20 évesen magas a koleszterinszintem, mit tegyek, hogy ne legyen egyre rosszabb a helyzet? (tudásbázis)
Még nem rendeződött. Igazából nem is értem mi van. A pm-em állapota nem indokolja azt a mértékű TSH-eltérést amit a héten mértek. Az az én gondom, hogy az eü tüneti kezelést végez, nekem meg még -szerencsére- semmilyen testi tünetet nem okoz, az eü meg valahogy úgy működik, hogy "ha jól vagy mi a francokat pattogsz akkor gyere ha bajod van".
Most megyek magán-vérvételre, ahol az antitesteket is nézik. Magán UH-on derült ki az is hogy már egy tucat göb van mindkét lebenyben és az átkötő - vagy milyen - szövetben is, igaz még 5 mm alattiak.
Aztán privátban endokrinológus. Szóval még teljesen az elején vagyok.
És rendeződött?
Nekem túlműködésem volt a műtétig és mindig mínuszos volt a cukrom és koleszterinem is, amióta nincs pm-em, a gyógyszer adagom miatt még mindig túlműködök, de a koleszterinem magas és a cukrom is, ha nem figyelek a kajára....
Pajzsmirigy?
Nekem nem rég derült ki, hogy évekig az első jele a kezdeti alulműködésnek pusztán a magas koleszterin, LDL és összbilirubin szint volt. Nálam is mindenki csak vállat vont, hogy mit aggódok emiatt, vékony vagyok nincsenek panaszaim ne foglalkozzak vele (általános eü-s hozzáállás). Ha diétáztam még magasabb lett. Aztán hogy dobta a pajzsmirigy is a hibát mindjárt homlokukra csaptak a dokik, hogy jaaaa tényleg a pm alulműködés előjele. Hát kösz
Minimális szénhidrátot eszek ,és azt is csak reggel , meg max ebédre, a köretek formájában .
Étrendkiegészítőt sem szedek :/
Akkor fogadjam el , hogy nekem ez ilyen, nem lesz vele gond?
Sajnos termeli a szervezet akkor is, ha
te nem viszed be!
(én is ilyen vagyok és sok más ismerősöm is!)
Semmi cukrosat nem eszel?
És valami étrend kiegészítőket?
A koleszterin a CH-tól magas, illetve a sportolók szoktak különböző étrend kiegészítőt szedni, amitől szintén magas a koleszterin és sok esetben a májértékek is....
További ajánlott fórumok:
- Az első babánkat várom és közben a férjemnek viszonya van. Mit tegyek? Volt/van valaki ilyen helyzetben?
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Mit tegyek ebben a helyzetben?
- Mit tegyek, ha utálatosak a munkatársaim? Egyre rosszabbul érzem magam a munkahelyen
- Mit tegyek, ha mostanában elég ideges vagyok, egyre rosszabb? Alapból sem voltam nyugodt, de egyre rosszabb a helyzet...
- Ha betörött a telefon kijelzője, de lehet kezelni, rosszabbodhat a helyzet?