Egyedi eset, vagy mindenütt ez van? (beszélgetős fórum)
Azt tudom, ha közmunkást alkalmaznak 300 ezer ft támogatást kapnak.
Ezért van az a helyzet, hogy felveszik a közmunkást, dolgozik egy hónapig és elmegy táppénzre. A poen az, hogy míg le nem tellik a szerződése addig be van osztva dolgozni, még a hét végére is, de mivel táppénzen van nekem kellett bemenni helyette. Szerintem , ha kirakják a szerződés lejárta előtt, megvonják a támogatását.
Felvettek egy 20 éves lányt, élete első munkahelye. Öt napból csak kettőt dolgozott, mert befulladt, valami baja van.
Persze helyette a többinek kell dolgozni.
Nem értem, ez kinek jó? Mert a többi dolgozónak nem. Mindig azt hallom, belefér a munkaidődbe.
Szerintem, illetve a jelenlegi munkahelyemen egyáltalán nem becsülik meg azt aki dolgozik.
A másik problémám, hogy a maszek kft /országos/ előnybe részesíti a közmunkásokat, és a cigányokat.
Félre ne értse senki, nincs bajom velük, de 12 dolgozóból 9-en cigányok. Nem hiszem el, hogy 40-45 éves, mondjuk 1-2 gyereket nevelő fehér anya ne lenne, akinek nagy szüksége lenne a pénzre.
Mi kettőnket a cég az egészségügyből vett át, igy dec.31.-ig alkalmazniuk kell. Utána biztos lecserélnek a kisebbségre.
További ajánlott fórumok:
- Földrajzi nevek irodalmi művekben, zenében, dalban - mindenütt /pl:Egyszer volt Budán kutyavásár, Kék Duna keringő stb./
- Ti vásárolnátok kreatív, egyedi termékeket vagy már nem olyan népszerű dolog?
- Kik igényelhetik az adókedvezményt? Egyedi eset!
- Tudnátok ajánlani Bp vagy Pest megye területén céget aki egyedi esküvői szalvétákat készít reális áron?
- Mit tegyek? a sok parányi csiga tarolja a virágaimat? tudom a sör de nagyon sok van az egész utca hossza füvön a fenyőkön mindenütt szívnak
- Gödöllő környékén jó asztalost tud valaki? Aki egyedi bútor készítését is vállalja, megfizethető áron?