BMI (Mennyi vagy és mennyi szeretnél lenni, és miért?) (beszélgetés)
Most olvasom - "kicsit" később - a naplómról szóló véleményeket. Nos, ha jól emlékszem, nem igazán írtam személyes dolgokat a naplóba - bár, nincs kizárva -, annyi belátás viszont csak van mindenkiben, hogy ha valaki csontsovánnyá akar fogyni, az az állapot nem normális, és valami oka van. Nálam speciel annyi, hogy úgy éreztem, minden területen akkora kudarcot vallottam, hogy muszáj valamilyen sikerélményt elérnem, és ezen kívül nem nagyon maradt más (meg persze kíváncsi voltam, mikor esik le a szüleimnek, 53 kilósan sem sikerült..).
Egyébként nem fél év alatt 2, hanem 3 hónap alatt fogytam akkor 12 kg-t. Szerencsére már csak nagyon ritkán szeretnék soványabb lenni, és akkor is csak olyan 60 kg körül.
Szerintem csontozat, izomtömeg és zsír arány nagyon befolyásolja a súlyt.
Hiszek neked.
Te valószínű a vékony csontozatú, kevés izomtömegűek közé tartozol. Pehelysúly :-) Ha jól érzed magad, és a háziorvos szerint is oké vagy, akkor ne aggódj!
Én meg erős csontozatú vagyok. Mindenhol látszanak az izmaim, szerintem alig van rajtam zsír, és mégis 21,8 a BMI-m.
Nekem a lényeg hogy normál tartományban vagyok, és jól érzem magam.
Amikor először BMI-ztem, én is ugyanezt gondoltam (csak nekem túlsúlyt jelzett).
Teljesen felháborodtam, hogy hogy mondhatja, hogy nem vagyok normál súlyú.
Aztán beláttam, hogy igaza van. Van egy egészséges súlytartomány ami a test megfelelő működéséhez jó. Pl. a teherbeesésnél is jó ha normál a súly, és amúgy is.
Szerintem jó ebben a normál tartományban megmaradni az egészségünk érdekében.
Szeintem ez a BMI jó dolog.
Persze, ez most nem csak a BMI-ra vonatkozik, hanem általában a vékonyságra, amit sugall minden.
Biztos, ha nem ezt látnánk mindenütt, nem szeretnénk annyit fogyni, mint most. (már aki figyni szeretne)
De ezt nemigen tudjuk megváltoztatni, így küzdünk a céljainkért. A 21. században a minél vékonyabb testalkatért.
Itt lehet kiszámolni
Hát szerintem ez, hogy annyira az alját szeretné mindenki súrolni, a médiának köszönhető. Persze ez elég elcsépelt dolog, de mégis elég borzasztó.
Régen, ha ismerték volna a bmi-t szerintem a nők bőven meg lettek volna elégedve a középső, felső értékekkel. Akkor még nem volt belemagyarázva az emberbe a csontsoványság, és a címlapokon sem az ilyen lányok mosolyogtak vissza rájuk.
BMI:19,14
Testzsír:14,2
Már csak súlyt szeretnék tartani
Szia:-)
Én meg pont tegnap találtam itt egy olyan naplót,ahol az illető 2 -3 hónap alatt több mint 10 kilót adott le.59,9kg most a testsúlya amivel még nem is lenne baj,az igazán megdöbbentő az,hogy ez egy 14 éves lány 170cm testmagasság fölött van jóval és már 2 hónapja nem jött meg a menszesze.Az anyukája tanácsára most még csak súlytartást csinál,ameddig meg nem jön neki,de a cél az 57 kg elérése.Teljesen ledöbbentem:-(
Dehogy a kérdésre is válaszoljak,mindjárt kiszámolom az Én BMI-met.
Úgy érted "olyan magas és olyan könnyű" :-)
Nekem is van pici pocim, de rengeteg ruha jól áll és nem sóvárgok az után a pár ruha után ami nem áll jól.
Az 50 kg kóros soványság, az semmi pénzért nem kéne.
Még 5 kg-ot fogyizhatsz, de többet ne! Én meg maradok ennyi :-)
Köszi,igyekszem:) Az evésre is odafigyelek,de most több hangsúly kap a mozgás,eddig azt hanyagoltam el és diétáztam,most pedig próbálok azért kevesebbet enni,de napi szinten tornázom már 4.hete:)
Na jó,nem fényezem itt magam:DDD
Úgy olvastam hirtelen, hogy 18,52 és 37 éves vagy. Tehát 18 éves, 52 éves és 37 éves :-DDD
De leesett :) 18,52 BMI és 37 éves :)))
Mit hogy csinálok?
Ilyen vagyok 17 éves korom óta :)
:-DDD
Hirtelen néztem hány éves vagy??? 18,52 és 37, azt hogy csinálod :-DDDDD Na azt hiszem elfáradtam :)
Sziasztok!
Nekem most 23,7.
Kb 7 kilót szeretnék fogyni, akkor lenne 21,1.
Azzal maximálisan meg lennék elégedve. :)
21,26 és az ideális 20,55. Két kiló és megcsináltam. Ebben a hónapban simán lemegy.
Aki meg 16 alá akar menni, pusztuljon el... erre nem tudok mit mondani...
További ajánlott fórumok:
- Szeretnél Nőt kényeztetni... akarnád... vágysz rá? (csak nőknek)
- Milyen kutyád van, vagy milyet szeretnél ha lehetne?
- Mi szeretnél vagy szerettél volna lenni? /foglalkozás, hivatás/
- Mikor teszed-eszed azt, amit igazán szeretnél? Érdekelne... ki-mennyire "fordul ki önmagából" ill. mennyire vagyunk urai a testünknek?
- Szeretnél már nagymama lenni?
- Mennyi ideig kell érvenyésnek lennie az útlevélnek, ha Norvégiába szeretnél utazni?