Kérhetem, hogy mégse kelljen a kisfiamnak osztályt ismételni? (tudásbázis)
Kérni lehet,csak a a kérelmek javát elutasítják.
Ráadásul most a vírus sem könnyíti meg a helyzatat,mert iskolaérettségi vizsgálatot sem végeznek minden esetben,amikor szükség van rá.
Ez nem bukás.
Szerintem engedd ezt el és ismételje meg az osztályt. Nyugodtabb, sikeresebb éve lehet, több lesz az önbizalma.
Ismerősöm kisfia, 14 kg, még szinte babácska, de 6 éves, közölték, mehet iskolába.
Régen volt még súlylimit is, azt hiszem, 18 kg alatt nem is lehetett menni iskolába.
Igen!?
Nem lehet kérni?
Bár, ha arra gondolok, hogy 40 éve kisegítőbe küldték az ilyen gyerekeket, akkor még mindig jobb az évismétlés.
Szomorú!
A gyerekek nem egyformák. Egy pillanatig se zavarjon, hogy pont a te gyereked az aki "ismétli" az elsőt.
Én a helyedben a kötelezőség ellenére kértem volna az első megkezdésének az elhalasztását, ahogy tettem is. A fiamat egyáltalán nem érdekelte a suli akkor, amikor kezdeni kellett volna, így bár mindenhol iskolaérettnek nyilvánították, én ennek ellenére kértem, hogy maradhasson oviba.
És bár nyáron már úgy tűnt, hogy már érdekli a suli, de nem változtattam azon, hogy az oviba maradjon. Amikor 1 évvel később elkezdte a sulit, sokkal összeszedetteb volt már, könnyebben vette az akadályokat.
Nem fogják engedni a másodikban, lévén nincs papírja az elsőről.
De mondjuk nem is értem, főleg hogy te döntöttél úgy, hogy ismételjen. Nem lehet, hogy csak az egódat bántja, hogy nem megy tovább?
Szerintem jót fog tenni neki, sokat érik és sokkal könnyebben veszi majd a következő éveket, csak előnye lesz belőle...
Így igaz.
A fiam augusztusi, ő még 7 évesen kezdhette az iskolát. Csak az előnyeit élveztük.
Ebben a korban még nagyon sokat számít egy év, és a fiúk nagy része később érik.
Ui: nem tudom persze, a ti sulitokban mi a követelmény, de a szótagolva olvasás nálunk nem lett volna elég másodikra. Első osztály második félévtől már szövegértés dolgozatot írtak, tollbamondás volt, helyesírás stb.
Legkésőbb másodikban ez minden suliban kezdődik. A matek dolgozatot is csak odaadják, el kell olvasni, értelmezni, mi a feladat, egyszerűbbb szöveges feladatok vannak már. Erre is képes lesz szeptembertől?
Ha kicsit is bizonytalan vagy, ne engedd, semmilyen hátrány nem éri, ha később végez.
Sok sikert!
A gyerekek 1-2 hónap alatt rengeteget tudnak fejlődni;)
Igen,volt,de ő ugye nem kapott.
Most úgy látom,hogy megy neki,s ez augusztus végéig még sok idő van
Nev.tanban majd rákérdezek,gpondolom nem mi vagyunk csak ilyen helyzetbe
Én sem gondoltam,hogy egyik pillanatról a másikra ennyit fog fejlődni
Ja! Akkor viszont próbáld meg, ha úgy látod, hogy nem fog gyengén teljesíteni másodikba.
Hátha, bár már volt bizonyítvány osztás, vagy az nem számít?
Természetesen eddig is gyakoroltunk,csak nem érzett rá.Ez idegrendszeri érettségtől függ
Bizonyítványt nem fog kapni róla,csak egy lapot,ami igazolja,hogy járt iskolába,s iskolaelőkészítő évnek fogják venni.
Én még hagytam volna egy évet oviban,de most már kötelező 6 évtől,s nekünk mennünk kellett,mert az óvodában készített differ felmérője jól sikerült
Elsőben nincs bukás,max a tanító javasolhatja az ismétlést,de a szülő ha nem egyezik bele,mehet 2.osztályba
Nálunk 6-7 gyerkőcről tudok,akinek valami oknál fogva maradni kellene,de csak én kértem
Most viszont,hogy megy az,ami mitt kértem,nem tudom mennyire jó,visszatartani
A nevelési tanácsadóba jövőhéten megyünk,felmérik,hogy mit tud,illetve előírják majd a fejlesztést
Ami papír oda el lett küldve,azon még csak a töredékét tudta,mint amit most
Szerintem nem lehet, hiszen attól, hogy nem bukás miatti évismétlés lesz bevésve a bizibe, azaz nem is kap bizit, attól sajnos ez még bukás.
Lehet, hogy nem kellett volna most kezdenie a sulit, mert még éretlen volt?
Igen, gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.
Ezt év közben kellett volna tenni, nem évvégén:(
Kisfiam most volt első osztályos.
Az olvasás nagyon nem ment neki,mert a betűket tudta ugyan,de amikor szavakat,mondatokat kellett volna olvasni,betűzve olvasta,s nem értette amit olvas.
pl a lila tál nála löilöa töálö volt
Kértem,hogy járja újra az első osztályt,így ez iskolaelőkészítő lesz,s a következő 1. osztályról kap csak bizonyítványt
a sok-sok gyakorlás azonban meghozta gyümölcsét,most már ügyesen,szótagolva olvas,érti is,ami le van írca
Szeptember előtt lehet esetleg kérni,hogy mégis menjen 2.osztályba?
Járt már valaki hasonló "cipőben"?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- 11 hónapos sokat betegeskedő kisfiamnak szeretnék valami immunerősítő vitamint, tudnátok segíteni?
- Segítsetek! Hogyan segíthetnék a kisfiamnak megszokni az ovit?!
- 5 éves kisfiamnak ki akarják venni az orrmanduláját.Ha van tapasztalatotok kérlek segítsetek.Picit izgulok, hogy jól döntünk e, ha engedjük!
- Gyermekemnek súlyos szaruhártya gyulladása van meg tudnátok-e mondani hány nap hiányzás után kell osztályt ismételnie?