A gyerekelhelyezési perben figyelembe veszik, hogy az apa kettős életet él évek óta? (tudásbázis kérdés)
Hűha, végig olvastam az összes hozzászólást..
nagyon tudjátok osztani egymást, holott fogalmatok sincs mit él át a másik...
Doxaxnak:Én azt mondom mielőbb válj el. A férjednek gondolom nem is rossz így, viszont Te csak örlődsz, Ő pedig SOSEM fog változtatni. Ha idáig jut egy kapcsolat ott már régen baj van.
A gyerek pedig bizony,hogy megérzi, hiába nem lát-hall veszekedést, érzékel MINDENT.
Jogilag nem tudom mi a helyzet ezzel (bár úgy rémlik számít az ilyen), de biztosan fekete pont, hogy nem törődik a gyerekével és kicsapongó életet él. Nem egy tini, aki megengedheti, hogy későn járjon haza és rendszeresen mulatozzon (a nőzés is annak számít a szememben). A bíró(nő) is ember, normális ember pedig nem támogatja ezt. :-)
Az anyától pedig NAGYON INDOKOLT esetben veszik el a gyereket. Ha nem veszélyezteted (pl. pia, drogozás, verés, éheztetés) vagy hanyagolod és van hol lakni, az alapok megvannak, akkor nem veszik el. Még akkor sem ha az apa jobban áll. :-)
Nem tudom aktuális -e még, de egy részlet egy jogi oldalról!!
"izsgálandó többek között, hogy melyik fél tehető felelősség a családi egység megbomlásáért"
Azt írod, hogy évek óta kettős életet él az apa. Akkor miért csak most lépsz? Mi történt most? Most tudtad meg? Vagy most lett elég?
A gyerek mind a kettőtöket szereti. Olyannak, amilyen. Mert születésétől fogva ez van. Akármilyen az apja, mégis az apja. A gyerek nem lehet fegyver egyik fél számára sem. A gyerekelhelyezési perben pedig a gyerek érdekeit fogják nézni. Azt, hogy neki mi a jó. Hogy kettős életet élt az apja, az "csak" a te számodra sértő, megalázó, bántó. Nem foglalkozott a gyerekkel, ebből a gyerek nem azt szűri le, hogy nem szereti az apja, hanem azt, hogy dolgozik és nincs otthon.
Tehát, ha azt szeretnéd, hogy nálad maradjon a gyerek, biztosíts számára nyugodt, szeretetteljes otthont, hogy azt érezze szereted. Nem lesz könnyű megállni azt sem, hogy ne szidalmazd előtte az apját vagy, hogy ne emeld fel a hangod, ha róla beszélsz. Arról pedig, hogy kettőtök között most mi zajlik, korának megfelelően, tömören és röviden beszélj, ha kérdez. Ezeket tudom tanácsolni. Nehéz helyzetben vagy. Szorítok neked:)
Ezeket már leírtad nem egyszer csak más regisztrációval.....
Nem erről írtam.
Ha otthon is ilyen a stílusod, akkor ne is csodálkozz, ha más nőhöz menekült!
A gyerek elhelyezésről egy szót nem szóltál, vagyis te egy sértett, megcsalt feleség vagy, és úgy tűnik, hogy minden energiádat a gyűlölet, a bosszú fogja le.
Inkább foglalkozz azzal, hogy beadod a válópert, és felneveled egyedül a gyermekedet!
Bár a hozzászólásaid alapján nem biztos, hogy neked fogják ítélni a gyereket, mert nem tudod félretenni a sértettségedet.
Haj, de szép amit írtál!
Nem idealizáltad egy kicsit túl?
Ja, igen!
Azért ezekben az években volt ám minden.
Nagy hullámhegyek és nagy hullámvölgyek.
Szerintem minden rosszat elkövettünk egymással szemben.
De megvolt mind a kettőnkben a szeretet és az akarás, hogy helyrehozzunk mindent.
Igen, én ezt megértem. A férfiak szeretnek fenyegetőzni, meg a gyerekkel sakkban tartani.
A helyzetedet egyáltalán nem ismerem. Csak a felvetett kérdésedre írtam.
Tanácsot adni egyáltalán nem tudok, nem járok a Te cipődben:(
Éppen az előbb örömködtem a férjemnek, hogy milyen marha jól választottam én annak idején, hiszen 29. éve jól működik a házasságunk.
Nem minden apa marad papír apa,és nem minden apa akart csak papír apuka lenni.
Minden eset más,tartsd tiszteletben a lehetőségét annak,hogy rengetegféle eshetőség van apa és apa közt.
....és van a sértett anya,aki mindenről tehet.
Hülyeség.
Tapasztalatból írom,van a családban.
Nekem ne írd hogy nem,mert nem tudod más hátterét.A stílusod ismerős,tusom ismét regiztél.....Mindig bebuksz....
nem. Ez egy óriási tévedés.
Vagy első pillanattól ki van alakitva-van sosem lesz.
Szerintem, ha válni akarsz, akkor váljál el.
De ennek a méricskélésnek, hogy a férjed mikor van otthon és mikor nem, nincs semmi értelme.
További ajánlott fórumok:
- A férfiak mennyire veszik figyelembe a külsőt párválasztáskor?
- Szerintetek mennyire veszik figyelembe az autósok, ha látják, hogy "baba az autóban" matrica van egy kocsin?
- Miért van az, hogy bizonyos férfiak kizárólag egy nő külsejét veszik figyelembe?
- Állásinterjúkor a felvételizőnél a nagyszülők helyzetét, volt életét is figyelembe veszik?
- A szeretőtartás már nem veszik figyelembe válás során, de ezt?
- Milyen tényezőket vesznek figyelembe gyerekelhelyezésnél?