Akik Gyöngyösön fognak szülni vagy ott szültek (beszélgetés)
Szia!
1-2 nappal előtte tuti befektetnek, mert nekem indított szülésem volt és előtte egy nappal nekem is be kellett feküdnöm.
A dokim nekem Szelva doktorúr volt mindekettő terhességemnél és a szülésnél is ő volt bent. Én maximálisan elégedett vagyok a dokival. A magánrendelése 10x-ét adtuk neki mi is.
Választott szülésznőm egyik esetben sem volt de minden szülésznő egy tündér itt a gyöngyösi kórházban. Az osztályos nővérek is nagyrészt kedvesek, van 1-2 aki kicsit olyan mintha már belefásult volna a dologba, de szerintem ilyen mindehol van. A csecsemős nővérek viszont egytől egyik kedvesek, segítőkészek. Nekem összességében jó élmény volt az osztályon töltött pár nap.
Én 9 nappal ezelőtt szültem a második babámat, tehát elég friss az élmény. :D
Egyébként mindenkettő esetben császáros anyukával voltam egy szobában és azt tudom, hogy első éjszaka nem volt vele a baba, tudott pihenni és a szülést követő 3. napon mivel minden rendben volt haza is engedték őket.
Kitartás és kívánom, hogy minden rendben legyen! :)
Szia :)
Én megintcsak a sógornőmre hagyatkozom...
Kisfiát 2011-ben szülte,pénteken szült,hétfőn reggel hazaengedték.
Kislánya idén egy szerdai napon született,és vasárnap jöhettek haza (itt volt egy kisebb gond a babával,emiatt 1 nappal volt bent tovább,mint az előzőnél).
Kíváncsi vagyok,mit fog majd az orvos mondani,mert úgyis az a tuti ;)
Valószínűleg félreértetted,én a saját dokimról írtam,hogy nem igaz,miszerint a magánrendelése 10x-esét kéri.(ő már nem dolgozik Gyöngyösön)
VISZONT : a sógornőm épp Nadimnál szült császárral,júniusban,-az igaz,hogy nem kérdeztek rá,mennyit kér- 20e Ft-ot adtak,és nem érezték azt,hogy kevesellné...
Na, én Szelvánál szültem februárban, és a következőt is nála fogom, ez biztos. Igaz az is, hogy a magánrendelése 10xesét kéri, mint a többi orvos is (nem tudom, ez az info, hogy ez nem igaz, honnan származik). Így Szelva és Papp dr pl 50e-t kér, Nadim meg 100at (ezelőtt 5-6 évvel legalábbis).
Szelvával teljesen meg vagyok elégedve, emberileg és orvosilag is, így nem kérdés, hogy nála szülök majd.
A kórházban az osztályos nővérekkel túl jó tapasztalatom nincs, pl amikor épp reggel 5kor aludt el a pici mellettem egy egész éjszakás ordítás után, akkor 1/4 6-kor simán felcsapták a villanyt és kiabáltak... A szülésznő viszont nagyon aranyos és kedves volt.
Sajnos,sokkal nem lettem okosabb,de leírom,amit a sógornőm mondott:
a befektetés orvos-függő,de legalább egy nappal a tervezett császár előtt biztosan befektet,a szükséges vizsgálatok miatt.
Szerintem-és szerinte is Gyöngyösön NEM KÉR pénzt egy orvos sem a szülésért,nyilván,aki megteheti,utólag ad.
Azt mondta,hogy 15e Ft-tól fölfelé (sógornőmék pl 20e Ft-ot adtak).Én azt tapasztaltam (Idén áprilisban Bgyarmaton szültem,a dokim -már lassan 20 éve ugyanaz- régebben a gyöngyösi szülészet-nőgyógyászat vezetője volt),hogy vidéken nincsenek úgy elszállva az orvosok,mint ahogy azt a pestiektől lehet hallani.((Persze,itt is vannak "rémhírek",de pl pont az én dokimról is az a hír játa,hogy a magánrendelése 10x-esét kéri-de ez nem igaz!!!Aki megkérdezte tőle,annak sem mondott SEMMIT,mintha meg sem hallotta volna...
Én elvből nem kérdeztem meg amúgy,mert úgy gondoltam,nekem NE MONDJA MEG SENKI,mennyit fizessek a babámért,akit mellesleg ÉN szülök meg.))(egyébként simán szültem,25e Ft-ot adtunk a dokinak és 10e Ft-ot a szülésznőnek,aki szintén végigkísérte az egész terhességemet)
Egyébként -bár nem Gyöngyös,de vidék- Bgy-n is 15e Ft-tól adtak -amit én tudok- max. 35e Ft-ig.
Remélem,tudtam kicsit segíteni,további boldog babavárást,és a császár után gyors felépülést kívánok :)
Sógornőm a főorvosnál szült,de leírom,amit tőle tudok,aztán majd még érdeklődöm,hátha Szelva dokiról is tud nyilatkozni.
Szóval ő is program császárral szült,a kiírt (szülés-műtét) időpont előtt két nappal befektették,akkor csináltak meg minden szükséges vizsgálatot.(vérvétel,altatóorvos)
Szerintem ezt így csinálják,feltéve,ha a baba nem akar hamarabb jönni ;)
Majd megkérdezem tőle,hogy az anyagiakról mit tud.
Azt megkérdezhetem,hogy miért császároznak?
Egyébként,ha gondolod,privát is írhatsz!Próbálok mielőbb minél több infót "begyűjteni",és hamarosan jelentkezem :)
Addig is szép napot!
Énszültem ott,igaz 13 évvel ezelőtt...Akkor csupa jó tapasztalatot szereztem,nagyon kedves szülésznő volt,az osztályos nővérek is kedvesek voltak.
Azóta nyilván sokminden változott,de tudok infókat szerezni,ha leíro,pontosan mire vagy kíváncsi :)
(sógornőm júniusban szült ott)
További ajánlott fórumok:
- Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Akik a SOTE I-en szültek, és 2008 ban fognak szülni
- Akik a gyöngyösi kórházban szültek, vagy fognak szülni!
- Akik Dr. Török Olgánál fognak szülni vagy szültek!
- Akik már szültek vagy szülni fognak hatvani kórházban!? Vélemény az orvosokról stb...