Bababizományi boltban nem adnak számlát használt termékre? (tudásbázis)
Magánszemély értékesíthet 200000,-Ft-ig adózás nélkül ingóságot, de hogy hogyan megy a bizományi.
Na ez engem is érdekelne...
Ha bizományi akkor biztosan jutalékért (pl. vételár x %-a) csinálja, akkor viszont nem az egész bevétel az övé, tehát nem kell, hogy számlát adjon, hiszen mondjuk egy 30.000,-Ft-ért eladott babakocsiból csak kb. 3000,-Ft az övé. Akkor a fennmaradó 27.000,-Ft után miért adózzon?
Gondolom, bár ez csak találgatás.
Miért nem teszed fel valamelyik aukciós oldalra (teszvesz, vatera, aux, stb) .
Egyébként a használtruások (általában) bizományba szokták bevenni a holmikat. Csak akkor fizetnek ha elkelt valami.
Nem akartam vele kötekedni, egyszer majd szeretném ha bevenné a mi kinőtt dolgainkat is (sőt már most elvinnék neki néhány dolgot).
Ez hogyan szokott történni? Előre fizet a bizományis, vagy csak ha megvették tőle? Nekem kell majd valamit lepapiroznom, vagy apeh felé bejelentenem.
nem tudom miért nem adott-lehet nem tudta volna kitölteni.
garancia meg nem is tudom hogy működik.vettünk egy használt monitort a bontóba és kaptunk rá egy vagy 3 hónap garanciát rá-pedig használtan vettük!
arre=azon
bocsi
Bababizományi boltban vásároltam és számlát kértem, mire a boltos néni kevélyen közölte, hogy használt termékre nem kell számlát adnia, mert arre a terméken már egyszer meg lett fizetve az áfa
Ez komoly vagy engem nézett balféknek?
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek, használtátok már a dermarollert?
- Szólánc - ('oly ritkán használt) ö-ő, ü-ű betűkkel
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Milyen egy jó bababizományi üzlet?
- Hol van Debrecenben jó turi és bababizományi bolt?
- Lady Ann csavaros szemceruzát használtam, de egyik boltban se találom a No 6-os színárnyalatot. Használja ezt valaki? Hol kapható?