A kislányom beteg: Rhinathiol melett adható a Nurofen is, ha lázas? (tudásbázis)
Csakhát tudod, az az 1, számodra elenyésző túllihegett eset a babának, meg a szülőknek 100%. A botulizmusba sajnos ma is bele lehet halni, hiába van - elvileg - ellene antitoxin... Én egy 6 hónapos botulizmusban meghalt babáról tudok.
1 éves kor alatt nem adunk mézet.
A Rhinatiolt egyszer próbáltuk, a gyereknek teljesen összerázta a gyomrát, nagyon rosszul volt tőle. Azóta a Fluimucil-t kapják és az is feloldja a váladékot és nem okoz köhögési rohamot, nagyon jó. Egyébként lehet Nurofent is adni mellette csak kicsi különbséggel.
Persze hogy lehet,a kettő között azért legyen szünet,de én is adtam már a kettőt együtt ha betegek voltak.
sziasztok. én az unokáimnak csak a LÁNDZSÁSÚTIFŰ szirúpot engedtem a lányomnak hogy adjon pici koruktól ezt adja neki a mai napig pedig már 14- 12- 10 évesek ez mindig beválik nagyon ajánlom másnak is neked mivel még kicsi a bab csak a cumijára cseppencs belőlle . ugy használd lehet recept nélkül a gyógynövény boltban és a patikákban is kapni kis és nagy kiszerelésben neked a kisüveg is sokáig elég lessz üdv feketeerzsi
Jó, hogy nem én írtam le ....
A méz egyik jó tulajdonsága a csíra- és baktériumölő képessége. Nyakló nélkül persze nem csak a mézet nem, hanem semmit nem adok.
Köszi Caravell!
Nekem 3 gyermekem van és amikor köhögtek én is Rhinatiolt vettem.Bár ne tettem volna.Annyira erős lett a köhögésük tőle,hogy szinte ki is hányták szirupostól.....:(
Akkor miért van rajta, hogy kisgyerekeknek is adható. (Rhinatiol)
Az ambroxol 1dl sörnek megfelelő alkoholt tartalmaz.
Mondjuk mi azt isszuk, mert bevált, de már fenntartásaim vannak.
Eddig egyetlen esetről tudnak, amikor a mézben botulizmus volt, sztem ez a téma kicsit túl lett lihegve (húdemagyarosanírtambocs) ekkora esélye mindennek van, még annak is,h valaki kimegy az utcára és rádől a szomszéd járdáról egy fa...
Sziasztok!A hagyma nagyon jó,csak MÉZET NE!!!!Megnéztem,hogy 8 hónapos a kislányod és 1 éves korig TILOS mézet adni a gyerekeknek,mert a méz Botulizmus csíráit tartalmazhat,ami akár végzetes is lehet egy csecsemő számára!Ezt mndenki vegye figyelembe!
Köszi hogy elolvastátok.
Pedig a dobozon rajt van, hogy már 1 hónapos csecsemőnek is adható!
Talán vidd el orvoshoz, majd ő megmondja mit adj neki. VAgy hívd fel, úgy is segít.
Mivel a kislány csak 8 hónapos, semmiképp se szabad mézet ennie! Rhinatiol 6 éves kor alatt nem adható! Amit használhatsz: pé. Ambroxol szirup napi 2x2,5 ml.
adagolhatod kiskanalanként, ha nem akar inni
gyorsan kopassz meg egy vöröshagymát, de csak a száraz héja jó. Forrázd le kb 2 deci vízzel, álljon min. 15 percet. hűtsd vissza ihatóra és édesítsd mézzel. Igyon, amennyit bír belőle. Nagyon jól oldja a váladékot, holnapra megindul a hurutos köhögése és a takony is.
ok,köszönöm.még nem lázas,csak fel akarok készülni,ha baj van tudjam,nagyon köhög,szinte fullad.nagyon ideges vagyok.
Igen. A mi dokinénink is ezt írta fel a gyereknek mikor a múltkor beteg volt és lázas is. Akkor volt 11 hónapos.
Mimus,
a Rhinatiol makacs, száraz köhögésre jó, nem tartalmaz lázcsillapítót. Adhatod párhuzamosan.
Jobbulást a kicsinek és hűtőfürdőzd, ha szükséges.
A kislányom beteg: Rhinathiol melett adható a Nurofen is, ha lázas?
További ajánlott fórumok: