Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Az önbizalmam a béka feneke alatt van. Fogalmam sincs,... fórum

Az önbizalmam a béka feneke alatt van. Fogalmam sincs,... (beszélgetős fórum)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
aug. 5. 09:21
Nagyon jó, hogy ezeket leírtátok, ad egy kis erőt, mutatja az utat, közben felemel és biztat, hogy én sem vagyok kevesebb mint más. Különbözőek vagyunk és ez így jó.
33. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Csemár)
aug. 5. 09:15
Rákeresek erre a könyvre.
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 18. - Lolita2112)
aug. 5. 09:14
Kösz a tanácsot :)
31. tumbo2 (válaszként erre: 22. - Jucika33)
aug. 1. 09:48
a régi barátnőm,akkora volt az önbizalma,pedig még csinos sem volt. a fiú,aki elvette feleségül bizony az volt.amelyik fiút kiszemelte,hát meg is szerezte.
30. tumbo2 (válaszként erre: 19. - Ildi992)
aug. 1. 09:43
az anyám,apám,gúnyoltak,hogy milyen sovány vagyok,a lábam,mint a piszkafa.a húgom volt a falu szépe.a karma visszaütött,fiatalabbnak nézek ki,nem is olyan ráncos.igaz a lábam nem vastagodott,de már ki a fenét érdekel.de nevetni nem tudok.meg az osztálytársaim is gúnyoltak.mikor feltettem egy képet,a fiú,aki tetszett nekem,mondta,milyen csini vagy.igaz nem mostani kép.
29. csemár (válaszként erre: 28. - Csemár)
aug. 1. 09:19
Egyébként pedig: köszönöm a gratulációt!
28. csemár (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 1. 09:18

Olyan világot élünk, hogy sokan kötelességüknek érzik, hogy tökéletesnek tűnjenek. Ezt azok "sínylik meg" leginkább, akik nem hajlandóak eljátszani ezt a "játékot". (Aminek egyébként semmi értelme, hisz hazugságokat gyárt, hazugságot hazugságra halmoz.)

Nekem sokat segített Popper Péter A belső utak könyve c. munkája, ill. egy megnyilatkozása az egyik előadásában, miszerint "nem kell mindig jóljárni - ez a boldog élet titka.

27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Csemár)
aug. 1. 08:51
Gratulálok! Én még keresem az utat mert ez , ahogy írod, önsorsrontás.
26. csemár (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 13. 09:42

Én sokkal szívesebben vagyok olyan emberekkel, akik nem pöffeszkedőek, hanem inkább kevésbé vannak eltelve magukkal.

(Lehet, hogy ez azért van, mert bennem se teng túl az önbizalom. Beismerem, sokat kellett "dolgozni magamon" azért, hogy ez a tulajdonságom ne okozzon önsorsrontást, és az az érzésem, hogy elég jól csináltam.)

25. zolo
jún. 13. 09:11
Az nagyon szomorú pont azok tettek ilyene akik legközelebb állnak hozzád. Főleg szülők, ok hogy szerették téged akkor. A leghosszabb meg azt sem akarom mondani szakíts meg velük a kapcsolatot. Először valami kis sikert megállás a saját lábamon, akkor talán változtatnak rajta. Te udvariasan szépen beszélsz velük, akkor lehet zavarba jönnek. Lényeg ne hagyj színekkel minden rosszat. Akkor úgy érzik ok nyertek és igazuk van. Illetve szépen meg lehet mondani a segítés miatt miért pont ok bántanak. Szeretnék téged egyáltalán.
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Jucika33)
jún. 10. 08:52
Így igaz, valójában senki sem tökéletes, de attól még élvezheti az életet, lehet boldog.
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Ildi992)
jún. 10. 08:50

Legelőször szülők, aztán férjem és családja. Egy rakás sz@rnak érzem magam, sok év után is.

