Csináld magad mesterek nélkül(sajátkezűleg!) (beszélgetés)
Perem kerületi kreatív hobbiboltot javasolnék, ahol ilyenek biztos lesznek:
mohakoszorú, gyertya, gyertyatüske, organza szalag, virágkötő drót
Üdv, czll
Szép napot!
Elnézést a zavarásért.
Szeretnék tippeket,ötleteket,hogy hol
szerezem be mostanság, olcsón az adventi koszorú alapanyagokat?
Válaszát előre is köszönöm:Barbi
Úgy tűnik. Néhány ötletre nem botránkozni, kicikizni kellene, nem biztos hogy hülyeséget írnak.
És ha van valami amin tudunk spórolni, mi meg is csináljuk. És nem érdekel senki véleménye...
az alapkérdés ez volt : "...szeretném megkérdezni , hogy melyiket javasolnád fürdőszobai mennyezethez osb lap vagy gipszkarton?Melyik időtállóbb?..."
a kérdést eldöntöttétek, még mielőtt kérdés lett volna...
KIMARADT:
...időállósága - élettartama ( rendeltetésszerű használat, és a rendszeres karbantartás - festés -esetén) tekinthető azonosnak.
mindenek előtt azt kell eldönteni: mit akarsz látni? - ha fát (fa jellegű anyagot), akkor egyértelmű a dolog-felületkezelésre max a lakkozás jöhet szóba.
Hasonlítási szempontok:
ÁR: a normál Gk m2 ára cca harmada az OSB lapnak - vizes helyiségbe(fűrdőszoba) ajánlott az impregnált -zöld- karton használata, ennek ára max a fele az OSB-nek.
a tartószerkezet mindkét anyaghoz tekinthető azonosnak - így itt árkülönbség nem mérhető.
Szerelhetőség: lényeges eltérés nincs, a Gk egy kicsit könnyebben munkálható, szabható.Az OSB lap csak fűrészgéppel szabható, míg a Gk-t PVC késsel alakíthatod.
Megjelenés-végleges felület:
az OSB -t már írtam.
A Gk. könnyen festhető, bármilyen belső felületkezelésre alkalmas falfestékkel- HERA, Diszperzit,DULUX, stb -
Mindkét anyagra, ill bele könnyen szerelhető a világítás - ha fregolit is akarsz tenni, annak külön kell gondoskodni a felfüggesztéséről - az eredeti mennyezethez!-
Ha nagy a felület, polisztirol dekor elemekkel fel lehet dobni a megjelenést, ízlés szerint.
A gipszkarton, anyagánál fogva bizonyos mértékig segít a mikroklíma szabályozásában.
Ha nekem, magamnak kell választani, gipszkarton párti vagyok.
Engem most a gipszkartonozás érdekelne. Mit érdemes kenni az összeillesztések hézagához/ba, hogy ne repedjen ki a festés kesőbb? Ha valaki tudna tanácsot adni, megköszönném.
Új lakás... teljeskörű felújítás... és én totál laikus vagyok... :)
...ez már nem igaz !
találkoztam már olyan emberrel is, aki beismerte tévedését...nos ez most nem jött össze...
amit tettem csak azért tettem, hogy megóvjam a nagyérdeműt a grafomán indíttatású szakértőktől, akik a meditáció szakdolgozattól az építőiparig mindenben - alkalmasint helyesen írva nem tudva - mindenhez értenek !
nagy károkat tudnak okozni - persze nem nekik fáj...
a semmi nem tudom megér e ennyit?-ám de legyen:nagykonyhai mosogatót 80x80 cm-es méretben találtam, belső mérete 70x70 cm -de valszeg. van 90/90-es is.megnézem én mit lehet huncutkodni ekkora tepsiben !az anyaga, annak falvastagsága nem arra van méretezve, hogy egy-két ember feceregjen benne.a tisztíthatóságról nem is beszélve - mit "csürüszköl az ember hogy a konyhai rozsdamentes üst ne legyen vízfoltos !
és az árak:az említett 80/80-as mosogató 110 ezer körül, 50 ezerért kiváló minőségű zuhanykabint lehet kapni,70 ezerért már gőzpanellel szerelve.-képek a profilomnál - és a látványkülönbség ! " ha a különbséget zongorázni tudnám..."
és most már nem marad más hátra, mint tessék választani ! ki - ki ízlése szerint...
szia !
"... Szóval ebből a fórumból Én tanultam a legtöbbet. "
...és ez már nem semmi !
Kedves Mária !Előre bocsátva,a bútorfelújítással kapcsolatos "évődéshez" nincs közöm, annál inkább a többihez.Minden megbántási szándék nélkül dobtam be a fürdőszoba felújítási témát, tesztelni, ki milyen segítséget tudna nyújtani egy ilyen összetett témában.Ha azt a kevés de velős tanácsot megfogadnám, akkor most lenne egy nagykonyhai mosogatóhelyiségem,mosókonyhával ötvözve...Ennyit a hasznos és önzetlen "szaktanácsokról".
Szándékod, hogy segítsünk másoknak, dícsérendő - talán nem fogalmaztad meg szerencsésen a főcímet - tudni kell hogy itt - ilyen fórumokon - már sok a tényleges szakember, s ha hibázol,bizony fogást keresnek rajtad.Nem szabad többre vállalkozni, mint amit ténylegesen tudsz, megalapozott szakmai mélységgel, nem kell másokra hivatkozni, hogy majd " megkérdezem". Add azt ami a tiéd, s kudarc helyett sikereid lesznek !
S ne csüggedj, ne hátrálj meg - ahhoz még fiatal vagy -, ha belédmarnak harapj vissza, és törtess célod felé!
Munkáimból kis ízelítőt találsz az adatlapomon lévő fényképeken -több mint 30 éves gyakorlattal mögöttem. Ha elgondolkodva nézed őket, megérted a gondolataimat.
Mégegyszer bocsi a "cígatásért" - s ha tudok segítek ! Minden jót Neked !