Az újra felfedezett – Köles (Panicum miliaceum L.) (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az újra felfedezett – Köles (Panicum miliaceum L.)
Remélem felélesztem a témát.
Ma volt az M1 a Gasztroangyal. Ott használták a kölest. És nem utolsó sorban az élettani hatásáról is beszéltek.
Sok recept van itt. De hogy a fenébe csempészhetném be az ételeinkbe?
Pl rizses húsba kevesebb rizs, és valamennyi köles?
Ne nevessetek ki, de ugye a köles főzéséhez ugyanúgy kell só, mint pl. a rizshez? Az eddig olvasott receptekben nem írtak só hozzáadásáról, és nem tudom, azéer-e, mert nem kell, vagy azért, mert azt már természetesnek veszi mindenki?
Ha kell, mennyi kell egy adaghoz?
Sziasztok!
Tegnap új receptet próbáltam ki kölessel. Mivel táplálékallergiám van, ezért a recept is nagyon személyreszabott, de ha gondoljátok, próbáljátok ki, itthon mindenkinek ízlett.
Darálóba tettem egy rész kölest és egy rész rizst, majd megdaráltam gríz nagyságúra. Majd ezt rizstejbe főztem meg. Fincsi tejbegríz lett belőle! :)
Kedves Emagdi!
Köszönöm a látogatást, értékelést.
Pedig a köles elkészítése nem is olyan macerás, viszonylag gyorsan kész.
Váljék egészségé a szeretettel elkészített étek!
apokrif
szuper cikk. én is nagyon szeretem a kölest, bár általában lusta vagyok főzni:(
de most elhatároztam, hogy holnap ebédre készítek:))
Kedves Látogatók, Olvasók!
Köszönöm az érdeklődést.
További gabonákról szóló írások is készülnek, ezuton is ajánlom szíves figyelmetekbe.
Apraja, Nagyja épülésére
apokrif
Nagyon tetszik a cikk!
Be is tettem a kedvenceim közé!
Köszönjük!
Az első adatok a Kr. előtt 7000-5000 év közötti Kínából származnak.
Ugrás a teljes írásra: Az újra felfedezett – Köles (Panicum miliaceum L.)