Azért szülni harmadik gyereket, hogy főállású anya lehessen? (beszélgetős fórum)
Szerintem nem arról van szó, hogy mit tartanak a magyarok valamire, inkább arról, hogy ritka az, ha valahol elég 1 fizetés egy ekkora családnak. Még 1 gyereknél is kevés szokott lenni.
A magyar fizetések a béka se@gge alatt vannak, így abból sokszor egy ember sem tud megélni...
Köszi!
Nem tudtam pontosan, csak tippeltem;)
Még mindig fixebb, mint feketén dolgozgatni külföldön, pénzt felélni és 63 évesen jönni rá, hogy a kinti nyugdíj 136 euró, itthon meg ami majd kb. 15 év után járni fog, ha betölti a 65-öt.
Akkor már inkább legyen otthon a gyerekeivel, nagyobb érték.
Teljesen egyetértek Veled. Csak az egésznek van egy másik hozadéka is a főállású anyukára nézve: az, hogy beszűkül az élettere, a kapcsolatai. Attól függetlenül, hogy megterhelő munka után foglalkozni/tanulni a gyerekkel, a dolgozó anyának vannak külső impulzusai, "kapcsolatai" (kollégái, stb.), akik másfajta kommunikációt, ingert hoznak az életébe, mint a gyerkőcök. Tudom, nagy kincs ez, és rémesen frusztráló lehet egy idő után a 4 fal, meg a gyerekek. (Tapasztaltam. De aláírom: sokkal intenzívebben tudtam foglalkozni a gyerekekkel.)
Mindenesetre a főállású anyaságért nem vállaltam volna a 3 gyereket. Azért vállaltam, mert így terveztük, ezt akartuk. :)
Többé nem kell dolgozni? Azt tudja, hogy a gyerekek nem maradnak örökre csecsemők? Azt tudja, hogy a babváró hitelt is fizetni kell valakinek? Mert azért fő állású anyaként nem fog kapni 3-400.000 Ft "fizetést".
Nem baj az h ogy szeret anya lenni, bár azért én pár év után befordulnák, hogy nincs felnőtt társaság és normális munka, a háztatáson kívül.
Válóperes ügyvéd barátom szerint ez olyan ritka, mint a fehér holló. Az viszont nem, hogy a pasi nem fizet gyerektartást, eltitkolja a bankszámláját, külföldre költözik, külföldre utalja az összes pénzét, és még sorolhatnám. Ott csesz ki a volt nejével és akár a gyerekeivel, ahol tud, főleg, ha az új nőtől is van gyereke. Arról még sosem hallottam, hogy a férfi keresi az összes pénzt, de a nő nevén van az összes ingatlan. Amiről te beszélsz, az egy házassági szerződés-féleség lehet. Nem ez a jellemző.
Nem tudom miből gondoltad, hogy kevesebbre tartom a háztartásbelit. Egy szóval sem írtam. Tudom, hogy az is kemény munka, de ingyen van. És az, akinek nincs saját jövedelme, az kiszolgáltatott valakinek. Annak, aki eltartja. A kiszolgáltatottság a probléma. A jól kereső férj bármikor meghalhat például. Akkor a 3 gyerekes anyuka ott áll, és sokkal nehezebb helyzetben van, mintha lenne önálló jövedelme. FI rendőrökről ír. Ha a férj oldaláról nézem, akkor sem lesz könnyű. Nem tudom mennyit keresnek, de feltételezem, hogy nem lesz egyszerű egy embernek eltartani 5-öt.
Szaporodjon a magyar nemzet!
A vélemény meg olyan mint a segglyuk: Mindekinek van, de senki se kíváncsi a máséra.
A harmadik gyerek 3-8 éves koráig jár a főállású anyaság.
Hároméves korig a gyed, gyes és társai.
A főállású anyaságot jelenleg kemény havi 28.500 forinttal honorálják. Igazi buli abból 3 gyereket nevelni és hiteltörlesztést fizetni.
Az ő dolguk.
Attól, hogy valaki főállású anya, még kell dolgoznia, ahhoz, hogy nyugdíjat kapjon majd.
X ideig kap egy kis támogatást+a családipótlékot, de nem addig, amíg nyugdíjba megy.
A nyugdíj szolgálati időbe nem fog a teljes főállású anyaság beleszámítani, csak 6 év talán. Ha jól tudom, akkor jelenleg 1 gyerekre 2 év.
Ha nem kell soha többet dolgoznia, akkor az azért lehet, mert a férje eltartja, de ezzel teljesen kiszolgáltatott lesz...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- Ki tett le többet az asztalra: aki tanult, dolgozik, karriert épített. Vagy aki férjhez ment, szült 3 gyereket és főállású anya?
- Bevállalnátok a harmadik gyereket?
- Szerintetek a mai gazdasági helyzetben, (és 32 felé közeledve) harmadik gyereket bevállalni butaság?
- Akik három gyereket szültek természetes úton - mennyi idő alatt született meg a harmadik?
- 37 éves vagyok és szeretnék egy harmadik gyereket