Azért már kezdem érteni mi váltotta ki ezt a súlyos önbizalomhiányt, el is kezdtem dolgozni magamon, a felfogásomon. Nagyon hasznosak a tanácsaitok is, hálás vagyok

érte.

jún. 9. 07:53
Az önbizalom nem múlhat más emberek véleményén. És a valóságon sem. Attól, hogy pl. tényleg nagy az orrod, vagy valóban rosszak a tanulási képességeid, ugyanúgy szeretheted magad. Ahogy mást is szeretsz attól még, mert nem szép, vagy hülyeségeket csinál. Persze ez egy hosszú ,akár több éves gondolkodási és megfigyelési folyamat eredménye. Az önbizalom nem akkor alakul ki, amikor elérem a tökéletes állapotot, amikor sikerült az izomzatomat, vagy a diplomáim számát tökélyre fejleszteni, hanem amikor belátom, hogy minden úgy van jól, ahogy van. Én, mint egy csomag, sok tulajdonsággal elférek a világban. Apró kis porszem vagyok a sok másik között. Születek, élek, meghalok. Fel sem tűnik és ez nem baj. Nem kell kiemelkednem, híresnek lennem. Csak tegyem, ami nekem jólesik, másnak nem árt. Ha kedvem van tornázzak, tanuljak, segítsek. Ha nincs kedvem, nézzem a plafont. Ha így élsz, nem lesz okod azzal foglalkozni, hogy mások jobbak nálad. Más meg beszélhet nyugodtan. Ha nem mond neked tetszőket, csak menj odébb. De mondhatsz neki te is cifrát, ha éppen az esik jól.
jún. 9. 04:48
Most már ott tartok,hogy az alkalmazkodási kényszer, és a megmondó emberek találkozásának eredménye az önbizalomvesztés. Joga van másnak felettem ítélkezni? Nincs, de sokan megteszik. Az, hogy elhiszem, és hatalmat adok neki, az én felelőségem. Lehet nem tanultam meg, hogyan álljak ki magamért. Vagy az okos enged. Ismerős? De nem mindenben. Mindenki azt mond amit akar. Vannak üvöltő farkasok, és csendes manipulátorok, bűntudat költők. A te hibád, mert én ezt meg ezt tettem érted. A te hibád kezdetű mondatod elhiszed, akkor máris önbizalmat vesztettél. Erre lehet mondani, az én döntésem. De nem a hibám. Ne kritizálj. Aztán csak mondja, és mondja, kritizál és kritizál mégnagyobb lendülettel. Vagy elhiszed ezt az elmebeteg viselkedési, vagy kiálsz magadért. Ha otthagyott, és az élménye nem engedett be az ő szarság be, már tettél valamit magadért. Itt is elveszíthetjük az önbizalmunkat. Kérdező, téged ki manipulált amit elhittél? Az az ő véleménye, te értékes ember vagy önbizalommal téli, de hatalmat soha ne ad ki magad felett. Egy társ is melletted lehet, de nem feletted!
20. ildi992 (válaszként erre: 5. - 55Judit)
jún. 9. 04:09
Kommunikáció nálam is gondot okozott. Mert aki csendesebb, kikezdik nagyon. Aztán rájöttem. Na és? Csendes embernek is lennie kell. Az már intelligencia kérdése, hogy a másikat ezért nem kezdem ki. Méghozzá vegyem át az ő lehúzás nézőpontját, mert jobban el tudja adni magát, és sikeresebb? Hát én ilyen vagyok. Lehet szeretni, és utálni érte. Aki utál, egészségére, mert az értelem megmutatkozik itt is. Azért utálni a másikat, mert más a temperamentum? Igen vannak ilyen emberek. Ők éljék boldogan máshol az életüket, megmondva ki hogy viselkedjen. Én meg élem az életemet, azokkal az emberekkel akik elfogadnak
jún. 9. 04:01
Ki vette el az önbizalmadat? Szülők tanárok? Ne azonosítsd magad az ő értékrendjükkel. Mert valakinek a negatív véleményét átvétel. Aztán lehet. Sőt biztos. hogy te sokkal értékesebb ember vagy mint ő. Mert így nem viselkedünk a másikkal. Szóval xard le az ő nézőpontjából. és véleményét, és neves sokat!
jún. 9. 01:00
agykontrolrol biztosan hallottal!judit is errol irt!probald ki,s menni fog!sok sikert kivanok!
17. Kissan (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 6. 09:12
55Judit össze is szedte a lényeget. Nagyon jó gondolatokat osztott meg! :)
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - Ágio8405)
jún. 6. 08:27
Köszönöm szépen Ági. :)
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - 55Judit)
jún. 6. 08:26

Kedves Judit! Szinte az életemet mentetted meg ezzel a néhány mondattal. Háromszor is elolvastam, erőt ad, löketet, hogy elinduljak egy másik úton, ne az önsajnálatba merüljek.

Nagyon köszönöm! Légy mindig ilyen jóindulatú és erős!

