3, 5 hónapos kislányomnak valószínűleg torticollis nevű betegsége van. Ismeri valaki a betegség gyógymódját? (tudásbázis kérdés)
A gyógytornászok szobájában van egy tábla, amire direkt kiírják, hogy a DGSM módszer nem masszázs, hanem manuális technika. Ők fontosnak tartják!:)
Úgy tűnik, mintha masszírozná a babát, valójában szétnyomkodják a letapadt izomcsoportokat, vagy fellazítják azokat. Engem egy kicsit a svéd babamasszázsra emlékeztetett.
a DSGM nem torna, és legtöbb esetben nem is szeretik a gyerekek, minden okuk megvan rá.
De a leghatásosabb módszer, állítom!
Dévényes gyógytornára vigyétek a picit...az biztosan segít. Nekünk nagyon bevállt!:) Ezt a gyógytornát egyik orvos sem fogja ajánlani.:(
A neurológián az idegrendszer épségét vizsgálják, illetve azt, hogy nincs-e izomszakadás. Ők sem kultiválják a DGSM tornát...nekünk anno azt mondták, akkor vigyük, ha megszereti a gyerek...ez nem az a torna.:)
Sok sikert!:)
Nem hagyom ennyiben semmiképp, ha a gyermekeim egészségéről van szó, eléggé harcos vagyok. Keresünk olyan szakembert, aki beutaló nélkül, privát fogad.
Remélem jót mondanak nektek!
SZIASZTOK
NEKÜNK SEM ADOTT BEUTALÓT CSAK MIUTÁN ÉN FELHÍVTAM A KÓRHÁZAT ÉS RÁKÉRDEZTEM ,HOGY FOGADNAK BEUTALÓ NÉLKÜL IS ?? DE NEM FOGADTAK ÍGY KÉRTEM BEUTALÓT ,MERT MONDTAM ,HOGY SZERETNÉM HA MEGNÉZNÉ MÁSIK SZAKEMBER IS ! SZERINTEM TE SE HAGYD ENNYIBEN .
IGAZ MEGVOLT A BEUTALÓ ÉS VOLTUNK IS ORTOPÉDIÁN DE NEM LETTÜNK OKOSABBAK,NEM KÜLDTEK SEHOVA GYÓGYTORNÁRA.PÉNTEKEN MEGYÜNK NEUROLOGIÁRA ÉS KIWI VAGYOK MIT MONDANAK.
Kata! Írtam neked privit, már nem másolom be.
A masszírozás sajnos a ferdenyaknál nem használ...tapasztalat. Nekem is ezt ajánlotta a gyerekdoki sportkrémes változatban, 2 hónapig próbálkoztunk vele, még rosszabb lett.:( A ferdenyaktartás izomrövidüléstől vagy izomletapadástól alakul ki, persze mástól is lehet, de ezek biztosan rendbehozhatóak, ha időben szakemberhez fordultok.
Sok sikert!
Látom megérkezett a szakszerű segítség!
Azért addig ezt használhatod.Nem árthatsz vele.
Ahogy én csinálnám, mint anyuka. Megmasszírozni a nyak mindkét oldalán az izmokat, hogy ne legyenek annyira feszesek és a rövid izmot szép lassan nyújtani nyakhajlítással. Napról napra jobban fog nyúlni az izom. Amit használunk az edződik. Érdemes mind a két oldalon alkalmazni. Az izmok fellazítása mindig kell.
Te mit csinálsz amikor elfekszed a nyakad?
Szerintem ugyanezt.
"Kedves Anyuka!
A 3 555 392-es telefonon tudunk Mosonmagyaróváron, vagy Győrben dolgozó DSGM-szakgyógytornász elérhetőséget megadni.
Üdvözlettel: Alapítvány "
ezt találtam a Dévény oldal fórumában.
Ha leteszed őt, nem lehet néha a másik oldalára fordítani? Vagy a kiságyba fordítva tenni, ha ki akar látni, ezt az oldalát is használnia kell.
Mert végül is ez a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer. Már ha nála alkalmazható!
:) persze.nekem se mondott rá egy orvos se semmit védőnő sem meg ortopédián is voltam(igaz a csípője miatt) de egy időben szembetűnő volt hogy féloldalasan tartja a fejét.én nem izgultam úgy rajta, gondoltam egy csecsemő-újszülött ilyen esetlenűl tartja magát.legközelebb ilyen lenne biztos vinném valamerre.
igazából azt sem értettem ha a szülésznő tudta mennyire rosszul helyezkedett és a szülés közbeni meghúzást is látják miért nem szól a csecsemősnek, a gyerekorvosnak, elég lenne a papírra ráírni hogy rossz tartásban volt,vagy valami-talán ezért nem akart szopizni,a csecsemősök se tudták-én meg akkor még nem kapcsoltam össze a két információt,meg csak otthon tűnt fel, pólya nélkül.na mindegy, úgy látszik a betegnek szülőnek kell résen lenni sajna:(
nincs nálatok gyógytornász aki alkalmazza ezt a módszert?
Holnap megyünk az orvoshoz, de vele az a baj, hogy hiába mondok neki bármit is, mindenre azt mondja, hogy majd kinövi. Sajnos a két nagyobbik gyermekemnél is ez volt az orvos terén a tapasztalat, nekem kellett minden vizsgálatot kierőszakoskodnom. Sajnos mindig beigazolódott a gyanúm.
Kicsi lányomnak nem tudom mi hozná helyre a nyakát. Nézek, böngészek neten, ám mosonmagyaróváriak vagyunk, innen nem tudok csak úgy Pestre felmenni 3 gyerekkel pl. a Dévényibe.
További ajánlott fórumok:
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Segítség - Kövér a kislányom!
- 3 éves kislányom fél elaludni tegnap óta
- A yorkink kimúlt császározás közben, sajnos új kutyusra nincs pénz, a kislányom nagyon hiányolja mit tehetnénk?
- 14 hónapos kislányomnál most derült ki, hogy valószínűleg zománchiányosak a kis fogacskái. Van valakinek valami ötlete, mit tudnék tenni?