Cukorgyanta recept? (beszélgetés)
A cukorpaszta a keményebb anyag, amivel hidege, görgetve tudsz gyantázni, a gyanta meg a folyósabb...vagy?
És az edény használható újra, Ti abban szoktátok hagyni?
Szerintem az antalvalis recept nem teljesen jó. Ez évek óta működik: 2 rész cukor, 1/4 rész citromlé, 1/4 rész víz. Maximum hőmérsékleten forrásig főzni, közben keverni, utána 1/4-del csökkentett hőmérsékleten 6 percig forralni. (a 6 perc 800 ml cukornál, villanytűzhelynél működik)
Ebből a receptből cukorpaszta lesz, a gyantánál az össz folyadékmennyiséget még 1/4-del emeld meg!
Amúgy már van erre tanfolyam is.
Google keresőbe írjátok be, hogy cukorgyanta recept, és az antalvali-s lesz a jó (linket nem tudtam beszúrni)
Érdemes a hozzászólásokat is elolvasni, hasznos.
Viszont vigyázat. Én múltkor betettem a mikróba melegíteni (amúgy elég neki kb 10 mperc), és picit továbbmelegítettem. Mikor kivettem, ráömlött a kezemre, hát egy 20 ft-os nagyságú égést szereztem :( Másfél hónapja volt ez, még megvan a nyoma, elég ronda, de remélem idővel szebb lesz.. :( (doki azt mondta, nem marad nyoma..)
azt úgy is használják. kihúzzák-rásimítják letépik-összegurigatják-megint kihúzzák-simítás-tépés.ha kész a művelet és tele van szőrikével akkor kuka.
ennyi.
Te azt házilag akarod gyártani? Ilyet még nem is hallottam..
Venni szokták a cukorpasztát meg a mézemulziót.. gondolom arra gondolsz..
További ajánlott fórumok:
- Ha a meleg gyantától benőtt minden szőrszál, a cukorgyanta jobb megoldás?
- Mit tudtok a cukorgyantáról?
- Szegeden tud valaki ajánlani olyan kozmetikust, aki cukorgyantával jól dolgozik, ért hozzá?
- Tudtok Miskolcon olyan kozmetikust, aki cukorgyantát használ? Árban eltér az átlagos gyantázás árától?
- Sopronban melyik kozmetikus használ cukorgyantát?
- Tökéletes cukorgyanta recept?