Eltörtem a kedvenc bögrémet. 😭 Már vagy 40 éve... (beszélgetés)
Volt nekem is egy kedvencem munkahelyen nyertem...aztán pont az a zacskó borult el amiben a bögre volt az utolsó munkanapomon....elkonyveltem h minden szempontból lezárult egy szakasz az életemben...
Jaaj, ilyen volt az ovimban és az érdi nyári táborban! Imádtam, a tányérral együtt 🥰😍
Hát ez az! Így kell sajnos! 👍
eltörni nem tud,mert bádog,vagy mi.legföljebb ennyi év után letörik a füle-
A kiskanalamat betekerem papír törlőbe, és úgy teszem a bögrémbe. Pár éve volt kolléganőm rá mozdult a kiskanalamra,mindig elvette. Mikor kellett nem volt meg. Rá szóltam,hogy ezt ne csinálja mert nem szeretem. Higiéniai szempontból sem meg egyébként sem. Azóta betekerem a kanalat. Senki nem nyúl hozzá.
Hát, ha vigyázol rá, kicsi az esélye.
Én nem adok rá lehetőséget, hogy a kezükbe kerüljön.
Én mindig csinálok magamnak egy "oltárt lakattal" (képletesen), az nekem szent! 🙂
Bízom benne, hogy nem fogja egy kolléga sem eltörni. Használat után, műszak végén mindig elmosom és elrakom a helyére. Nem igazán nyúlkálnak hozzá mások ha nem vagyok bent. De, persze minden meg történhet.
Sajnos ez nem olyan,mint a tiéd...
[link]
Ja. Az volt. :D Olyan kis helyeske volt. Jó volt kézbe fogni. Van egy csomó bögrém, de egyiknél se érzem ezt. Csak egy bögre. Nincs jelentősége. De ez a bögre a gyerekkorom volt. És most olyan távolinak érzem. De talán ez kellett, hogy felnőjjön az ember. Hogy rájöjjön a dolgok változnak.
15.000 ft-ert lattam ugyanitt. Párban adják. De nekem az drága. Meg amúgy is ennek szamomra csak eszmei értéke van. A következőnek mar lehet nem tulajdonitanék akkora jelentőséget, mert hat ahhoz ugye más verejtéke tapad. Más emlékei. Az mar nem ugyanaz lenne. Csak egy másolat.😓
Ez a fajta? Ilyen volt az enyém. Belinkelnéd ha megkérlek rá? :)
[link]
Találtam a jófogáson.
1500 Ft,Vácon.
Én azt szoktam mondani, úgy bánj vele, mint a hímes tojással. Az megint más, ha egy kolléga töri el.
Azon nem segít semmi. 😦 Én ezért dugok el mindent a szemük elől. Az a "biztos", ha az én kezemben van.
Nekünk is vannak ilyen 30-40 éves ereklyéink.
Néha belegondolok, milyen érzés lenne, ha eltörne.
Olyan sokáig kihúzta. De szerencsére nem csak egy van.
Nekem is van egy kedvenc. 12 éve abból iszom a kávémat a munkahelyen. Még anno a Bécsi adventi vásárból kaptam. Szép karácsonyos. Féltem is nehogy eltörjön. 😊
Nekem egy Moncsicsi babám volt. Nem lesz jó? ;) :D
Meg volt egy ET is. Ha vkinek az kéne, de hogy az milyen csúnya volt. :D
Nálunk a Moncsicsis gyerekkészlet szép emlék - ha árul valaki, szintén aranyárban. :(
Az az. Krva nosztalgia. :( Amíg fiatal az ember azt se tudja mi fán terem az, de ahogy öregszik egyre inkabb ragaszkodik a dolgaihoz. Az emlékeihez.
Ragaszd meg akárhogy is és tedd a polcra szekrényre.
Én a kukát boritottam ki hogy megtaláljam azt a kiskanalat amivel gyerekkorban a lágytojást kanalaztam. Ma a kávézaccot kotrom ki vele. Nagyon elkeseredett voltam amikor nem találtam és volt öröm amikor tényleg a kukában megtaláltam.
Én még műszaki tárgyakhoz is nagyon ragaszkodó vagyok.
Nem mindenhol tekintik a törött kerámiákat balszerencsét hozó tárgynak.
[link]
Lemaradt a vége...
Éli majd a nyugdíjas éveit a polcon.
Még nem dobtam ki. Olvasom mashol hogy ki kellene, meg minden csorba dolgot, mert csak bevonzza a szegénységet, de nem tudom. 40 év alatt hozzam nőtt, mióta elkezdtem kavezni, annak is van mar vagy 20-25 éve, mindig ebből ittam a kávét. Elválaszthatatlanok voltunk. Én meg a bögrém. :S Hiányozni fog. De szerintem babona ide-vagy oda, összeragasztom aztan
a kávét a nászajándékba kapott majd 50 éves pöttyös bögrében szereti mindenki.
Milyen ügyes vagy, hogy 40 évig ilyen szépen vigyáztál rá! Büszke lehetsz magadra, hogy így megbecsülöd a dolgaidat :)
Totál megértelek, és nem foglak vigasztalni és poénkodni, mint a többi hozzászóló.
Nekem is volt negyvenéves bögrém, és az is elveszett.
Engedd el, dobd ki. Az csak egy tárgy, ne ragaszkodj törött, foltozott holmihoz. Az emlékeid veled maradnak. Az új bögréből is finom lesz a kávéd 💙
További ajánlott fórumok: