17 hetes kismamák hogy vagytok? Hogy viselitek ezt a meleget? Picurka mocorog már? (beszélgetés)
Köszönjük Ildi :)
Jól telnek csak sajnos nem tudok szoptatni, így tápszerezünk. Meg hasfájós eléggé :( Az alvással is gondok vannak,szinte csak köztünk alszik.
Sziasztok!
Elég régen jártam erre. Március 20-án megszületett a kislányom, Kira 2840 gr és 49 cm-el. 6 napot ráhúztam, de mivel nem voltak fájások így oxitocinnal megindították a szülést és 3 és fél óra meglett a babóca :)
timike,jelentkeztem a naplód olvasására! :) ha megkaptam engedélyt majd olvaslak titeket!
nagyfiad mit szól tesóhoz? Enyém nagyon szereti és sokat segít is bár ő már 5 éves múlt :)
Megértem hogy félsz mindenki fél de drukkolok hogy kellemesebb élmény legyen mint amire számítasz!:)
Jelentkezz akkor nyugodtan az adatlapomon az interaktivitáson belül meg is találod.Napjaink Máté babával....a címe. :)
Ajánlom ezt a cikket olvasgasd én vajjúdás alatt olvastam el ahányszor tudtam és segített is.
Szia!
Nekem a vastól nincs szorulásom viszont olyan sötét lett, szinte már fekete. De ezt írja is a papír, csak először nagyon megijedtem.
Nem igazán tudom meddig bírom még. Éppen tegnap filóztam, hogy június 7-én volt az utolsó menzim első napja és március 14-re vagyok kiírva, tehát ha minden igaz akkor pont ma kellett betöltenem a 38. hetet, de az uh és a dokim szerint is keddi napokon van a hétforduló, tehát ők szerintük jövőhét kedden töltöm a 38. hetet. Nem értem hogy van ez. Lényeg, jövőhét kedden NST.
De jajj én nagyon félek a szüléstől. Van egy fiam, de a sima szülésben nem volt még részem.
Igen, én is örülök, hogy nem léptem túl a megengedett súlyt, pedig jajj, vannak napok amikor annyit eszek és főleg inkább ilyen nassolni valókat. Valamelyik nap két doboz jégkrémet ettem, plusz csokikat :( ami tudom nem jó, nem szabad.
Szépen gyarapszik a picurod és nődögél :) Biztos nagyon aranyos :)
Én szívesen olvasnám a naplódat.
Sziasztok.
Kitartás tényleg nagyon nehéz a vége.Vasat én i szedtem ugyanezt de olyan székrekedésem lett tőle hogy jajj...
Ki tudja mennyid van még én ilyen keményedésekkel szépen túlhordtam.Drukkolok azért mert igazából már jöhetne is akár.:) Ügyes vagy hogy nem híztál többet ez így pont jó.:)
Ildi köszi mi is megvagyunk.Elhagytuk az 5 kilót és 55 cm.Ha van kedved és érdekel jelentkezz a naplómba oda általában ha időm engedi írok.
Persze Hanita ha téged is érdekelne szívesen látlak.
Sziasztok! hanita kitartás,már nincs sok hátra! timike jól vagytok?
mi jól,Ádi tegnap volt 5 hetes,már 5100gramm,59cm! :)
Gratulálok Nektek csajok! :)
Én ma töltöttem a 37. hetet :) A hasam még mindig nem szállt le, levegő nehezen megy és a vérképem is romlott így most szednem kell a Maltofer Fol rágótablettát vashiányra. Elmenni hazulról már nem igazán tudok még ide a közelbe sem, mert rögtön keményedik a pocim. Itthon is keményedik elég sokat, szerintem most már hamarosan meglesz a pici, bár még szeretném egy picit tovább bírni :) Jelenleg amúgy 9kg hízásnál tartok, mármint az elejétől. 53kg-ról indultam, most vagyok 62kg.
Sziasztok.
Megszületett a picikénk január 20.-án 4000g és 56 cm lett.
Hanita ilyenkor már egyedi méretek vannak lehet pár mm eltérés simán.Örülj hogy fejvégű és befordult irányba.
Sziasztok!
Jó rég nem voltam fent az oldalon :)
timike.baba nálatok mi újság? megszületett már a pici?
Én most voltam a 32 hetes uh-on. Kicsit aggódtam, hogy minden rendben legyen, de igazából nem mondott semmit sem a dokinő. 1700 gr-os a picuri, ezt is én kérdeztem meg, hogy jó e a súlya. a BPD és az FL 1 mm-el kisebb az AC 2 mm-el kisebb az átlagnál. Remélem ez nem nagy gond. Meg az, hogy már fejvégű fekvésben van, ez nem probléma?
Ja igen: timike.baba a múltkori cyto eredménye már P2-es lett :) de sajnos gyulladás még mindig volt.
Akkor már eleve problémás volt a terhességed is.Mindenképp jó szerintem hogy most nincs gondod.Vérnyomásodat azért majd rendszeresen méresd nehogy alattomosan felszökjön.
Érdekes amit mondtak hogy baj van a méheddel...akkor kis csodababa van a pocakban!Drukkolok nagyon hogy rendben legyetek.
Én ma voltam dokinál.Valami felfázás szerűm van a vizeletből látszik kis gyulladás.Kaptam is antibiotikumot nehogy gond legyen.
Majd írd meg mit mondott a doki.Én sem tudom ha p3-as az érték akkor szülésnél mi a teendő.
Gondolom akkor lassacskán én is várhatom majd, hogy lejjebb menjen a hasam :) Ez nekem még új lesz, mert a fiamnál annyira kicsi volt a hasam, hogy semmi ilyen problémám nem volt.
Konkrétan nem tudom mi volt az oka a koraszülésnek. Fiamnál sokat szenvedtem a terhesség alatt. Állandó rosszullétek, állandó baktériumok, fehérje a vizeletben, 24 hetesen bevéreztem majd 26 hetesen szintén. 32 hetesen harmadszor is bevérzéssel kerültem be a kórházba, 33 hetesen pedig csütörtök délután felment a vérnyomásom. Semmitől nem ment le így éjfélkor elkezdtek előkészíteni a császármetszésre, hajnali fél 5-kor megszületett a fiam. A műtét sem volt egyszerű, mert az érzéstelenítés mellett én mindent éreztem, így a végén altattak. Sajnos nem lett egészséges a fiam, lyukas szívvel és kamrai sövényhiánnyal született. Havonta kardiológiai kontrollra jártunk, gyógyszereket szedett, de szerencsére a szíve rendbe jött. 3 éves kora körül kiderült, hogy mozgássérült is lett a fiam, hypotonias paraparesis. A paraparesis a lábak mozgásképességének a csökkenését jelenti, a hypotonia pedig agykárosodás utáni rendellenesség, ami azt jelenti, hogy gyenge az izomtónus, a koordináció, egyensúly zavar is fellép, a mozgása a megszokottnál lassabb és hamarabb elfárad, mint egy egészséges gyermek. Ez miatt 10 éves koráig itthon voltam vele gyesen, jövő hónapban tölti a 13. évét :) Mielőtt kiengedtek a kórházból, annyit mondott a doki, hogy valami gond van a méhemmel és csodálkozik azon, hogy egyáltalán megfogant a fiam. Majd még közölte azt is, hogy nem lehet több gyermekem. Meg is lepődtünk a párommal amikor megtudtuk, hogy jön a második közös babókánk :) Főleg, hogy 12 év után :)
Amúgy nem foglalkoznak jobban velem. Nincs fogadott orvosom, a körzetes doki akihez járok eddig mindössze egyszer vizsgált meg, és egyszer a helyettesítő orvos. Annak ellenére, hogy a cytologiám is P3-as lett :( 7-én megyek a dokihoz újra, kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a cytologiai kontroll. Eléggé félek, bár a helyettesítő doki aki levette újra ő azt mondta, hogy terhesség alatt nem csinálnak vele semmit akkor sem ha rosszabbodott. Viszont azt nem tudom, hogy ilyen esetben lehet e pl. természetes úton szülni vagy császár lesz a vége.
Ahogy elnéztem a képeidet, egyáltalán nem vagy bálna ;) :) Persze hajolgatni azt tényleg nem könnyű, már nekem sem, pedig én még messze vagyok a 38. héttől. A kisfiad pedig nagyon édes, aranyos :)
Egészen a vége felé megy lefele ahogy beékelődik a pici feje, de váltózó ez is mindenkinél.Nekem kb. 2 hete van lejjebb de pár napja még inkább lentebb látom.
Mi volt az oka a koraszülésnek?Most gondolom jobban is figyelnek rátok nem?
Ma kissé mélypontra kerültem mert takarítanom kellett és hát a szétszórt játékokért hajolgatni... jajj kiborultam hogy ez se megy már és tiszta egy szerencsétlen bálna vagyok!:))De máris túltettem magam ezen ahogy tisztaság lett!:)
Nekem méf fentebb van a hasam, hisz még csak a 30. hetet fogom tölteni kedden :) Általában mikorra várható, hogy a has lejjebb szálljon? Hányadik hét körül?
Terhesség előtt én is a Rennie szopogatós tablettát alkalmaztam, eleinte jó is volt, utána már semmit nem segített.
Hűűha, az már nincs is olyan messze :) Hamarosan szülsz :) Remélem könnyű szülésed lesz! Nekem még van egy kis idő március 14-ig, remélem nem lesz gond. Fiam 33. hétre született és elég kis súllyal (1310gr), nem szeretném ha ez megismétlődne!
Igen nekem is este szokott inkább égni de most jobb egy ideje amióta lejjebb van a hasam.Nekem a rennie borsmentás szopogató tablettája vált csak be.Nagyon sokat szokott segíteni de csak ez a fajta a többi nem.:)
Az orvosom szerint jan. 15.-re vagyok írva de a kórház szerint meg, ahova járok NST-re 20. az időpont.:) Úgyhogy bárhogy nézzük nincs már sok!:))
Szülnék már mert ez már teher az biztos!
Végül nem tapasztaltam semmi furát a penészes sütitől. Bár csak két szeletet ettem és lehet az még nem volt teljesen penészes bár az íze már kicsit furi volt.
Na az sem semmi 2013 márciusi csokilikőrrel kínálni a másikat :)
De van néha savam is, de nem is a gyomrom ég hanem a nyelőcsövem :) eléggé rossz érzés, főleg, hogy mindig este kezdődik mikor elpihennék.
Nem hinném hogy lenne bajotok, se neked se a picinek.Én romlott csokilikőrt ittam az ünnepek alatt anyós tukmálására bár csak 1 nyalást de brrrr.:)) 2013 márciusában járt le hát köszi!:)
Igen most meg már nyomja a gyomrod és nehezebb így enni.Savad még nincs mert ilyenkor az is jobban tolódik fel?
Sziasztok!
Elég rég jelentkeztem már itt! Tegnap töltöttem be a 29. hetet. Vannak jobb és vannak rosszabb napjaim. Eddig mindig farkas éhes voltam, most már eljutottam arra a pontra hogy néha enni is alig tudok már úgy nyomja a baba a gyomromat. Levegőt is nehezebben kapok már és a gerincfájdalom miatt néha menni is alig bírok.
Azt esetleg tudja valaki, hogy ha véletlenül megettem két szelet penészes mákos bejglit lehet tőle valamilyen bajunk?
Ildi örülök, hogy jelentkeztél és jól vagytok.
Mi is megvagyunk én is gurulok és nagyon vizesedek.Sokat keményedik a hasam meg görcsölget készülődik kifele biztos.Nem bánnám már lassan....:))
sziasztok! jól vagyunk,már csak 3 hét. :) járunk nstre,hatalmas pocim van már,tényleg gurulok :(
timike rem ti is jól vagytok!
Eruska nagy-nagy gratula nektek!!
kellemes ünnepeket mindenkinek!
Sziasztok lányok,hogy vagytok?
Eruska,Gratulálok a fiúkhoz! :)
Én már a 27-28. hétben járok,nagyon gyorsan megy az idő.Minden ok velünk,kislányom is szépen fejlődik,1,04 kg volt a múlt héten.
Csak ez a zsibbadás ne lenne éjszakánként.....
Eruska gratulálok a fiúkhoz.Minden rendben veletek?
Ildi nálatok mi a helyzet.
Nálunk nehezebb időszak volt.Máté kórházba került kiszáradással én meg bevéreztem kicsit.Úgyhogy az első nst-n túl is vagyok.Ultrahang meg méhszáj vizsgálat is volt.Mindent rendben találtak 2500 grammra becsülték a súlyt.
Nekem meglettek a fiúk, ma 1 hetesek.
Naplómban írtam róla.
sziasztok! timi,dettó :) nekem már semmi sem megy igazán... de készülődés beindult,meg hát 21-én kisfiam szülinapja,már nagyon várjuk.
2 hét múlva már elkezdjük Nst-t is. Hihetetlen hogy közeledünk a végéhez :)
Többiek hogy vagytok?
További ajánlott fórumok:
- 30-31 hetes kismamák, hogy vagytok?
- Hogy vagytok és milyen érzéseitek vannak Kismamaként?
- Szívinfarktuson átesettek, hogy viselitek a nagy meleget? Milyen a közérzetetek?
- Inzulinrezisztenciás, pcos kismamák, vagy már anyukák, ti mennyire vagytok/voltatok rosszul a várandóság alatt?
- Nyitott méhszáj miatt fekvő kismamák, mit tapasztaltok, hogy vagytok?
- Gödi kismamák hol vagytok?