A teológus taníthat az iskolában? (tudásbázis)
Kicsi városkánkban van egy katolikus, egy református, egy baptista iskola, óvoda, középiskola.
Ja, és egy állami.
A katolikusban, is a reformátusok is, tanítanak hittant.
Az egyik unokám még ministrál is.
Tele vannak az iskolák hittan tanárokkal, hitoktatókkal, papokkal és egyéb hasonlókkal. Emelik a gyerekek iskolában töltött idejét, óraszámát, felesleges tanulni valóját, a kiadásokat stb.
Lassan alig találni állami iskolát.
Az a véleményem, hogy a hitoktatást délután, vagy szombaton tartsák annak, aki igényli, de ne kötelező jelleggel.
Településünkön 1 egyházi általános iskola és óvoda üzemel. Hitoktatást 3 fő végez !!! Igaz korábban négyen voltak. Az iskolások létszáma már csak 160 fő, iskolás korúaké 240. Sokan menekülnek a szomszédos város állami iskolájába.
Én is így tudom. Amennyiben nincs állami rendszeren belül szerzett tanári diplomája, hagyományos állami iskolákban max. hittant taníthat.
Hogy esetleg az u.n. "egyházi iskolákban" még mit tehet ezen felül? Talán lehet osztályfőnök, hiszen az nem tantárgy. Gondolom.
Én csak annyit tudok, hogy mi a különbség a teológus és a geológus között.
Ég és föld.
Kérdezd meg a jóbarátunkat a Googl-t.
Írd be a kérdésedet:
mit csinál egy teológus
ott a válasz...
További ajánlott fórumok:
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Csúfolódás az iskolában
- Katolikus iskolában kötelezhetnek-e templomba járásra?
- Ilyen lehet egy iskolában?
- 18 éves lányom élettársi kapcsolatban él, iskolában sok hiányzása van, azt szeretném tudni jár-e neki ellátás?
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?