A menyem nem eszi meg a főztöm. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Szia!
Egyetértek azokkal a hozzászólókkal, akik arra bíztatnak, hogy ne emészd magad miatta. Én úgy értem a szavaidat, hogy ez nem csak egy-egy étel esetében van így, hanem soknál. Ha ez általában így zajlik a közös étkezéseknél, akkor eleve tegyél ki neki kekszet, almát, vagy kínáld neki külön csak a köretet (gondolom rizst, tésztát, krumplit, salátákat eszik, azt azért nem lehet nyolcvanféleképpen variálni, ha köretként készül) és süss mellé mirelit sajtot, halrudacskát, natúr (só-bors) csirkemellet - ami tényleg 5 perc és egye azt. Tészta mellé lehet sajt-tejföl (mármint ha ehet tejes cuccokat), darált-cukros dió/mák..stb. Ha így sem eszik, akkor tényleg lehet neki mondani, hogy hozzon magával megfelelőt.
Ebből nem kell ekkora gondot csinálni! Nem eszik és kész! Az én menyem "minden mentesen" étkezik pár éve. / egészségügyi okok miatt/ addig én főztem nekik, mindent megevett. Most néha, ha jönnek bajban vagyok! Azt mondja be csináljak ebből gondot, eszik amit ehet. Pl. Ha rántott hús van, neki sütök natúr szeletet. A levest megeszi, ha nincs bent tészta, vagy rántás. Ha mindenképp rántás kell, akkor rizsliszt
Ő otthon is külön főz magának, nagy szívás, de akkora akaraterő van, hogy példaértékű!
Ő egyébként diatetikus, de amíg bem volt gondja, mindent megevett.
A gyereket viszont nagyon szépen neveli, kaja ügyben. Nem is válogat.jah és csokit, cukrot nagyon ritkán eszik. Így szokta, nem hiányzik neki. Nem is kéri!
Ilyen eset nálunk is megesett.
Mondta napokra zárjam el a cicát, mert ő nem szereti.
Nem zártam be a cicát.
Egyszer gombócot készítettem, nagy dolog, inkább készen veszem
Vittem a szomszédba, 3 perc alatt a macska a meleg gombócokra heveredett a tálba.
Mi nem ettünk gombócot, de a gyerekeknek és nekem is egy vidám emlék maradt.
Bocs de ez nagyon 🤣
Amúgy abszolút megértem
Dolgozóban vagyok, sz.gépről nem írok.
Telefon meg átír.
A prímet az viszi, amikor a férjem nagyija kínált meg üdítővel, és mondtam...igen kérek.
És a protézistartó poharába töltött.
🤢🤮
Hát ez van. Olvastam hogy próbálkoztál nem jött be, emiatt ne dőlj a kardodba. Tudja hova megy vendégségbe vigyen magának ha akar. El kell ezt engedni.
Nálunk nagybátyám felesége ilyen, ő nem eszik nálunk, nagyimnál, anyámnál semmit. Glutén- és tejmentesen étkezik (nem betegség miatt) és hogy a mi konyhánk nem glutén- és tejmentes konyha. Pedig húgom betegségek okán pont ugyanígy étkezik, és vígan eszi a főztünket probléma nélkül.
Én elengedtem, lecarom. Faarccal nézem végig ah0gy a készen rendelt halál büdös színezett tenyésztett lazacát eszi az asztalomnál, szigorúan dobozból. 😂 A gyereke, meg a férje a főztömet/főztünket lapátolja be két pofára.
Most egy pillanatra megállt bennem az ütő. A "nejem" szón akadtam meg. Hogy a francba lehet neked nejed? 🤣
Jól van, értem.🤣
Judit voltam olyannál vendégségben, ahol minden csillogott, villogott, de a nő mindig a fogához nyúlt.
De nejem az is elveszi az étvágyam, ha az edény , amiben főtt az étel ragacsos kívül.
Aztán főzhetnek ilyenek nekem a legfinomabbat, nem eszek belőle.
Biztos rá lehet egy gyereket kényszeríteni bármire. Kérdés, hogy érdemes-e. Érdemes-e elveszíteni a bizalmát, megtörni az akaratát egy ilyen semmiség miatt.
Ehhez nem is kell gyerektelennek lenni. Az egyik nagynéném csinálta velem úgy 3 éves korom körül. Nálunk voltam egy hétvégén, mondtam, hogy nem szeretem a spenótot, megetette velem. Aztán ráhánytam az összeset.
Mi az, amit megeszik ? rendel kaját, menza vagy munkahelyi kaja ? vagy főz saját magának ?
Engem k...-ra nem érdekelne, esetleg ha látom, hogy a nagyon válogatós fiamnak keresi kedvét, akkor lehetséges, hogy megerőltetném magam a kedvéért.
Szerencsé(m)re azok az idők elmúltak.
Ha valakinek nem tudok megfelelőt főzni, rendelek neki onnan, ahonnan ő szokott.
Vagy nyitok egy fórumot, ahol atomjaira szedetem a nyavajást. 😉
További ajánlott fórumok:
- Nem értem a menyemet. Elégszer, elég változatban tudattuk...
- A menyem, vagy csak a fiam felesége?
- Mit eszik a mai szegény ember?
- Öltözködési tanácsokat szeretnék kérni Tőletek. Hogy én is jó tanácsokkal láthassam el a menyemet, ha szükséges. (folyt.)
- A menyem május végén fog szülni. Fontolgatjuk a köldökzsinórvér levételét. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
- Próbál a leendő menyem hatalmi harcokba bevonni, de én...