A félfogós liszt miért félfogós? (tudásbázis)
Ezt találtam:
"A rétesliszt nem a féldaraliszt — ahogy az a zacskón fel van tüntetve —, hanem a 00Extra megnevezésű — tájékoztat a házigazda. — A féldaralisztet a molnár „egyszerfogós“ lisztnek nevezte (megfogta a lisztet, megdörzsölte az ujjai közt, s ha másodszor dörzsölte meg, már lepotyogott az ujjairól). Hajdanán, laboratóriuma nem lévén, tapasztalatból állapította meg a mester a liszt minőségét. Tehát van sima liszt, ez a kenyérliszt, rétesliszt, ez az úgynevezett nullás liszt, az „egyszerfogós liszt“, a „kétszerfogós liszt“ és a dara. Ezenkívül van teljes és nem teljes kiőrlésű liszt. Teljes kiőrlésű, amikor a búzát héjastól őrlik, és nem teljes kiőrlésű, mikor lehántolják a héját."
szerintem igen.
Én sütikhez amúgy is 2/3 finomliszt-1/3 rétesliszt keveréket szoktam, mert könnyebb lesz a tészta
További ajánlott fórumok:
- Melyik lisztet használjátok?
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Norbi liszt helyett olcsóbbat és beváltat
- Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet?
- Az étkezési keményítő valóban egészségesebb, mint a liszt? Ha igen, miért?
- Mi a különbség a NoCarb liszt és a NoCarb Rost sütőmix között? Melyiket érdemes rendelni és miért??