Cserepes virág földjét felhasználhatom másik növényhez? (tudásbázis)
Szerintem a virágföldet amiatt is cserélni kell időnként, mert a cserépben nincs tápanyag-utánpótlás, és kimerül a föld.
Teszünk bele ilyen-olyan tápot, de az meg a növény igényeitől függ, és más növénynek nem feltétlenül alkalmas.
A virágföld nem drága, igazán lehet cserélni, ha átültetésre amúgy is szükség van.
valami oka cak volt,h. tönkrement!
A begóniát szeretik a tripszek, atkák...
én úgy csinálnám:
A cserép földet kiöteném valalmi laposba,és egy valami kartonnal letakarnám.Jó lazán pergett föld legyen.Aztán az egészet,így laposan egy szemetes zsákba tenném,és a száját összefogva, belefújnák valami rovarölő sprayt,és gyorsan elkötném,hagy gázosítsa el a földben lévő állatkákat. Még a drótféregnek is annyi lesz! De vigyázz a fölre közvetlen ne fújj a méregből
Persze gombákra nem jó. Arra a kénlap égetése lenne a megoldás, de az már bonyolultabb. Inkább vennék virágföldet :)
A másik: ha a cserép oldalán vannak ilyen megkövesedett lerakódások, akkor inkább azt a földet ne használd. ott már kicsapódtak az oxidok.. mész,vas....
Ha tápoldatozni akarsz...inkább végy ki egy kis földet a cserépből, azt meglocsolod egy nagyon pici tápoldattal, és visszahehyezed a cserép szélére. Sose kerüljön közvetlen a növény mellé.
Azért működnek jobban a spatulás tápok is mert csak oldalra szúrjuk be.
Lehet.
A flakonra rá van írva, hogy x liter vízbe mennyit kell tenni. Úgy csináltam és az összes növényem elpusztult:(
Azóta vannak újak, de nem merem kipróbálni újra.
Nekem meg a lakást nem bírják :(
Minden virágom tönkrement,már csak egy karácsonyi kaktuszom van.Remélem idén kivirágzik,mert tavaly nem sikerült neki.
Én sosem nézem, hogy milyen föld.
Vagy arra gondolsz, hogy a már használt földet?
Szerintem felhasználhatod.
Sajnos tönkrement a begóniám.
Ha kiveszem a földből,tehetek bele egy másikat?
További ajánlott fórumok:
- A gonosz felhasználó...ti is találkoztatok ilyenekkel?
- Ha rántott húst készítetek, a fennmaradó használt olajat felhasználjátok még vagy már nem?
- Mi alapján választottad a felhasználónevedet?
- Van alföldi felhasználó közöttünk?
- Mik azok a bevált pózok, technikák ötletek, tippek amiket felhasználva ki lehet elégíteni egy nőt!(akár többszöris)
- Te észrevetted, hogy a naplók címe alatt megjelent, mennyi felhasználónál "kedvenc"? Mit szólsz hozzá?