Az aktív korúak ellátását törlés után lehet igényelni majd? (beszélgetés)
3. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Arcus21)
2020. okt. 9. 16:23
most olvasom másodszor, hogy lehet valaki főállású háztartási alkalmazott, leírnád az, hogy lehet valaki? Köszönöm, ha megteszed.
2. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 1. - Arcus21)
2020. okt. 9. 16:21
Ha édesanyádat ápolod, akkor kérhetsz ápolásidíjat, attól függ mennyire van rászorulva a segítségre, kaphatsz annyit, mint aktívkorú ellátás, vagy emelt ápolásit, ami 54 ezer Ft körüli összeg. Orvosipapírjaival tudod megigényelni a területi Kormányhivatalnál.
1. arcus21
2020. okt. 9. 12:41
Egy év után most küldtek levelet ,hogy 30napot igazoljak, amiről én nem tudtam, hogy ez így működik.
Tehát, ma beadtam a felülvizsgálathoz a nyomtatványt, de hiányzik a 30 napos igazolás. Hiába mondtam, hogy beteg édesanyámnak segítek itthon aki szinte egész napos ellátást igényel, ezt igazolni kellene. Ha törlik az FHT-t és utána lejelent édesanyám mint "háztartási alkalmazott" utána ha újra beadom az FHT-ra a kérelmet 30 nap múlva akkor újra megadják? Munkaügyibe ugyanúgy be vagyok regisztrálva azóta is...
További ajánlott fórumok:
- Az ápolási dij kizárja e az aktiv korúak ellátását?
- Aktív korúak ellátását kapja valaki?
- Aktiv korúak ellátását igényelheti-e a férjem, ha én tanfolyamos vagyok, megadják neki?
- Mikor utaljak az aktívkorúak ellátását?
- Ha valaki eddig évek óta kapta az aktív korúak ellátását, annak jár most is márciustól vagy újra kell intéznie az egészet?
- Aki az aktív korúak ellátását kapja, mit tud arról, hogy decembertől megemelik az összeget?