Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A menyem nem eszi meg a főztöm. fórum

A menyem nem eszi meg a főztöm. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2 3 4
ma 13:18

Szia!

Egyetértek azokkal a hozzászólókkal, akik arra bíztatnak, hogy ne emészd magad miatta. Én úgy értem a szavaidat, hogy ez nem csak egy-egy étel esetében van így, hanem soknál. Ha ez általában így zajlik a közös étkezéseknél, akkor eleve tegyél ki neki kekszet, almát, vagy kínáld neki külön csak a köretet (gondolom rizst, tésztát, krumplit, salátákat eszik, azt azért nem lehet nyolcvanféleképpen variálni, ha köretként készül) és süss mellé mirelit sajtot, halrudacskát, natúr (só-bors) csirkemellet - ami tényleg 5 perc és egye azt. Tészta mellé lehet sajt-tejföl (mármint ha ehet tejes cuccokat), darált-cukros dió/mák..stb. Ha így sem eszik, akkor tényleg lehet neki mondani, hogy hozzon magával megfelelőt.

ma 08:46
Akkor több marad a többieknek. Ne edd magad miatta.
ma 01:15
en szerencses vagyok kuldfoldi a parom,kuldfoldi a menyem es mindenki megesz barmit is fozok.
91. Myra
tegnap 21:45
Lehet másképp szokta meg az ízeket. Amúgy nem kell foglalkozni vele.
90. jennyvagyok (válaszként erre: 87. - Timycat)
tegnap 20:34
Így van. És nem az éhenhalásról van szó.
tegnap 18:39

Ebből nem kell ekkora gondot csinálni! Nem eszik és kész! Az én menyem "minden mentesen" étkezik pár éve. / egészségügyi okok miatt/ addig én főztem nekik, mindent megevett. Most néha, ha jönnek bajban vagyok! Azt mondja be csináljak ebből gondot, eszik amit ehet. Pl. Ha rántott hús van, neki sütök natúr szeletet. A levest megeszi, ha nincs bent tészta, vagy rántás. Ha mindenképp rántás kell, akkor rizsliszt

Ő otthon is külön főz magának, nagy szívás, de akkora akaraterő van, hogy példaértékű!

Ő egyébként diatetikus, de amíg bem volt gondja, mindent megevett.

A gyereket viszont nagyon szépen neveli, kaja ügyben. Nem is válogat.jah és csokit, cukrot nagyon ritkán eszik. Így szokta, nem hiányzik neki. Nem is kéri!

88. Enissa (válaszként erre: 84. - Timycat)
tegnap 18:27

Ilyen eset nálunk is megesett.

Mondta napokra zárjam el a cicát, mert ő nem szereti.

Nem zártam be a cicát.

Egyszer gombócot készítettem, nagy dolog, inkább készen veszem

Vittem a szomszédba, 3 perc alatt a macska a meleg gombócokra heveredett a tálba.

Mi nem ettünk gombócot, de a gyerekeknek és nekem is egy vidám emlék maradt.

87. timycat (válaszként erre: 51. - Jennyvagyok)
tegnap 18:04
Dettó. Anyám híresen carul főz, de megeszem, megszoktam hogy ez van. Amúgy hasznos tulajdonság, sokfelé jártam, éhen sosem maradtam, bajom sem lett sosem.
86. Enissa (válaszként erre: 83. - Enissa)
tegnap 17:53
Lemaradt, nem ittam természetesen, és nem is esett neki ke, hogy miért
85. timycat (válaszként erre: 83. - Enissa)
tegnap 17:52

Bocs de ez nagyon 🤣

Amúgy abszolút megértem

84. timycat (válaszként erre: 80. - Enissa)
tegnap 17:51
Hozzánk van olyan aki, azért nem jön vendégségbe, mert macskáink vannak 🤦‍♀️ és még csak nem is allergiás.
83. Enissa (válaszként erre: 81. - 55Judit)
tegnap 17:51

Dolgozóban vagyok, sz.gépről nem írok.

Telefon meg átír.

A prímet az viszi, amikor a férjem nagyija kínált meg üdítővel, és mondtam...igen kérek.

És a protézistartó poharába töltött.

🤢🤮

82. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:48

Hát ez van. Olvastam hogy próbálkoztál nem jött be, emiatt ne dőlj a kardodba. Tudja hova megy vendégségbe vigyen magának ha akar. El kell ezt engedni.

Nálunk nagybátyám felesége ilyen, ő nem eszik nálunk, nagyimnál, anyámnál semmit. Glutén- és tejmentesen étkezik (nem betegség miatt) és hogy a mi konyhánk nem glutén- és tejmentes konyha. Pedig húgom betegségek okán pont ugyanígy étkezik, és vígan eszi a főztünket probléma nélkül.

Én elengedtem, lecarom. Faarccal nézem végig ah0gy a készen rendelt halál büdös színezett tenyésztett lazacát eszi az asztalomnál, szigorúan dobozból. 😂 A gyereke, meg a férje a főztömet/főztünket lapátolja be két pofára.

