A biztosító a kórházban eltöltött napok után kifizeti a kórházi napidíjat. Ez érdekelne, hogy mennyi lenne egy napra? (tudásbázis)
Jár..de általában 5 nap után fizet..mármint:ha több mint 5 napig kell bent lenned akkor kifizeti a napokat az összeset.
Ha csak 4 napot vagy bent,akkor nem kapsz.
Persze gondolom nem mindegyik biztosítónál van ez így,de a 99%-ánál biztosan..
Sziasztok!
Igaz még csak kezdő biztosítási tanácsadó vagyok :), de a következőket tudom nektek mondani:
-A biztosítási összeg a kórházban eltöltött napok után csak akkor jár, ha kötöttél biztosítást erre az esetre.
-Ha megkötötted, akkor a biztosítási szerződésben benne kell lennie, hogy mekkora összeget kaphatsz.
Pl. 5000 Ft/nap.
-Van, hogy ez az összeg az eltöltött napok számától függ. Pl. van olyan biztosító, ami csak az egy héten túli tartózkodás esetén fizet.
-Mind a kettőtöknek azt javaslom, hogy olvassa át a szerződését, ill. vegye fel a kapcsolatot az adott biztosító biztosítási tanácsadójával. Minél hamarabb, mert ha kifutsz a bejelentési kötelezettségben meghatározott időből, akkor előfordulhat, hogy a biztosító nem fog fizetni a kötelezettség elmulasztására hivatkozva.
Remélem tudtam egy picit segíteni.:)
Szia!
Én ugyan nem tudom a választ, de érdekelne, hogy ez milyen esetben jár? Mert Nekem is van biztosítóm (Ahico), és voltam kórházban fertőzés miatt sürgősséggel vittek be, koraszülés gyanújával. Vajon ilyenkor jár valami?