AKVÁRIUM /halak-növények-tartozékok/ csere-bere esetleg... (beszélgetés)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha tóból, folyóból hozok növényeket (tavirózsa, nagy levelű békalencse, stb.) akkor ezeket mivel kezeljem le, mielőtt beletenném az akváriumba? Nagyon kényes dolog ez, tudom, már lassan 2 éve van aksim, de ilyet még nem csináltam.
Elég lenne valamilyen baktérium és gomaölős vízbeáztatás, vagy van kimondottan erre vmi szer?
Csinált már vki ilyet?
sziasztok 60 l-es akváriumomba gyorsan pusztulnak a növények nagyon szaporodik a barna moszat mi lehet a baj??? Valaki tudna nekem növényeket adni a felesleges növényeket szívesen átvenném
adam.kovatskukacfreemailponthu
Sziasztok!Tudnátok abban segíteni,hogy mért sárgul be egy hét után a víz??
30literes és 13 hal van bennt.
KÉrlek segítsetek fontos lenne!!
sziasztok
nevelő anyám az
is fent van mi kompletten 15eft-ért vettünk akváriumot világítással halakkal együtt!jól át kell nézni és a régen írtakra is írni kell,mi is igy tettünk!
Sziasztok!
Egyszer már írtam ide, akkor tanácsokat kértem. Mostanra annyira belejöttem, hogy nem győzöm a kis halakat kiszedni az akváriumból egy kisebb másikba. Kinőttök a 20 literest......,
Szeretnék egy nagyobb akváriumot, olyan 200-300 literest. Ha van valakinek, akinek feleslegessé vált, szívesen átvenném.
sziasztok
nekem csak most algázóim vannak,meg 1 páncélos harcsám!
szeretnék majd több halat belllle:D
Kb. 4 éve. Költöztünk is 2 évvel ezelőtt, és akkorák voltak az algaevők, hogy kénytelenek voltunk az akváriumot vízzel költöztetni. Leengedtük a víz egy részét, és vittük magunkkal:) 75 literes.
[link] ilyen növény van benne.
Vettem már én is díszhalat "szakértőtől". Amikor kipecázta, megnyomkodta őket. szinte mind elpusztult.
Egyszer azt mondta, egy eladó, etessem a kagylót tubifexel....:DDDD
Még soha nem cseréltem a vizet benne. Ha megfelelően összeválogatod a halakat, növényeket, és jó a szűrőd, elég ha állott vízzel felengeded ami elpárolog belőle.
Nekem az igazi tisztítást a házmesterhalak, és az algaevők végzik.Nővényből egy féle van, a nevét nem tudom, hosszúak a levelek,és nagyon szapora. Ja, a halakat nem kell minden nap etetni.
hát ,rendes nővényt tegyélbele, az valamennyi oxigént add, ne fedd be!
másik az a hal beteg lett szerintem, de...
vitamint is kell addni, meg (kicsit! és napi 1x enni addni) kicsi atz akvárium nekik! meg lehet meleg volt a viz
addopk egy cimet hol találsz olcson dolgokat!
és tanácsot is kérhetsz bár mikor!!
ha regizel, itt vannak fórumon(édesvizi témák, vagy halpiac ott tudsz mindent jót beszerezzni)
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni...
Van egy 10-12 literes akváriumom. 2 kis platti lakott benne...10 perce már csak egy:(:(
Nincs benne szűrő. ez probléma?
Egy hete nagytakarítást csináltam. kivettem a halakat egy másik akiba míg teljesen átmostam az aljzatot és friss-4 napig állt-vizet raktam bele, plusz a régiből vagy 4 litert.(ahogy a kereskedésben tanácsolták)
a lány hal pár napja nem evett,ült az aljzaton és ma este elpusztult.
mi lehetett a baj??? a fiú szemmel láthatóan jó érzi magát.
délután ma déluán felhivtam az állatkreskedést és a hölgy azt mondta, hogy csepegtessek oxigént.meg is tettem...de mégis megtörtént a baj...
segitsetek, mert a neten mindenütt csak a 100 liter akváriumokra alkalmas dolgok vannak...
előre is köszi.
Segítsetek!
Kisfiam szülinapjára csinálunk akváriumot. Annbo gyerekkoromban volt nekem is, de már nem sok mindenre emlékszek....
Szóval: egy pár guppi, 1 pár szifó, 1 pár molli és 6 neon hal lesz az "állomány"
Ajánlottak vízszűrőt, vettem.
Kb. milyen időnként kell majd cserélnem a vizet? (gondolom látszódni fog....)
Az egész vizet cseréljem, vagy csak egy részét?
hát akkor jól ki kéne takaritanod!!
meg hát nem is tudom az okát ,lehet hogy a kövek (???)
passssz...
én elöző héten vettem egy anci fiút a nőstény mellé!
már szerelmesek :DDD
volt 2 nőstényem egyik zsinorba ikrázott,aztán miután beszorultak az odujukba,utána már nem!
nőstény felépült sebeiből,de az ucsó ikrázást megtették
jó pár hónap mulva meg 2nőstéyn megkinyirta a fiút!!!!!
1nőstényt meghagytam+6kicsi anci ivadékot (már 7-8cm-sek)
másik nőstényt elajándékoztam egy magányos him mellé ;):D
További ajánlott fórumok:
- Szafari mánia-ingyenes csere-bere
- Óceán Mánia matrica INGYENES csere-bere
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Minden ami virág! Esetleg csere-bere?
- Violetta matrica csere-bere esetleg vásárlás
- Hol lehet olcsón kapni Bp-n üveggömb akváriumot (kb. 25 cm átmérőjűt)? Vagy esetleg van valakinek eladó?