81. 55Judit (válaszként erre: 80. - Enissa)
tegnap 17:37

Most egy pillanatra megállt bennem az ütő. A "nejem" szón akadtam meg. Hogy a francba lehet neked nejed? 🤣

Jól van, értem.🤣

80. Enissa (válaszként erre: 73. - 55Judit)
tegnap 17:34

Judit voltam olyannál vendégségben, ahol minden csillogott, villogott, de a nő mindig a fogához nyúlt.

De nejem az is elveszi az étvágyam, ha az edény , amiben főtt az étel ragacsos kívül.

Aztán főzhetnek ilyenek nekem a legfinomabbat, nem eszek belőle.

79. michelle.r (válaszként erre: 75. - Birebora)
tegnap 17:30

Biztos rá lehet egy gyereket kényszeríteni bármire. Kérdés, hogy érdemes-e. Érdemes-e elveszíteni a bizalmát, megtörni az akaratát egy ilyen semmiség miatt.

Ehhez nem is kell gyerektelennek lenni. Az egyik nagynéném csinálta velem úgy 3 éves korom körül. Nálunk voltam egy hétvégén, mondtam, hogy nem szeretem a spenótot, megetette velem. Aztán ráhánytam az összeset.

78. 55Judit (válaszként erre: 76. - Bnedora)
tegnap 17:14
Vércse! 😀
77. Cukormókus* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:12
Én nagyon örülnék, ha főzne nekem valaki.
76. bnedora (válaszként erre: 73. - 55Judit)
tegnap 17:11
Azért nem eszem meg, mert én húsevő vagyok, a fiam pedig vegán:-)
75. birebora (válaszként erre: 74. - Globus)
tegnap 17:04
Ilyen észlények mindenhol vannak. Nem volt gyereke, nagyon akart. Lombik, injekciók, kezelések, hormonok, beültetések. Megszületett a várva várt gyerek. Sajnos kiderült autista. Mindenkitől elnézést kért akinek kéretlenül osztotta az észt. Legalább ennyi volt benne. Rájött, hogy nem úgy van az.
74. globus (válaszként erre: 66. - Michelle.r)
tegnap 16:50
Gyermektelen kolléganő azt mondta nekem, olyan isten nincs, hogy a gyerek nem eszi meg a paprikát, hagymát, főzeléket. Adjam neki két hétre, majd megtanítja. Én vagyok gyenge 😂
73. 55Judit (válaszként erre: 71. - Bnedora)
tegnap 16:28
De biztos nem azért nem eszed meg a főztödet mert nem ízlik, hanem mert nem vagy éhes, esetleg eszedbe jutott valami amit jobban kívánsz.
72. 55Judit (válaszként erre: 66. - Michelle.r)
tegnap 16:26
Én inkább úgy mondanám, minden háznál más a szokás.
tegnap 16:20
Én ebből nem csinálnék problémát. Aki enni akar eszik, aki nem, az nem. Van, hogy a saját főztömet én sem eszem meg, pedig a fiam szerint finom.
tegnap 14:31
Ne izgasd magad. Egyen kekszet, vajas kenyeret, vagy hozzon magának amit akar. Megkérdezném mit főzzek és hogy szereti, de ha akkor sem, nem csinálnék belőle gondot.
tegnap 14:08

Mi az, amit megeszik ? rendel kaját, menza vagy munkahelyi kaja ? vagy főz saját magának ?

Engem k...-ra nem érdekelne, esetleg ha látom, hogy a nagyon válogatós fiamnak keresi kedvét, akkor lehetséges, hogy megerőltetném magam a kedvéért.

68. michelle.r (válaszként erre: 42. - Ruslan)
tegnap 13:57
Remek ötlet. Tönkre tenni mindenki más ebédjét is azért, hogy megleckézessünk valakit a semmiért. 🫣
67. michelle.r (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:50
Tényleg nem értem, téged ez miért nem zavar. Megkérdezted, elmondta, megfőzte neki. Egye nyugodtan a kekszet vagy a vajas kenyeret. Bolhából csinálsz elefántot.
66. michelle.r (válaszként erre: 8. - 55Judit)
tegnap 13:48

Szerencsé(m)re azok az idők elmúltak.

Ha valakinek nem tudok megfelelőt főzni, rendelek neki onnan, ahonnan ő szokott.

Vagy nyitok egy fórumot, ahol atomjaira szedetem a nyavajást. 😉

65. michelle.r (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:46
Miért kéne bárkiben hibát keresni? Te nyilván jól főzöl, ha a többiek megeszik, neki viszont nem ízlik. Másképpen táplálkozik. Én sem eszem meg mindent, még udvariasságból sem. Ha vendéget várok, mindig előre megkérdezem, hogy van-e, amit valaki nem eszik/ehet. És akkor neki olyat, amit ehet.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook