Februári NAV visszatérítésre ki jogosult? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok nálunk sincs semmi 😭szerintem majd péntek lesz utalás
Én sem. Sokan csalnak. Meg jogtalanul vesznek fel pénzt a gyerekek után, akikkel nem is foglalkoznak.
Egy jópáran meg fognak bukni és rohadtul nem fogom őket sajnálni
Jól írta egy hozzászóló. Az államkincstár adja meg az adatokat a családi pótlékról. Mivel ott egyedülállóként kapod nem igényelheti vissza. Pint ez miatt bukják a visszatérítést azok, akik együtt élnek de egyedülállóként kérték a családi pótlékot. De kérdezd meg esetleg a NAV tájékoztató, száma 1819 nagyon kedvesek, segítőkészek.
Nem váltunk el, de nem lakunk együtt 8 éve. Nincs is közös lakcímünk se. Egyedülállóként pedig úgy kapom a családit, hogy írtam még akkor amikor külön mentünk, az államkincstárnak és bejelentettem. Azóta van ez így, de am semmilyen gyerekelhelyezés semmi nem volt, nálam van a fiam én gondozom. Év elején már biztosan elválok tőle, mert ez így normális sztem.
Nem kell elválni a gyerekelhelyezéshez.
Ha nem váltatok el, akkor, hogyan kapod az egyedülállónak járó családi pótlékot?
Itt házas volt (még jelenleg is a pár).
Próbálj a feltett kérdéshez hozzászólni.
Nem jogosult, mivel egyedülallóként kapod a csp-t
Persze, azt tudom bizonyítani, de kinek bizonyítsam? Ő beadja a papírt és felvesz sok százezret. Ami engem bosszant, mert pl két hónapja nem is találkoztak a gyerekkel és soha nem viszi el, ha a fiam nem kérdezi, hogy találkoznak e? De ez csak az én oldalam, ő nyilván engem okolna ezért is, de az már más téma..
Nem tudom, de az még a jobbik eset ☺️
és mi van akkor, ha nem volt házas a pár, de már külön élnek. :D
Tudod bizonyítani, hogy külön éltek? Akkor talán lehet esély, de mivel házas vagy, nem sok remény van, de egy próbát megér.
Én elváltam, de minden hivatalos helyen, ami a gyerekkel kapcsolatos, kérik a válási papírokat, mert bizonyítanom kell, hogy apuka nem fogja aláírni.
Én se tudom miért nem váltunk el. Mert hülye vagyok. De én beadom mert ennek így semmi értelme. Hát ez van, akkor.
Ha nem váltatok el,és ugyanúgy Apuka is törvényes képviselő,mint szülő akkor bizony jár neki! Nem is értem miért nem váltatok el?
Sziasztok. Tud valaki konkrét választ arra, hogy ki jogosult az állam által Szja visszatérítésre? Én a 14 éves fiamat 8 éve egyedül nevelem, én veszem egyedül igénybe a családi adókedvezményt és egyedülállóként a családipótlékot. A fiam apjával 8éve külön háztartásban élünk de nem váltunk el. Sajnos.
Szerintetek ő is jogosult erre a visszatérítésre? Mert adatokat kért a fiamtól, de nem akarta megmondani mire,azt írta a gyereknek nem mind1? Végül írt vmit, hogy adóvisszatérítés.
További ajánlott fórumok: