A tescóban árulnak tönkölybúzás VEKNI-t 200gr-ost. Tudja valaki a receptjét. Szeretnék itthon sütni ilyet. Köszönöm.... (tudásbázis)
4. rolvisa
2008. ápr. 27. 21:04
40 dkg kenyér liszt(BL55) 10 dkg tönköly liszt,3 dkg élesztő, 2 ek olaj, 1 ek ecet.1 kk só kevés cukor, 1,5 dl tej, 1,5 dl víz. Nagyon finom, kenyérsütőbe sűtöm. A gép tetején lévő átlátszó tetőt letakarom többrét hajtott konyhakendővel.( a gőz nyílásokat szabadon hagyva) Így a kenyér teteje nem kuppad be.
3. mamoca1234
2008. márc. 19. 17:55
NEM ÉN KÉRTEM A RECEPTET, DE NAGYON ÖRÜLÖK NEKI, KÖSZI
2. Vicca
2007. júl. 9. 15:52
Tönköly kenyér
Hozzávalók: 30 dkg fehér tönköly liszt
20 dkg teljeskiőrlésü tönkölyliszt
2 evőkanál zabpehely
3 mokkáskanál só
2dl.langyos tejben 2.5 dkg élesztőt 1 evőkanál mézzel felfuttatok, hozzáöntöm a liszthez, kb.2dl langyos vizet hozzáöntve a robotgép dagasztó villáival 15 percig dagasztom. 2-3 evőkanál szezám- és lenmagot keverek még bele. Margarinnal kikent doboz formába téve fél óráig kelesztem.
A 180C fokra előmelegített sütőbe 2dl.vizet teszek kislábosban,kb. 40 perc alatt sül meg a kenyér.
A formából kiborítva rácson hűtöm.
Nagyon finom és egészséges. Hálás vagyok a recept gazdájának /a NET-en találtam , de mér nem tudom hogy hol./ Most pedig indulok és megsütöm.
1. rozsazsa
2007. jún. 16. 14:42
A tescóban árulnak tönkölybúzás VEKNI-t 200gr-ost. Tudja valaki a receptjét. Szeretnék itthon sütni ilyet. Köszönöm....
További ajánlott fórumok:
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek.
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Kelt tésztából készült beigli receptjét tudja valaki?
- Tudja valaki a mirindás süti receptjét?
- Tudja valaki a tartármártás receptjét?