Ezektől lehetnek pánikrohamjaim? Vagy? (beszélgetős fórum)
A pánikroham jellemzően akkor jelentkezik amikor valami lelket nyomasztó dologból kikerülsz. A szervezeted így dolgozza fel. Amikor éppen benne vagy egy nehéz élethelyzetben, NEM akkor szokott előjönni.
Amondó vagyok, hogy inkább keress a közelmúltból egy dolgot ami borzasztóan megviselt, nyomasztott, de már tettél egy lépést afelé, hogy feldolgozd. (Nem gondolsz már annyit rá, elengedted, nem érdekel többé a téma)
Lehet ez egy előző munkahely, egy elveszített szerelem.
Tavalyelőtt októberben jelentkezett nálam az első pánikroham.
Decemberben tudtam, hogy egy nagy életváltozás következik, gondoltam az lehet a kiváltó ok.
Természetesen elmentem klinikai szakpszichológushoz, aki elmondta, hogy a múltban keressek egy olyan dolgot ami nyomasztott, megviselt de mostanra már elindultam a feldolgozás útján. Miután megtaláltam az okot, sikerült legyőznöm ezt a borzasztó betegséget.
Egy tanács: Ne nyúlj semmiféle receptre kapható nyugtatóhoz ameddig még nem keseríti meg annyira az életed, hogy kórházba kelljen járkálnod egy-egy roham közben/után. Hamar függőséget tudnak okozni és egy idő után bizonyítottan immunis lesz rá a szervezeted és nyugtató mellett is újra eljönnek a pánikrohamok.
Én a Valeriana Relaxot (természetes összetevőjű idegrendszer nyugtató) szedtem minden lefekvés előtt. Naponta egy 1 tasak Magnosolvot is ittam. (A stressztől kiürül a szervezetedből a magnézium, a pánikrohamtól pedig stresszes vagy, sűrűsodnek a rohamok a magnézium hiánya miatt.) Mikor már hónapok óta nem volt rohamom, akkor csökkentettem (2 naponta esténként, 3 naponta esténként stb.) és mostanra már teljesen abbahagytam. Most ha egy kicsit is érzem, hogy kerülget egy roham, akkor elmagyarázom magamnak: Ezt csak az agyam csinálja, nem hagyom, hogy eluralkodjon rajtam. Ha idáig nem jött elő, már miért jönne most? - és ilyenkor mindig abbamarad.
Az is fontos, hogy nagyon hamar rászoksz arra, hogy magadnak okozod a pánikrohamokat. Megijedsz, ha kicsit érzed, hogy jobban ver a szíved stb. és ettől jön rád a pánikroham mert tudod, hogy pánikrohamod lesz hamarosan. Tanulj meg uralkodni a gondolataidon.
Az is nehéz, hogy ha volt valahol egy pánikrohamod, vagy volt olyan dolog amiről tudod, hogy egyszer már kiváltotta nálad, akkor hajlamos leszel abban a helyzetben újra pánikot előidézni saját magadnak mert tudod, itt már volt benne részed. Pl. nálam a városban mielőtt behajtottam a körforgóba egyszercsak a semmiből előjött egy roham, ott az autóban. Szörnyű volt. Mindig, miután arra mentem mindig rohamom lett, mert tudtam: itt már volt rohamom.
Hiába nincs már rohamom, a mai napig gyomoridegem van mikor behajtok a körforgóba. Ez csupán a saját elméd és gondolataid játéka.
Én sokáig tömegiszonyos voltam. A sok ember, a sok zaj, a lökdösődés. Mindig mikor már megnyugodtam, vége lett a stresszhelyzetnek akkor jött elő a pánikroham. A szervezeted így dolgozza fel az előzőekben téged ért stresszt.
Sok-sok kitartást kívánok, és a legfontosabb: a pánikroham az agyad és az elméd szüleménye, védekezése a téged ért stressz miatt. Ezt csak Te tudod legyőzni a gondolataiddal, önuralommal. Keress kapaszkodót, tereld el a figyelmed, keresd meg azt ami képes lenyugtatni mikor rohamod van.
Jobbulást kívánok!
Igen, elvezethetnek ezek a pánikhoz, mikor egyre inkább nem akarsz majd bemenni dolgozni. Keresed majd a lehetőséget, hogy hogyan is maradhatnál otthon.
Egyelőre az emésztésedre van hatással.
Szervezetté kell tenned az életed és azokat a felelősségeket ami nem szorosan tartozik a munkakörödhöz nem bevállalni.
Meg kell tanulnod, ha kilépsz a munkahely ajtaján letenni a munkát.
Az energiavámpírokat (kolléganő, barátnő) építsd le.
Kapcsold ki néha a telefont és menj el sétálni!
És figyelj oda az étkezésedre!