Egy régebbi interjú. Azért érdekes... (beszélgetés)
Mi kértük a tájékoztatást, mi ugráltunk azért, hogy mondják meg hány ember hal meg a betegségbe, majd azért ugráltunk, hogy mondják el milyen alapbetegségeik vannak, majd a használható kezelésekről is mi akartunk tudni, ahogy mi akarunk tudni a vakcinákról.
Nem tudnak választ semmire, mert új a betegség, így fogalmuk sincs miért okoz ilyen vagy olyan tüneteket embereknél, miért van az, hogy valaki könnyedén, valaki súlyos tünetekkel reagál rá, illetve vannak akik meghalnak.
A kezelésekkel is csak próbálkoznak, de fogalmuk sincs, hogy kinél mi fog beválni, így van ez a vakcinával is...
Jelenleg mindenki csak találgat, okoskodik és olyan válaszokat szeretni kihúzni másokból, amire nincs válasz jelenleg...
Sokan előadják, hogy náluk vannak a tuti információk úgy, hogy esetleg a végzettségüknek semmi köze sem az orvosláshoz, sem a virológiához. Igen, itt a portálon is van jó néhány önjelölt mindent tudó, és úgy adják elő a nem létező tudásukat, mintha ők bárkinél is többet tudnának az egészről, mert neki külföldi és magyar orvos ismerőseik vannak:DDDD
Na, az ilyenektől mentsen meg mindenkit az isten!
És vannak sokan, akik bármit elhisznek, amit az ilyenek állítanak. Na ilyenekkel is tele van ez a portál is;)
Persze, beszélünk róla, utána olvasunk, esetleg tapasztalatunk is van már a betegség kapcsán, de tudni nem tudunk semmit még...
Mivel új betegség, új vakcina, így senki nem tud megmondani semmit, majd a tapasztalások után lesz már elképzelés.
Ez így volt az összes betegséggel, amire védőoltást találtak fel/fejlesztettek ki.
Az első időben próbálkoztak, hogy mennyi kell egyáltalán? Elegendő e az egyszeri oltás?
Ha az oltás után nem láttak számottevő változást a fertőzöttek számában, stb., akkor megismételték a vakcina beadását vagy módosítottak rajta, stb.
Így alakult ki az is, hogy pl. a szabincseppekből háromszor kapunk, ha jól tudom, mert csak így kapjuk meg a teljes védettséget.
Illetve, a TBC kapcsán az én korosztályomnak még volt a ragtapasz, ami alatt ha bepirosodott a bőrünk, akkor újra oltottak minket. Én pl. a kötelezőn kívül még 2x kaptam ilyen oltást. Nem tudom, hogy mostanában van e még ragtapasz. A fiamnak nem volt...
Tehát, majd ezekről a vakcinákról is fogunk többet tudni, úgy 2-3 éve múlva...
Főleg, hogy a koronavirus.gov.hu oldalán a Pfizer-BioNTech vakcinával kapcsolatban ezt írják:
"Meddig tart a védettség?
A vakcina által biztosított védelem ideje még nem ismert, meghatározása folyamatban van a jelenleg zajló klinikai vizsgálatok során."
Van ott egy halom kérdés, de az kimaradt, hogy mi van akkor, ha az oltás pillanatában tünetmentes hordozó az illető...
Kiba@szottul utálom már, hogy senki semmit nem tud!
Itz elmagyarázza, mi a különbség az oltások közt.
RNS oltásokat rákgyógyításnál már használnak, de túl sokat nem tudok róla.
Én azt gondolom, amit Szlávik. Bármilyen legyen a vakcina, csak legyen.
Engem nem zavar az elölt vírusos sem, hiszen kaptunk jó pár ilyen oltás már (a szabincsepp is ilyen), a vektor? alapú sem és az rns alapú sem, bár ezzel kapcsolatban van egy kis scifi érzetem.
