Afrikai sügér a lakásban. Ki tud nekem segíteni? (tudásbázis)
Van persze, kpl felszerelt az akvárium, de azt hiszem, még kell beraknom követ, aminél jobban el tudnak majd bújni.
Az az igazság, hogy világ életemben voltak halaink, de csak guppik, neonhalak, vagyis ilyen kicsik...
Ezek viszont ajándék halacskák és nem szeretném, ha pocsékba menne minden, ráadásul tényleg szépek.
Igen , az a szúnyoglárva jó nekik. Az előttem hozzászóló jó tanácsot adott. 2-3 naponta kell etetni őket, inkább kevesebbet, hogy ne maradjon felesleges kaja a vízben , mert az beopálosítja a vizet.
Ha vízcserét csinálsz, inkább 4 napig ne adj nekik enni, mert a friss víz gyorsabban beszürkül mint a " beállt " régi víz.
Van benne szűrő ?
Kb.5 éve van egy 1000 l-es akváriumunk Malawi és Tanganyika tavi sügerekkel.Mi kb 2-3 naponta adunk nekik "JBL Novorift" nevű tápot,ez kelet-afrikai sügerek speciális tápja./akitől vettük azt mondta napi 2x kell enniadni nekik, de nem ették meg leszórodott és emiatt beopálosodott a víz/
Az akváriumban "kesernyés" izű növényeket ültettünk különben megeszik őket. A víz teljesen beállt szinte csak utánpótlást teszünk csak bele.
Egyébként szépen szaporodnak, ha van hova elbújni a piciknek,amikor az anyuk kiköpi őket.
Na most itt tartunk mi. 3 db volt. A narancssárga nőstényt kinyírta az egyik hím. :-( Azóta hordja a követ az akváriumból egyik helyről a másikra.
A másik hím még elvan, kergetőznek, de elvannak.
Az akvárium 80*40cm és 40cm magas. Elférnek...
Afrikai, jó , Veronikám, de van annak neve is.Mi a neve. Talán úgy tudok segíteni a szaporodásával kapcsolatban.
Amúgy sügér tápot adj neki enni, vagy serra granulátumot, vagy tetra eleséget.
Élő kaja szóba jöhet szúnyog lárva/ az nálatok van bőven/ vagy tubifex.
A neme majd nagy korában derül ki, sokáig egyformák. A tieid már ivarérettek?
Mit adtok nekik enni, mekkora akvárium az ideális, hogyan szaporodnak...
Mindenfélét elolvastam már a neten, itt inkább olyat keresnék, akinek van otthon ilyen hala.
Tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Köszönöm.