Baba 35 évesen? (beszélgetés)
Szia! 35 évesen szültem a kisfiamat, most 3,5 hónapos. A szülészeten zömmel harmincas anyukák voltak, így nem lógtam ki a sorból egyáltalán. Nem hiszem, hogy el lennél késve.
Emellett két különböző hormon problémám is van, amire lassan 15 éve szedek gyógyszereket. Jártam Szegeden a genetikai tanácsadóban, ahol a doktornő csak annyit mondott, hogy ilyen ritka hormonbetegséggel nem túl nagy esélyem van a teherbeesésre, de volt már rá példa.
Sohasem késő, de az biztos, hogy hibásan működő hormonrendszerrel nem megy azonnal.
Szia!
Én 35 évesen szültem, már jártam egyetemre, úgy fejeztem be, hogy két szoptatás között egy vizsga. Most úgy néz ki, hogy jön a tesó (remélem, legalábbis, hogy megmarad, mert három hónapja elvetéltem, de a remény hal meg utoljára :)), jövőre megyek újra egyetemre. Nézd, minden csak szervezés kérdése, nekem volt kb. öt kismama osztálytársam, szóval ez se tartson vissza. Én mindig felkészülten mentem vizsgázni, de az is igaz, hogy egy kismamával nagyon kedvesek a vizsgáztatók. :) Ettől függetlenül nem erre kaptam a jegyeimet, én amolyan kis eminens voltam. Legkönnyebben úgy lehet tanulni gyerek mellet, ha felkelsz nagyon korán (én kettőkor keltem, de lehet az három is vagy négy óra), tanulsz, míg felkel, utána vele vagy, aztán úgyis alszik napközben, akkor alszol vele. Szóval szerintem nem kell lemondani egyikről sem, de az tény, hogy mivel nem itthon lennétek, nem egyszerű a helyzet. A lényeg, hogy ne törődj semmivel, ne hagyd ki a sulit, de ha közben összejön a baba, őt is vállald be, mert hidd el, az ember nagyon sokra képes. Egy marékkal! :)
Ja, és egyáltalán nem késő 35 évesen szülni, teherbe esni! Nem fogsz kifutni az időből, hidd el!
Sokszor parázok, de aztán felülkerekedik a pozitivitás bennem!
Azt hozzáteszem, hogy mi még orvosnál sem jártunk.
Én csak a saját példámat tudom felhozni, 32 évesen döntöttük el, hogy jöhet a kistesó, és nem sikerült. Nem jártunk orvosnál ezzel a dologgal, mert nekünk nem fért volna bele semmilyen mesterséges dolog. Lényeg a lényeg, tavaly januárban (magamban)úgy döntöttem, hogy ha most sem akkor már nem is akarok gyereket.(végül is volt már egy). Na akkor kéredzkedett a pocakomba Milu. Szerintem a görcsös igyekezet elmúltával jött össze. Persze lehet véletlen is.
Viszont orvosi segítséggel is született már több ezer gyerek, tehát ha úgy érzed akkor indulj e felé. Különben meg élvezd az életet, a korodba még bőven belefér a baba!
Természetes, hogy aggódsz.
Én januárban betöltöttem a 30-at, de van egy szívritmuszavarom, amire megműtöttek, Syncumart (vérhígítót) szedek. Áprilisban azt mondták, hogy 3 hónapig biztosan Syncumart kell szednem még, nem lettek jók az eredményeim.
Azt tudni kell, hogy a Syncumar mellett szinte lehetetlen teherbe esni, gátolja a megtapadást, beágyazódást.
Mi a műtét előtt is próbálkoztunk (1,5év), nem jött a baba. Syncumar mellett volt egy halvány pozi tesztem, de sajna -természetesen- megjött akkor is a mensi.
Úgyhogy nekem is várnom kell, közben én is parázok, hogy csak ki ne fussak az időből...szóval hasonlóan érzek, mint Te.
Kitartás, eljön a mi időnk is!
További ajánlott fórumok:
- Jakupcsek Gabriella 45 évesen babát vár. Te örülnél ha 45 évesen lennél babás?
- 52 évesen babát vár valaki. Hihetetlen!!!
- Baba elvesztése 20 évesen, s rémálom a kórházban
- 20 évesen korai még babát vállalni?
- 45 évesen babavárás
- Szerintetek kb. hány évesen "érik" meg egy férfi arra, hogy eljegyzést babát házasságot, egyszóval családot akarjon?