14. Ágio8405 (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 21:01
Pont erre írtam tippeket.
13. 55Judit (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 15:36

Tudod, én esténként gyalogolni járok. Ez a sportom. Koromnál, múltbéli életmódomnál és ismeretek hiányában lassacskán romlik az egészségi állapotom. Gyaloglás közben azt mantrázom hogy "egészséges vagyok". Egészséges és erős vagyok". Mióta ezt mondogatom, zsinorban jönnek elém a módszerek, lehetőségek amiket ha kihasználok, javul az egészségem. Így jött szembe velem a számomra egészségesebb táplálkozás, néhány jóga ászana és a csikung. Ez mind segít, amennyiben időt és energiát fektetek bele.

Fogalmazzál meg 1 dolgot amit elsőként szeretnél ha megtörténne. Mantrázd mint én az egészséget, mintha már meglenne. Aztán csak észre kell venned a szembejövő lehetőségeket amiket ha kihasználsz, eléred a vágyott célt.

A lényeg, ne süllyedj bele az önsajnálatba, mert az még mélyebbre húz. Légy olyan mint én! Mint egy keljfeljancsi! Ne lehessen téged lenyomni se mert te erős vagy!!!!

12. 55Judit (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 15:26

Bizonyos dolgokat biztos hogy nem tudsz, vannak akik ugyanazokat a dolgokat nem tudják, és vannak akik más dolgokat. Nincs olyan hogy valaki mindent tud, és csak ő lehet magabiztos.

Igaz a mondás hogy mennél többet tudunk, annál inkább érezzük, milyen keveset tudunk. Hidd el, nem vagy egyedül az érzéssel.

Engem pl. nagyon sok minden érdekel. Még így 70 évesen is. Ahogy kezdem beleásni magam egy témába, mindig rájövök, hogy ezzel kapcsolatban soha nem leszek képes mindent megtanulni. és akkor mi van? A magam szórakoztatására bővítem ismereteimet egy szintig.

Nézd! Nagyon buta nem lehetsz. Az átlag embernek rosszabb a helyesírása mint neked. Aki helyesen ír, többnyire van többirányú ismerete is a világból, nagyon nem buta,és intelligens is vagy. Hiányosságai mindenkinek vannak. Az erősségeidre koncentrálj, és fejleszd magad! Az meg hogy vannak szépséghibáid, hát istenem! Kinek nincs? Tudod hogy hány topmodell van a világon? 6!!! És ők sem hibátlanok, biztos vagyok benne.

Hidd el, amennyi hiba benned van, annyi másban is! nem kell ezen rugózni! Ezzel csak lehúzod magad és boldogtalan leszel. Nem kell ezt csinálni!A képességeiddel, a meglévő tudásoddal és kinézeteddel, próbáld meg jól érezni magad!

11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Kissan)
jún. 5. 15:11
Az a legnehezebb. Nem is tudom hogyan induljak el...
10. Kissan (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 13:40
Mindegyiken tudsz változtatni. Csak hinned kell benne.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - 55Judit)
jún. 5. 13:24
Úgy érzem szinte mindenkinél butább, gyávább vagyok. Csúnya nem vagyok, de vannak szépséghibáim.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Ágio8405)
jún. 5. 13:23
Gyerekkor is, fiatalkor is. Nagyjából sejtem mi a kiváltója ennek, de nem tudom, hogy lendüljek át rajta.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Kissan)
jún. 5. 13:20
Úgy érzem, mindegyik.
6. Sirga (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 13:16
Szintén ...
jún. 5. 13:03

Fiatal koromban nekem is önbizalom hiányom volt. A nálam iskolázottabb emberekkel nem mertem kommunikálni. Úgy éreztem túl buta vagyok hozzájuk képest, lehet azért, mert gyerek koromban mindig azt hallottam hogy én vagyok a legrondább és a leghülyébb. Aztán olyan huszonéves koromban ez elmúlt magától. Rájöttem hogy annyi hiba másban is van mint bennem. Minden téren. Egyikünk ebben jobb, másikunk abban.🙂

Valahogy lendülj te is túl a dolgon! Ha valaki megszól akár a kinézeted, akár valamilyen tudás hiánya miatt, nyugodtan mond oda neki, hogy annyi hiba másban is van. Én is megtettem ezt néhányszor, de erre már nem tudtak mit válaszolni.🙂

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook