Akik tervezik az esküvőt, családalapítást, ház.... (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekünk tavaly volt az esküvőnk és mi is ost tervezzük a családalapítást. :)
Az elején mi is azon gondolkodtunk, hogy legyen anyagi biztonság meg lakás meg minden pont jó legyen. Csak az a baj, hogy ha erre várunk, 40 évesen vállalnánk csak gyereket és az már túl késő. Ennél sokkal rosszabb körülmények között is felneveletek már nem egy gyereket. Mi belevágtunk. :)
Sziasztok
Mi éppen áruljuk a házunkat és kisebbe szeretnénk menni.
Nem érdekel valakit érden egy kertes ház? pontosabban ikerház-fél.
Sz.
Mi is cserére gondoltunk, de mondták, hogy képtelenség lenne eladni.
És a különbséget se tudnánk hitelből felvenni, mert túl nagy, és ennyit nem kaphatnánk, mellesleg be se mernénk vállalni. :(
Nálunk tuti én leszek gyesen.Mi is tanácstalanok vagyunk abban a kérdésben,hogy mikor.Munkahelyen sem kecsegtetnek semmi jóval egyenlőre.Ha állás nélkül maradnék megint,akkor szerintem el is mennék szülni.
Minek húzzam még sok évig ha soha nem lesz jobb? :(
Én meg úgy gondolom,hogy most kell,ha ti is kertesben gondolkoztok,éppen azért mert nagyon lent vannak az ingatlanárak.Ami ház most kerül mondjuk 15 millióba,az lehet két év múlva duplája lesz.Mi megnéztünk olyanokat is,hogy húúúú :) egy álom,és viszonylag olcsó,szóval olcsóbb mint amennyi valójában lenne.
Ez cserénél nagyon nagy előny,viszont ha nem,akkor szívás,mert a miénket sem lehetne eladni jelenleg jó áron.
mi most vettünk lakást, elvileg két hét múlva a mienk lesz.
esküvőt őszre terveztük de ez pénz függvénye, ha lesz rávaló lesz esküvő, ha nem, akkor későbbre toljuk.
gyermekvállaláson egyenlőre nem gondolkozunk.
anyagiak tekintetében én most szeretnék mellékállást vállalni, párom pedig ha március körül nem keres annyit, mint ígérték, munkahelyet vált.
A környék nem annyira lényeges,csak ne legyen messze a munkahelytől,és persze biztonságos helyen legyen,szomszédokkal,nyugodt,gyermekbarát környéken.
Összegben?Abba még nem akarok belegondolni.Elsősorban a csere lenne a legjobb.Ha nem jön össze,akkor meglátjuk mennyiért adnánk el a jelenlegit,és abból a pénzből nézelődnénk,max 1-2 milliót tudnánk még felvenni,de az sem biztos.
Mi is hasonlóan gondolkodtunk, viszont azt a tanácsot kaptuk, hogy most ne adjuk el az ingatlant, mert alig kapnánk érte valamit is.
Pedig teljesen felújítottuk, és mégsem érne annyit, mint amikor meg lett véve.
Adminisztrátor vagyok. Viszont jövő decemberben lejár a szerződésem, utána új munkát kell keresnem.
Ha kapok, utána már be merem vállalni a picit, mert lesz hova visszamennem. De most határozott ideig vagyok, és nem vennének vissza.
Mi azzal próbálkozunk most hogy cseréljünk,lakást házra.Sokan akarják eladni most a családi házakat,és kissebbe költözni,így próbálkozunk,egyenlőre nem sok sikerrel.Ha ez nem vezet eredményre akkor tavasszal meghirdetjük a miénket,ha eladjuk,akkor pedig próbálkozunk venni egyet,de nem könnyű,mert mi van ha nem sikerül?
Már próbálkoztunk hitellel egy szép és olcsó házra,de valami borzasztó nagy törlesztő lett volna,pedig ahhoz képest nagyon olcsó volt a ház.
Sziasztok!
Hát tényleg nem könnyű.
Mi is nagy tervezgetésbe vagyunk,szeretnénk egy nagyobb házat (most egy pici lakásban vagyunk)és anyagilag sem ártana helyre rázódni.Utánna jöhetne a baba is,de szerintem mi sem fogjuk hitel nélkül megúszni,pedig már van egy.
Szia!
Mi tervezzük!
Valóban nehéz kérdés, jól meg kell gondolni.
Valószínűleg hitelt nekünk is kell majd felvenni, ha tovább szeretnénk költözni, bár ha úgy vesszük, az esküvőn kívül minden adott a babavállaláshoz is. Már csak nekem kellene még egy picit dolgozni.
További ajánlott fórumok:
- Hogy fognátok bele a minél hamarabbi pártalálásba, családalapítás céljából?
- Párommal már tervezzük a családalapítást, de mindent át szeretnénk gondolni, mielőtt ilyen komoly döntést hozunk. Segítenétek?
- Akik nem akarnak nagy felhajtással járó hagyományos esküvőt.
- Akik most tervezik a harmadik babát!
- 3 gyermekes anyukák, vagy akik mostanában tervezik a 3.csemetét!
- Akik Angliában tervezik a babát