Ayres terápia - Okosító torna? (beszélgetés)
A TSMT és az AYRES terápia is valóban egy tőről fakad. Mindkettő célja ugyanaz, ahogy írtátok is.
A különbség az Ayres: megengedőbb valóban,ez inkább a magatartási zavar, indulat kezelési problémákra való (de használ sok minden másra is!), míg a TSMT a kognitív (értelmi) funkciókra hat inkább.
nagyon hasonló a hatás,eszközök, torna levezénylési módszerek és egyebek a különbség.
Én 4 gyermekes anyuka vagyok, nekem is kellett 2 fiamnál és a kicsi lányomnál(5 éves), most figyelgetem, hogy kell-e?. Mellesleg gyógypedagógus vagyok és bőlcsiben dajka.
Az Alapozó Terápia nagyobbaknak való (5 éves kor alatt, nem igazán).
Számtalan más módszer van még, ami hasznos lehet, anyaként is figyelem (saját gyerek miatt lettem én is, gyógypedagógus) és szakmailag is igyekszem nyitott szemmel járni.Ha tudok segíteni, nagyon szívesen teszem.
Ha érdekel valakit részletesebben: hívjon nyugodtan!06-70-6768-304
Nálunk semmi fejlesztés nincs :( elvették :( Sajnos pedig szerintem nagy szükség lenne rá...
Na ez az heti 1 X alkalom 50 perc ennyi és szerntem is az kevés ,sőt be se mennyen az anyuka oké bemehet ha síros a gyerek de amúgy nem !!!
TSMTzni biztos, hogy heti minimum 3 alkalommal kell otthon, de inkább 5ször. Nekünk a következő volt a séma: vezetés 2 hete 2 és 3 alkalom, utána folyamatosan heti 5 alkalom. Ennyi kell ahhoz, hogy a TSMTnek legyen eredménye. Az Ayres is napi szinten megy nálunk, de nem olyan felszereltséggel és intenzitással, mint a terapeutánál. Szóval aki azt mondja hogy heti 1*50 perc az egyéni TSMT, oda semmiképpen ne vigyed, mert ez nem így működik. Az egyéni TSMT feladatsora 8 hetes. Ezen időszak alatt általában 2szer találkozik a gyerkőc a terapeutával, a gyakorlatsor megírásánál, és utána általában félidőben van egy kontroll. Emellett heti 5ször kell otthon tornáznotok a megadott feladatsort. Ha kiszámolod, hogy mondjuk a BHRG-nél ez első feladatsornál 26ezer ft két hónapra, akkor az olcsóbb, mint a heti 4600... 5000+8*4600 (41800). Ne azt nézd, hogy egyszer mennyit fizetsz, hanem hosszú távon számolj, mert ez nem 1-2 hónapos projekt lesz. Ha pedig TSMT, akkor mindenképpen járj utána, hogy a terapeuta jár-e a kötelező képzésekre, vagy kókler módjára írja a feladatsorokat, mert nem mindegy. (ismerősöm kisfia TSMT terapeutája konkrétan olyan feladatsort írt, hogy semmit nem fejlődött a gyerek, csak teljesen leterhelte az idegrendszerét, elmentek a BHRG-be, kiderült, hogy a "terapeuta" vizsgája már nem is érvényes, és teljesen rossz a feladatsor. Kaptak másikat, és 2 hét után látványos eredményük volt.)
Anyagi lehetőségeket figyelembe véve az TSMT az "olcsóbb" megoldás, ha megvan hozzá minden felszerelés, és kéthavi periódusokat nézel. Az Ayres nekünk havonta heti két alkalom egyénivel számolva 48ezer ft-ba kerül, ez 4 havi TSMT ára a BHRGnél. Nézz utána, számolj, és utána döntsd, nem biztos, hogy az elsőre legolcsóbbnak tűnő a legjobb választás.
Ez hol van?
Mi a XIII. kerületben Sólyom Brigittáékhoz járunk (Csodakapu alapítvány, Lehel út 52. a Róbert K. krt. saroknál a KIKÁval átellenben). Őket nagyon ajánlom, tisztességes áraik vannak és nagyon profik.
Ez egyéni TSMT vagy csoportos?
Ha egyéni, akkor nem igazán értem, mert az elvileg heti 3-5 alkalom és otthon neked kellene csinálni vele. A heti egy alkalom szerintem nagyon kevés, akármelyik mozgásterápiáról is van szó... ha meg csoportos, akkor valóban nagyon drága a 4600/óra.
Mennyiért találtál?
Nekünk az alapozó a XIII. kerületben van, 2500/másfél óra, az Ayres párban 4000/óra, ha egyedül van akkor 6000/óra (ha mindig egyedül lenne akkor 8000/óra lenne, így csak akkor fizetünk többet ha a másik nem jön valami miatt).
További ajánlott fórumok:
- Gyógypedagógusok, fejlesztőpedagógusok, Waldorf-pedagógusok, érintett anyukák., stb. Segítséget kérnék! Extra lesson, Ayres terápia
- Milyen okosító tornát ajánlotok?
- Milyen tapasztalatotok van az Ayres terápiáról?
- Van-e Debrecenben Ayres (Írisz) terápia valahol?
- Okosító torna Győr
- Tudtok ajánlani Budapesten a 14. kerületben jó Ayres terápiás szakembert?