Diéta a terhesség alatt? (beszélgetés)
szia:)
én babát szeretnék,de sok a súlyom:(
milyen diétád volt???
Én az egész terhességemet ugy csináltam végig,hogy grammra számoltam.Mindent.Cukorbeteg vagyok,terhesség alatt inzulinos voltam.
Nem éheztem soha,jókat ettem,max nem ehettem meg mindent amit megkivántam,illetve nem akkor amikor és nem ugy...De ez némi "agyprogramozással" simán ment.
Szivesen segitek bárkinek a diétában-aki kéri.:-)
Kösz.
Valami jó kis gyakorlatias tanácsod is van?
Pl.: mit eszel reggelire meg tízóraira?
Szia!
Érdekel a diétád, mit lehet róla többet tudni?
Nekem fogynom kellene, hogy elbírjam, majd magam magunkat. Nos éhezni nem akarok és sokszor émelygek esik le a cukrom.
Legutóbbi írásom óta rákérdeztem a dokinál, hogy miért is kell nekem pontosan ilyen szigorú diétát tartanom. Elmondta, hogy azért, mert 12 kg-nál többet nem szedhetek fel, mert az nem jó. Jeleztem, hogy fogytam, mióta diétázok. Erre, hogy megemelhetem 200-ra a szénhidrátot. Csak azt felejti el mindenki, hogy én betartom a diétát, de kinek jó az, hogy éhezek???
Ennyit erről.
Természetesen betartom a diétát, és ezerszer fontosabb a bébi egészsége mint az hogy egy tányér krumplipaprikást megegyek.
Az lenne a kérdés lényege, hogy normális dolog-e, ill. fordult-e elő már valakivel, hogy ilyen szigorú cukorbetegeknek való diétát kelljen csinálnia a babavárás időszaka alatt?
Nőgyógyászom a babavárás időszakára szigorú diétát rendelt el nekem. Rendben van PCO-s vagyok, amit nem kellett kezelni, mert gond nélkül első próbálkozásra összejött a baba.
Az is rendben van, hogy magasabb a kockázata a terhesség alatti cukorbetegségnek nálam. Na de összesen 180g szénhidrátot vihetek be egy nap alatt a szervezetembe (ami azt jelenti, hogy zöldségen és húson kívül --> vegetáriánus vagyok még plusz, szinte semmit nem ehetek, amit szeretek). Emellett drága apósom, aki cukorbeteg, napi 300 g szénhidráton van.
Normális dolog az, hogy pont a terhesség alatt, ahol lehetne "jóízűeket" (nem sokat) enni, nem lehet?