Esküvőre mit illik vinni, ha csak a szertartásra hívtak meg, nem a lakodalomba? (tudásbázis)
Szioka szerintem se vigyél semmit kész puszi meg a gratula:))
Szerintem ö se várja el.Annó én is kiraktam a munkahelyemre egy olyan meghivót amin csak a szeratrtásra voltak meghivva és én se vártam el hogy pármit is hozzanak :))
Szerintem akit közelállónak érez az ifjú pár, azt meghívja a lakodalomba is, nem csak a szertartásokra. Akit nem éreznek annak, attól nem is várnak el ajándékot. Egy szóbeli gratuláció, max egy kedves képeslap...
egyébként ha esküvőm lenne, én is jelezném a násznépnek (kizárólag aki vacsorára és buliba is marad) hogy pénzt adjanak, ezzel elkerülhető, hogy felesleges dolgokat gyűjtögessünk..
Erről is tudnék mesélni :-)
Mi kaptunk mindkettőt: még az étkészlettel nem is volt baj, de az evőeszközök!!! Csicsa a köbön, nem vagyunk válogatósak, de ez már az a kategória volt, amin csak nevetni lehet: bőröndben, aranyszínű,némi ezüstös beütéssel.Iszonyat giccs! És az a legrosszabb, hogy mindezt csupa jóindulatból..
Ezt én is bekombináltam... :D
Remélem, tányérokat meg evőeszközt kapunk... Az nem nagy gáz... :D
Hali!
A mi esküvőnk 2 éve volt, mi is mindenkitől pénzt kértünk, mégis egy csomó felesleges ajándékot is kaptunk, amik azóta csak porfogók, ill. a padláson landoltak....Ennyit a kedves rokonságról.. :-)
Van ilyen:)
Pl. a lányunk tavaly ment férjhez. Csak a szűk család 85 fő volt. A kolléganői nagyon készültek meglepivel, nem lehetett volna kihagyni a meghívást, de a lakodalomba már nem hívtuk őket, mert akkor másokat is be kellett volna venni, s akkor 200 fő alatt meg sem álltunk volna:(
Ezen a nyáron pl. olyan esküvőn voltunk, ahova a vőlegény az összes volt cserkésztársát meghívta, de a lagziban csak a család volt. Mi nem vittünk semmit, csak a mosolyunkat, s a jókívánságainkat :) Így is nagyon örültek nekünk..
Kompetensnek számítok, jövőre lesz a miénk... De ez is csak az ifjú pár felfogásán múlik...
Mi pl. nászajándékot is pénzt kérünk, mindenkitől névtelen, lezárt fehér borítékban... Mindenkinek a lelkiismeretére és a rááldozható pénzére bízzuk... De persze ezt is csak attól, akit a lagziba is hívunk, nem csak a ceremóniára... És nem fogom megszámolni, hány boríték van, majd találgatni, hogy ki nem adott...
Szerintem nem túl költséges megoldás egy szép, verses, kézzel írott lap :)
Mármint ilyen képeslapszerű valami, nem tudom, van-e hivatalos neve :)
További ajánlott fórumok:
- Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra..
- Nem hívtak meg egy esküvőre - te mit tennél?
- Esküvőre hívtak. Fekete alk.-i nadrághoz kellene női cipő, de eü.gondok miatt csak lapostalpú és hosszított szárú jöhet szóba.Ötlet?
- Szerintetek, ha csak esküvőre vagyunk hivatalosak, lakodalomba nem, akkor mit lehetne venni ajándékba?
- Esküvőre a szertartáshoz a legszebb dalok?
- Ismeri valaki a baptista szertartásokat? Gyermek bemutatásra hívtak..