TB tartozás a NAV felé elévül? (tudásbázis)
Azt hiszem ezt nem értem! Mi köze van annak ahhoz, hogy valaki diplomás vagy sem, a fizetési kötelezettséghez??
Nyáron 2 hónapig magamnak fizettem a "tb" - t. Igazából 3x fizettem be a 7 ezer valamennyit, mert azt gondoltam, kelleni fog a 3. hónapra is, nem lesz munkám. Csakhogy visszavettek a munkahelyre, ezért többletfizetêsem lett. Na de a poén, hogy ugye majdnem ugyanabban az időben kaptam a navtól egy papírt (lakásöröklês, más öröklés, amire kellett illetéket fizetnem) és annak a levélnek az alján ott volt, hogy jelenleg nincsen tartozásom a nav felé. Szóval értesítettek, hogy túlfizetêsem van, DE a fennmaradó összeget nem kapom vissza, mert ráîrtak egy mondvacsinált tartozást és abból levonták. A maradék 2000 forint sorsa meg damoklêsz kardjakênt lebeg. ;)
Ja és kb olyan érthetetlenül lett fogalmazva, hogy senki nem érti. Mindegy. Egyék meg! :)
Nem szól. Papírt küldenek!
Látom megfogtad a lényeget:-)Alig vártad mi????
Mivel a TAJ szám azonosítja a TAJ kártyát jelen esetben,ez közel sem olyan mint a bankszámla vs.bankártya,ahol a bankkártyának külön száma van.
De bankban dolgozol,ezt úgyis tudod
Csak leírom: A kisebbik fiam elveszitette a munkahelyét,kettő diplomával és fizetnie kell a járulékot.
No comment
"Amúgy ha nem lenne érvényes a TAJ kártyád "
:DDDD a TAJ számunk a lényeg. Senkit nem érdekel, hogy mi van ráírva a TAJ kártyánkra;)
Ez kb. olyan, mint amikor azt mondják, hogy kártyára kapom a fizetésemet. Ja, arra...
Teljesen felesleges, én évek óta nem szólok senkinek. Ellátóhelyen dolgozom. Egyik fülükön be, másikon ki, legközelebb megint piros.
Szabályos tarifája van a biztosítás nélküliek eseti ellátásának, de azt sem fizetik ki.
Van ügyfélkapud?
Ha nincs intézd el egy kormányablakban.
Aztán nézd meg a NEAK rendszerében a jogviszonyod. Amúgy ha nem lenne érvényes a TAJ kártyád arról az egészségbiztosító küld ki értesítést.
Mellesleg a NAV is jelzi ha nem fizeted a járulékot.Szóval valószínűleg a NAV nyilvántartása szerint nincs tartozásod.
Ez így igaz. Nem megy át az adat a Kormány hivataltol a NEAK hoz a külföldi biztosításról, a NEAK pedig küldi a járulék előírást a NAV felé.
azt igényelnem kell, de akkor meg rendes munkát kell igazolnom. Ez a cég akihez jelentkeztem anno ma is üzemelő nagy cég.
Eszembe jutott, hogy a 7 év alatt az első három négy évben voltam fogászaton, fül orr gégén és rendszeresen ír a doki gyógyszer pár havonta. akkor ezt már jelenték volna felém? KÖSZÖNÖM!
Ügyfél kapun nézd meg magad, és maradj csendben. Ne add fel magad a NAV nál. Azt nézd meg, hova vagy bejelentve.
Nem hinném mert külföldön élek és többen is jártunk úgy, hogy nem jelentettük be, hogy külföldi TB-nk van, ezért folyamatosan gyűlt Mo-n a tartozás. Van, aki már 10 éve nem el Mo-n de még mindig kapja a felszólítást... Pedig már kijelentkezett de valami remek rendszerhiba miatt nem látják úgyhogy kezdheti elölről.
Ez meg szerintem egyszerűsített foglalkoztatás volt, nem fekete. Alkalmi munka vállalóként T1042 adatlapon, vagy NAV applikáción bejelentettek, és a napi 1000Ft közterhet befizették. Ez viszont TB ellátást nem biztosít
azért az furcsa, hogy a havonta beérkező pénzmozgást nem nézik, de hála az égnek akkor. Akkor most hívjam a Navot vagy maradjak inkább csendben?
Mit tanácsoltok? menjek el a dokimhoz és kérjek egy vérvételes vagy bármire papírt? mert receptet ír két három havonta. Ez valami munkaügyi mulasztás lehet nálam?
Akkor már gyakorlatilag megúszta. Maximum, ha a régi munkáltató kap ellenőrzést, akkor vehetik észre.
akkor ezért nem tűnik fel nekik? mert elvileg valahol dolgozom? ezek után nem szólok!
És ha közben talál vmi bejelentett munkát, akkor nem is kell már visszamenőleg fizetnie?
Fizetni senki sem fizeti a TB det, csak mivel élő jogviszonyodat látja a NEAK, nem küld adatot a NAV hoz, igy nrm kerül előírásra 7710 Ft / hónap.
De most ki az a nemnormális aki fizeti helyette a TB-t? :D Azért ez nem kevés pénz. Ez nagyon morbid. :D
A munkaügyi biztos nem, mert oda azért rendszeresen vissza kell látogatni. Nem tudom van-e még ez a kiskönyv ahova beírják hogy mikor voltál meg mikor legközelebb menni. Régebben volt. Menj el dokihoz, ha jóba vagytok biztos elmondja van-e TB-d vagy nincs. Mondd meg neki hogy bajod az nincs csak érdeklődsz. Biztos fog örülni. :D
Channa fiát szabályosan T1041 adatlapon kijelentette a volt munkáltató, ezért lett idővel piros lámpás. A fórum nyitót meg nem jelentették ki.
Ezt nem értem. Valami csak van nálam.. de hogy derítsem ki? biztos, hogy nem a régi helyeim fizetik.
akarom mondani feketén dolgoztam.
De, de voltam bejelentve sokszor. zsebbe kaptam!
Biztos hogy szólnának.
Te valahogy "megheckelted" a rendszert 🙂
De ki a fene fizeti? Szerintem is szólna, mert nagyon jóban vagyok velük. Talán a patikában is látják, Hogy lehetek zöld?
Akkor már nem. A munkaügyi központ biztos lezárta a jogviszonyodat, de szinte biztos hogy van egy le nem zárt.
További ajánlott fórumok: