Erzsébet-program (beszélgetés)
Sziasztok!
Évek óta működik az Erzsébet-programon belül a nyugdíjasok részére a kedvezményes fürdőjegy pályázat. Azt az információt kaptam, hogy idén (2017) nem hirdetnek ilyen pályázatot. Mit tudtok erről? Igaz lehet a hír? Vagy csak azért terjesztik, hogy kisebb legyen a túljelentkezés?
A válaszokat előre is köszönöm
Fiqus
A kísérő sokba kerül. Jobban járnak, ha a szállodával egyezkednek. Mi úgy jártunk két éve, hogy a kiválasztott időpontban nem tudtunk elmenni betegség miatt. Kértünk időpont módosítást az Erzsébet programnál. Erre egy sokkal jobb helyre (Öszöd helyett Hajdúszoboszló) kaptunk. Ott mondták a portán, hogy a kísérő akciósan, olcsóbban is jöhetett volna...
A foglalás folyamatos. Mindig tesznek fel újabb lehetőségeket. Én ma adtam fel a csekket. Semmiről nem maradunk le.
Anyukám megkapta,h nyert. Apukám saját költségére lenne kisérő. Azt mikor tudjuk meg,h mennyi lenne apukámnak a befizetendő összeg?
Az önrész befizetése után mennyivel érkezik meg a kártya? Mert olvasom,h van ,akinek már megvan a kártya és már foglalnak. De szüleimnek még csak múlthét pénteken jött meg a csekk,h be tudják fizetni az önrészt.
Helló mindenkinek! A Yacht Club Tihanyt ajánlom mindenkinek, aki az igénytelenség és a lesajnálás magasiskoláját akarja kipróbálni.
Szombaton indultunk, vasárnap már csodás reggelre ébredtünk. Ránk is fért, mert a szoba (102-es)abszolút minimalista stílusú volt, az ízléstelenséget leszámítva. Az ágy pl kőkemény, ezzel az erővel a rémes répavörös padlószőnyegen is fekhettünk volna. A szobában választható illat volt: Ha becsuktuk az ablakokat, akkor a fürdőből jövő csatornaszag, ha kinyitottuk, akkor az alattunk levő konyha szaga árasztotta el a szobát. Igyekeztünk minél kevesebbet ott lenni. Az ellátás érdekesre sikeredett: A kaja minősége kritikán aluli, mennyisége átlagon felüli. Az ebéd és a vacsi is főtt étel volt, menzaleves, és választható másodikféle. Mindig volt hús is, igaz, a kínai cipők talpa gyakran lágyabb és ízesebb. Folyamatosan ott motoszkált bennünk az ujrahasznosítás gyanúja is: első nap cigánypecsenye, utána ugyanaz a hús (a tegnapi maradék) kis tárkonnyal, harmadnap a lé berántva tárkonyos húslevesként, a hús meg feldarabolva vörösboros marha néven. Persze akkor volt ott vörösbor, meg marha, amikor Vangelis zongorázott a vacsoránál. Ja, utána a maradék pörki ledarálva milánói néven futott. A hús mennyisége folyamatosan csökkent, a hűtőíz ellenben fokozódott. Mikor a második választható fogás rizs körettel futott, másnap rizskoh volt a desszert. Mikor a tárkonyos flekken fantázianevű borzadályt ettük sztrapacskával, másnapra tutira tudtuk, hogy a vörösboros marhához is galuska lesz, és lőn. Bónusz túróval. A sztrapacskáról nem tudták levakarni…
Nade!!! Nem enni mentünk oda. A félsziget legbelső csücskében voltunk, olyan kilátással, hogy a fülünk is ketté állt. 30m-re a szállótól volt egy pici yachtkikötő, 36 olyan csónakkal, hogy darabja is megért egy házat, némelyik hármat-négyet. A Rózsadombon.Megnéztük a helyi látványosságokat is. A boltosok olyan flegmák voltak, hogy gyakorlatilag bármit elvihettünk volna, az árak viszont igen magasak. Minden a turistáknak volt megcsinálva, de olyan igénytelenséggel, hogy én szégyelltem. Pl fél éve nem takarított üvegszekrények, cellux-szal összeragasztott figurák a marcipán-múzeumban, poros és szemetes sétányok, rovargyüjtemény (kilóra!!) a lámpákban. Minden levendula szagú, színű és ízű, ami nem, az paprika, vagy gulyás. Levendula az úton, a virágágyásokban, a szemetes körül, a parkokban és az erdőszélen elvadulva. Levendula sétány, ház, játszóház, oktatóközpont, cukor, pálinka, fagyi, benne az összes lekvárban és az ember t*kében, nagyon-nagyon tele.
A másik növény, amit nem reklámoztak, de iszonyú sok volt, az a füge. Az autónyi bokor nem is számít, a szobányi éppen-hogy valami. Láttunk 20-25nm-en elterülő bokrokat, és egy helyen két emelet magas (!!), emberderéknyi vastag „bokrot”. Ez még elmenne, de ezek TERMETTEK, és alattuk rengeteg, ökölnyi nagy érett füge rohadt el, ették a mókusok és a madarak. Ugyanis hiába volt mindenhol szekérszám, NEM SZEDTE LE SENKI. Én meg itthon vért izzadok, hogy ugyan legyen már valami ezen a retek kis bokorkán.
Hát így...
A hely lepukkant mivolta ellen szól, hogy a személyzet viszont nagyon jó fej volt! Minden kívánságunkat igyekeztek teljesíteni. Maximális pirospont nekik!!
Ui.: Wi-fizni, vagy netezni ne is akarjatok ott. A gépeken Y2K matrica van, meg micro Xp, 36mb ram, stb... Jujj!!
További ajánlott fórumok:
- Étkezési utalványok, Erzsébet-utalvány és Széchenyi Pihenő Kártya
- Ha ma elfelejtettem elmenni az Erzsébet-utalványért, kiadják holnap is?
- Nagycsaládos Erzsébet-program nyertes pályázat keretében volt valaki üdülni?
- Van aki megigényelte az Erzsébet-programon belül a nagycsaládosoknak járó kedvezményt és meg is kapta?
- Nagycsaládosoknak mennyi támogatás jár az Erzsébet-program keretein belül, üdülésre?
- Az Erzsébet-program keretein belüli foglalás módosítása esetén lehet problémám?