A zeller jótékony hatása (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
jo magasvernyomasra es kivalo vizelethajto....en latin amerikaban salit ettem belole,meglepoen finom volt,ok minden salinal citromot hasznalnak,nem savanyu...
Sziasztok,
én krémlevest szoktam főzni belőle.
Rakok bele krunplit is, így nem annyira intenzív az íze, turmixolom, tejszínnel lisztel habarom, majd sajtot és levesbetétet szórok rá.
Nálunk nagyon szereti a férjem:).
én nem tudom megenni. az íze miatt kell bizonyos ételekbe, de megenni....
O.Ördögnek igaza van, igazolni tudom, hogy a zeller valóban nagyon-nagyon finom, ízletes, úgy ahogyan ő leírta. Sós vízbe teszem fel megfőzni, utána cikkekre, vagy szeletre felvágva, ízesített cukros,ecetes lében eltartható, nagyon sokáig a hűtőben, de nálunk 1-2 nap alatt elfogy, nem tudok eleget főzni belőle.
Sziasztok! A krumplilevesből se felejtsétek ki,nagyon megdobja az egyébként is finom levest.Gyakran a síma zsíroskenyérre is teszek vékony szeleteket,a krumplisalátát is csak zellerrel szeretem.:-)
Heló! A cikkben olvastam hogy égyvágytalanság esetén is jó,és étvágycsökkentőként is,valami félreértés lehet,hogy használ mindkét esetben?
A zellert a cukorbetegeknek is ajánlom.
Egy gumó felét reggel a másik felét este kifacsarni!
A kúra három hónapig tartson.
Szerintem egy kicsit vízesebb és van egy jellegzetes íze ami miatt én nem mondanám, hogy helyettesíti a krumplit:)
Krumplisalátát szoktam teletömni vékony gyufaszálnyi vékonyságúra gyalult zellerrel.Nem főzzöm meg, mert szeretem ha roppan.
Régóta a kedvenc zöldségem csak elfelejtem, hogy létezik, -na majd most jobban figyelek.-köszönet érte "ördög"hogy eszembe juttatad:))
Hogyan kell elkészíteni a zellerpürét? Helyettesíti-e a krumplipürét sürűségében?
A zellert kevesen kedvelik, és gyakran csak azért veszik a háziasszonyok, hogy a húslevest ízesítsék vele - és ahogy megfőtt, gyorsan ki is dobják. Pedig ezt a zöldséget változatosan felhasználhatjuk, ráadásul nagyon kedvező hatása van a szervezetünkre is.
A zeller meglehetősen háttérbe szorított zöldségféle: kevesen használják ki variálható és jellegzetes ízét, azt pedig még kevesebben tudják, hogy a növény nagyon jó hatással van a szervezetünkre is.
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok: