A savak és a rák kialakulásának összefüggése
Azokat akiknél mind a vizelet, mind a nyál ph-jának mérésénél savas tartomány észlelhető, kétszeresen savasnak nevezzük. Ha a vér ph-ja is savassá válik, akkor savmerevségről beszélünk. Ilyenkor a szervezet már nem képes kiválasztani, vagy semlegesíteni a savakat. A sav hatására a vér összesűrűsödik, ezért a vérkeringés lomhává válik. Ennek hatására, bizonyos szervek nem tudnak teljes kapacitással működni, így egyre gyakrabban betegszünk meg, és az öregedési folyamat is felgyorsul. Egyre gyakoribb lesz a fejfájás, gyomorfájás, zsibbadás, stb. Szervezetünk válaszreakcióként a felesleges savat valamely testrészünkben halmozza fel, méghozzá olyan helyen ami már amúgy is legyengült állapotban van. Így ezen a részen a sejtek egyre kevesebb oxigénhez jutnak, és "megfulladnak", elpusztulnak. Ugyanakkor egyes sejtek képesek alkalmazkodni ehhez a környezethez, ahelyett, hogy elpusztulnának, abnormális mutáns sejtekké válnak, és ezeket hívjuk rosszindulatú sejteknek, vagyis RÁKnak. Mivel ezek genetikailag módosult sejtek, ezért nem reagálnak semmire, és ezért képesek végtelen szaporodásra.
Egy kétszeres Nobel-díjas tudós 42 különböző állatfajnál idézett elő rákot, csupán azzal hogy megemelte a szervezet savszintjét, és csökkentette az oxigén szintet a sejtekben. Valahányszor lecsökkentette 35%-kal egy egészséges sejt oxigén szintjét, az elrákosodott. De azt is kiderítette, hogy az oxigén mennyiségének növelése, megállítja és elpusztítja a rákos sejteket. Tehát daganat nem jöhet létre olyan környezetben ahol a sav-lúg egyensúly fennáll, és bőségesen van oxigén. Ezért nincs szívrák.
A cukorfogyasztás megfosztja a szervezetet az oxigéntől, túlzottan savassá teszi a sejteket, és lekapcsolja a védekező rendszert. Így jön létre a rákos sejtek melegágya. Plusz a cukor hatására eltűnnek a szervezetből a B-vitaminok, amelyre többek között a májnak van szüksége a mérgek közömbösítésére.
A kólának rendkívül savas a kémhatása, 2, 5 (a normális 7, 35-7, 45), és 2 dl kóla, 160x1020 mennyiségű oxigént köt le, amit 32 pohár 10-es ph-jú lúgos vízzel hozhatunk rendbe.
Jó tanács:Próbáljunk minél több lúgosító ételeket fogyasztani, és minél több oxigént juttatni a szervezetünkbe.
Savképző ételek: az összes hús, halak, állati zsír, margarin, vaj, finomított olaj, diófélék, hüvelyesek, sajt, tojás, édességek, cukor
liszt, ecet.
Lúgosító ételek: gyümölcsök, zöld levek, zöldséglevek, gyökér félék, nyers zöldségek, burgonya, csicsóka, uborka, tök, hagyma,
fokhagyma, fűszernövények, búzakorpa, búzacsíra,
gesztenye, datolya, füge, szójatermékek, és a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek.
Nagyon fontos a minőség is. A kísérletek egyértelműen kimutatták, hogy minél mesterségesebb egy táplálék, annál jobban elősegíti a rákkeltő anyagok beépülését a szervezetbe. Ezért veszélyesek a margarinok, koffein mentes kávék, és az édesítő szerek különösen amelyik aszpartamot tartalmaz, ebben ugyanis 10% faszén van, amit a szervezet rákkeltő anyaggá alakítja.
Ha valakinek hozzátettem egy picit az egészséges életmód felfogásához, már megérte. Szerintem nagyon elgondolkodtató az a dolog, és ezért van manapság ennyi rákos kisgyerek, mert tömjük őket a cukrokkal, az ő védekező képességük még gyengébb és nem megyünk velük eleget FRISS levegőre.
Írta: cbdccb9466, 2007. november 1. 19:03
Fórumozz a témáról: A savak és a rák kialakulásának összefüggése fórum (eddig 65 hozzászólás)