Alacsony kalória tartalmú receptek (beszélgetés)
Tojásfehérje pörkölt
előkészület: 10 perc
főzés: 20 perc
hozzávalók 4 főre
470 g főtt tojásfehérje (15 db pici tojás)
1 db egész tojás
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
só
ételízesítő
őrölt feketebors
édes-nemes fűszerpaprika
erőspista
babérlevél
őrölt fűszerkömény
kevés olívaolaj
elkészítés
A hagymát aprítsuk fel, és olajon pirítsuk meg.
Tűzről levéve adjuk hozzá a fűszereket.
Öntsük fel kevés vízzel.
Tegyük vissza a tűzre, és adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Forraljuk össze.
Rakjuk bele a tojásfehérjét. Ha szükséges öntsük fel egy kevés vízzel. Főzzük meg.
Keverjük bele az egész tojást, és főzzük még 5 percig.
Sonkás kelbimbófőzelék
hozzávalók 4 főre
50 dkg kelbimbó
1 db kisebb póréhagyma
2 dkg vaj vagy margarin
1 ek liszt
1 dl tejföl
10 dkg főtt sonka
10 dkg reszelt sajt
bors
szerecsendió
só
elkészítés
A kelbimbót fél liter enyhén sós vízben 15 percig főzzük.
Ha puha, lecsepegtetjük, a főzővizet félre tesszük.
A pórét vékony karikára vágjuk.
A vajon a pórét megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, felengedjük a kelbimbó főzővizével.
Belekeverjük a tejfölt, őrölt borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
Hozzá adjuk a kockára vágott sonkát, reszelt sajtot. Összeforraljuk.
Végül belekeverjük óvatosan a kelbimbót.
Na bocsi most én is írok párat
Párolt zöldségtál olaszosan fűszerezve
0,5 kg mexikói zöldségkeverék (kukorica, zöldborsó, zöldbab, répa, kaliforniai paprika kockára vágva)
2 db szép szál újhagyma
2 dl tejföl vagy natúr joghurt
1 ek ketchup
2 tk mustár
1 késhegynyi őrölt tárkony
1 púpozott mk őrölt oregánó
1 púpos mk őrölt bazsalikom
1 tk só
1 csipetnyi cukor
elkészítés
Veszünk egy tiszta wokot.
Beleöntjük a zöldségkeveréket és a hozzávalókat (kivéve a hagymát, joghurtot, ketchupot, mustárt).
15 percig pároljuk nagy lángon folyamatos keverés közben.
Utána belekarikázzuk a hagymát, majd még 10 percig pároljuk.
Beletesszük a maradék hozzávalókat is (a levéhez valókat), majd 5 percig rotyogtatjuk fedő alatt, közepes lángon.
Kenyérrel vagy önmagában tálaljuk.
Zöldséges csirkeragu
Hozzávalók 4 személyre
2 csirkemellfilé
1 vöröshagyma
mélyhűtött zöldségkeverék
1,5 dl zöldség-alaplé
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
tengeri só
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
A csirkemelleket vékony csíkokra vágom, és egy teáskanál olajon megpirítom. A vöröshagymát nyolcadolom, és a másik teáskanál olajon azt is megpirítom. Megszórom egy kávéskanál pirospaprikával, és ráöntöm a csirkehúsra. Jól összeforgatom, sóval, borssal, szerecsendióval megfűszerezem, és 1,5 dl zöldség-alaplével felöntöm. Mivel a csirkemell gyorsan elkészül, a zöldségkeveréket is rögtön belezúdítom. Kb. 20 perc alatt a hús és a zöldség is készre párolódik.
Nagyon jó recepteket hoztál :) Ahogy módomban áll, kipróbálok párat.
Ritkán csinálok diétás kaját, inkább keveset eszem a hagyományosból, mert a családom válogatós.
Fasírt másképp (1)
1 adaghoz 10 dkg sovány husi, 1 ek sovány túró, fokhagyma, só, bors. Összekevered, félujjnyi vastag pogácsákat olívaolajon megsütöd.
Tandoori csirke(4 személyre)**
15-20 dkg csirkemell bőr nélkül,2,5 dl joghurt,1 gerezd fokhagyma,1,5 evk Tandoori fűszerkeverék (sáfrány,őrölt coriander őrölt római kömény,gyömbér,fokhagyma,cayenne bors keveréke)
Metsszük be a csirkehúst ,keverjük össze a joghurtot a fűszerkeverékkel és dörzsöljük be a nyílásokba .A maradék joghurtmártásba zúzzuk bele a fokhagymát és kenjük be vele a húst.Tegyük mély tálba ,4 órára hűtsük be .Időnként fordítgassuk.Elmelegített grillsütőbe kb 25 percig süssük.Kenegessük a mártással hogy nehogy kiszáradjon vagy megégjen.Zöldsalátával kínáljuk.
Gombás csirkemell
A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk, forró serpenyőben (olívaolajon vagy teflonserpenyőben) átforgatjuk és hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát. Néhány percig együtt pároljuk, majd hozzátesszük a megtisztított, felszeletelt gombát, a zöldborsót és kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Sóval, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel ízesítve tálaljuk. Ízlés szerint elkészíthető külön-külön gombával és zöldborsóval, illetve más zöldségekkel is.
Nem is értem mi bajod volt a receptemmel. Még ha azt írtam volna csülökpörkölt.
Kevesebb ecet kellene Ecus és több méz, hidd el, kevesebbet kötöszködnél. Nem irígylem a férjed, kemény próbatétel lehet nap mint nap megvívni a háborút.
Bocs
joghurtos csirkemell
Citromlé 15.00
Csirkemell filé 500.00 g.
Joghurt 0% 600.00 g.
A joghurtot a citromlével, az édesítőszerrel (kb. 1 kiskanál cukor erejének megfelelő mennyiség), a curry-vel, a sóval és őrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfiléből szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fűszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk. A hússzeleteket tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, ráöntjük a maradék joghurtot, és egy éjszakán át hűvös helyen érleljük. A hűtőből kivéve előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 15-20 perc alatt puhára pároljuk, majd további 5-10 percig pirítjuk.
Látom nem vagy épp vicces kedvedbe.
Bocsánat,ha megbántott eme kemény írás, remélem a fogyókúra nem megy a humorérzéked rovására:D
Én már benne vagyok nem rosz úgyérzem talán ez a legmegfelelöbb fogyi módszer
Hajrráá szurkolok
Igen,régi kiadás-onnan jutott eszembe,hogy épp a napokban akadt a kezembe.
Most olvasgattam a recepteket,a héten belevágok újra.
Aztán majd meglátjuk:DDD
Szerintem próbáld meg beszerezni a Karcsúság titka című könyvet-csak antikváriumban kapható,én itt találtam az aprón-nagyon jó receptek vannak benne,és heti étrendek is,vagy 30 féle diéta típus.
20 éve,70-ről 50-re fogytam a segítségével.
Hmm ezek a receptek engem is érdekelnek! :)
És ha nem zabpehelyliszttel sűríted, hanem kiveszel a fazékból némi "főzeléket", azt összeturmixolod...és azzal. Elvileg még kalóriaszegényebb. ;)