Adtatok pénzt ügyeletes orvosnak? (beszélgetős fórum)
Köszi mindenkinek! Végül ajándék csomagot adtunk. A nővéreknek is, hogy osszák szét egymás között ( volt aki nem igazán érdemelte meg...)
Hála istennek azóta már itthon vagyunk ☺️
Köszönöm...ennyi, ha meg vagy elégedve. Nem kell több.
Addig nem szoknak le a pluszpénzről amíg a betegek egymást túl szárnyalva dugdossák a borítékot.
Hát én meg most kedden és még a dolgát is jól végezte.Nincs mindenkinek szabott tarifája. Ez csak egy mese.
A fórumindítónak:
Bárkinek adhatsz, ha meg vagy elégedve a munkájával és megengedheted magadnak. Nyilván, ha felkérsz valakit, akkor illik dotálni, mert extra szolgáltatásokat vársz el tőle, pld. jöjjön be, ha szülsz, pedig esetleg éppen nincs szolgálatban. Viszont, ha rábízod magad bárkire, aki éppen bent van, akkor nincs semmiféle kötelezettséged.
Szerintem sem erről van szó hiszen előrébb nem tud a sorban tenni, akkor magánorvoshoz kell menni.
Ez egy régi nagyon rosszul berögzült szokás ami azért alakult ki mert az orvosok bére a béka feneke alatt volt (hozzáteszem bármelyik másik országot nézve még most is ott van) és ez volt kvázi a fizetés kiegészítés. Szemet hunytak és hunynak felette mert az állam nem fog nekik annyi pénzt adni amennyit az elvégzett munkáért kellene.
Szerintem hazudnak, mert úgy menőbben hangzik.
Én rengeteg orvossal találkoztam már, munkában is, betegként is. Egyet sem (!!!) ismerek, aki pénzért előrébb juttatott volna valakit a sorban. Városi legenda.
Ha előbb utalnának ki lakást, jogtalan előnyhöz jutottam.
Ha hálás vagyok az életemért, az az én dolgom, és lakásban nem mérhető az értéke.
Mindenki adjon, aki akar, ne adjon, aki nem akar, szabadon választható.
Magyarázza már el valaki, hogy ha én egy kormányhivatal ügyintézőjeként egy hálás ügyféltől kapok egy doboz bonbont, az helytelen, sőt tilos, míg az orvos kifejezetten tartja a markát.
Amikor a közszférában nyomtam, rendszeresen ment az agyszárítás, hogy eszünkbe ne jusson bármit is elfogadni, mert jól ránk vetül a megvesztegethetőség meg jogtalan előnyhöz juttatás stb. vádja, és különben is...
Most akkor hogy is van ez?
Ez most nem témába vág csak hozzászólásodra reagálva.
Nagyjából 5 hét múlva fogok külföldön szülni. Mikor a védőnőnek mondtam a gátmetszés miatti aggodalmamat nem értette miről beszélek, mert itt az a természetes hogy úgy állnak hozzá hogy gátvédelem, ha magától van egy kis szakadás azt varrják, de metszeni csak ha nagyon muszáj.
Azóta olvastam cikkeket erről és míg Mo-n kb. 70%-ban elvégzik, nagyjából 10% lenne a normális...
Ügyeletesnél szültem.
Mikor jött, hogy pénteken hazamehetünk és tartotta a kezét akkor szépen kezet fogtam vele ahogy illik és megköszöntem.
Egy fillért sem adtam.
Ügyeletes orvosnak felesleges.
Ha fogadott orvosod van, ő azzal kezdi x ft az ő tarifája a szülésznő meg annak a felét szívesen elfogadja.
Az, hogy sok orvos nem hálapénz párti, nem értek egyet, mert mindenhol várják a borítékot.
Manapság nem sok orvos lehet aki nem fogadja el, mondjuk én ilyen orvossal még nem találkoztam.
Egyáltalán nem vagyok a hálapénz híve. Sok orvos sem.
A betegek azok, akik nem tudnak erről leszokni.
Megszültél már? Jól vagytok mindketten? Mondj egy hálás "Köszönöm!"-öt és ne aggódj az anyagiak miatt!
További ajánlott fórumok:
- "Hála pénz" Szerintetek normális, ha egy orvosnak hála pénzt adunk? Milyen alapon adsz pénzt egy orvosnak?
- Mennyí pénzt adjak az orvosnak egy kis mütétért?
- Mennyi pénzt adjak az orvosnak?
- Kézműtét esetén mennyi hálapénzt illik adni az orvosnak?
- Ügyeletes orvosnak "hálapénz"
- Mandulaműtét után mennyi hálapénzt illik adni választott orvosnak?