. 20:29
1 hónapja én is így jártam,csak tömött fog nélkül...kegyetlen volt :((
2. 9d1fd4d628
2011. júl. 14. 20:28
nekem is volt ilyen, csak nekem nem volt betömve a fogam, egyszerűen csak dagadni támadt az íny. 4 nap alatt elmúlt. Ha nem múlik el, sztem baktériumok támadták meg a fogad. Esetleg próbáld meg a meridol nevű szert. Egy kis kupaknyit tegyél a szádba és öblögesd pár percig az érintett területen.
1. szla
2011. júl. 14. 20:26
Kb. 4-5 hónapja betömték az egyik fogam, mára feldagadt alatta az íny. Ha megnyomom az ínyem akkor fáj, és rágni se tudok rajta, mert fáj a betömött fogam. Ez mitől lehet?
További ajánlott fórumok:
- 10 hónapos kislányomnak feldagadt a szája, kb úgy néz ki mintha megcsípte volna a méh, de semmi nem csípte meg!!! Mitől lehet?
- Huzatól feldagadt szemre házi praktika?
- Belefúródott egy húsdarab a fogam és az inyem közé, feldagadt, genny folyt belőle, a doki kiszedte ami nem oda való.Sokáig lesz feldagadva?
- Mivel lehet a napégés vagy szolárium hatására feldagadt, piros, fájó szemhéjat kezelni?