Egyszer láttam egy filmet, amiben nanorobotokkal kísérletezett a főszereplő, és magán próbálta ki, mert úgy is mindegy volt neki, hiszen rákos volt és úgy is a halálát várta, így beadta magának.
A nanorobotok pedig megjavították, ami rossz volt rajta. Eldobhatta a szemüvegét, kigyógyult a rákból, kinőtt a haja, kopoltyúja nőtt, mert ugye a víz alatt nem kapott levegőt enélkül, illetve hátul is kinőtt 2 szem, mert hátulra nem látott, csak ha megfordult....
Hát ezt képzelem a pfizerről;)
Aztán majd meglátjuk...
Valószínű, hogy max. örülhetünk, hogy nem kapjuk el újra a kovidot...
Nálunk egészen a tegnapi napig úgy volt, hogy egy ember mindig volt az ajtóban aki beengedte az embereket. Most próbaverzió van, hogy egymás után lehet bemenni ha kijönnek, ezzel csak az a baj, hogy aki küldeményt akar felvenni vagy feladni az is sorba kell álljon pedig az egy külön ablaknál van és nem tudni vannak-e ott. Eddig ők előzhettek amikor annál az ablaknál végzett valaki. Ma 15percet álltam tök feleslegesen a sorban, mert nem is volt ott senki ahová én akartam menni.
Egyébként mindennap van aki húzza a száját meg olyan okos vírus témában :)
Továbbra is kíváncsi vagyok az RNS magyarázatára. Szoktam nézni annak az ismeretlen nevű orvosnak a videóit "Ázsiába szakadtam", de basszus nem értem! :D
Merthogy az mRSN valami hírvivő izé, a DNS-ből származó genetikai infókat viszi a fehérjeszintézishez.
Ki melyik oltásra szavaz, ha nem bír ellenállni az "oltakozási" kedvének? :D
Szlávik mindig mosolyogva mondja, hogy ő nem jó jós:D
Hát ebben a riportban is bebizonyította, ahogy a múlt márciusban is tette:DDD
ettől függetlenül nagyon bírom és hitelesnek tartom...
Nálunk (falu) kint kell sorba állni, és nagyjából megvan a védőtávolság. Maszkban.
A postára bemenni egyesével lehet, illetve ahány ablak nyitva van.
Egy kijön, bemegy a következő. Zúgolódást eddig nem hallottam, ha arra jártam.
Te most kb. a Kádár korról beszélsz, én régebbi időkre gondoltam.
Az a kor tényleg kevésbé volt stresszes a többségnek.
Viszont már akkor is sok kemikáliát használtak a kiskertekben is.
De a DDT-t még a kilencvenes években is ki lehetett mutatni az anyatejben.
Hol olvastad, hogy abbahagyták?
A második kérdésedre a válasz, úgy tudom igen, bár már régen gejlesztik. Csak tavaly óta rengeteg pénz áll rendelkezésre.
Na meg miért is hagyták abba a vakcina fejlesztést a SARS-nál? Nem az volt 2003-ban?
És még egy! Azt nem tudom, hogy a mostani lesz a legelső RNS alapú oltás? Nincs itt valaki, aki ért ehhez?
Például?
Most kutatják a vírust, folyamatosan jönnek az új információk, felfedezések.
Én ma sem mosom meg a gyümölcsöt. :D
Gyerekkorunkban nem voltak ennyire rafinált növényvédőszerek,de ami volt, azt korlátlan mennyiségben locsolták ki.
Sokan belehaltak régen is a fertőző betegségekbe, és nem hiszem, hogy a többség túl egészségesen élt volna.
Elégtelen táplálkozás, megerőltető fizikai munka, egyik se tesz jót.
További ajánlott fórumok:
- Szólánc érdekesebben
- Arab világ, és más érdekességek...
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Természettudományi érdekességek, felfedezések
- Videók(-vélemények), amik izgalmasak, viccesek, érdekesek...stb:)
- Honlap érdekességek, statisztikák