17 éves gyereknek saját autó?! (beszélgetés)
250 ezer. Persze, csak abban az esetben, ha minden elsőre sikerül.
Ha valakinek plusz gyakorlati órákra van szüksége vagy ismétli a vizsgákat, akkor neki ennél sokkal több.
Ez sok mindentől függ.
Mi nem engedtük a fiúnkat egyedül vezetni egy ideig. Megnéztük, hogy biztonságosan megy e neki.
"egy borítékban az egészet visszakaptam."
Én is pont így kaptam vissza mindig a bármire haza adott pénzt;)
A lányom áprilisban lesz 18, amint meglesz a jogsija, megkapja élete első autóját. Hosszas tanakodás után egy Honda Jazz mellett döntöttünk. Fenntartania neki kell, és a jogsit is ő fizeti - ez a deal 🙃 Megoldja, komoly megtakarításai vannak, hónapok óta dolgozik, nyelvórákat ad diákoknak.
Életem első autóját én is a szüleimtől kaptam, igaz csak a végén derült ki, minden hónapban behajtották a megállapodott részleteket. Aztán amikor az utolsót is odaadtam, egy borítékban az egészet visszakaptam.
Ez így van.
Valahol olvastam, hogy a szűlő nem adhat mást a gyerekeinek, csak gyökereket és szárnyakat. FI esetében gondok vannak a gyökerekkel.
Ez olyan, mint a házépítés. Ha nem valósul meg az alap-és felépítmény kellő harmóniája, akkor lesznek a gondok.
SOkfélék a gyerekeink:)) Gratula a tiédhez:))
AZ alapesetből indultam ki mert a FI-nak nem az autó megvétele okoz gondot hanem a lánya hozzáálása.Neki én sem vennék!
Viszont egyébként ha valaki megteheti és a gyereke megérett rá,,,,nem találok jobb szót,,megérdemli,,akkor miért ne.Küzdhetnek még eleget.
NYilván a FI sem úgy indított hogy ezt akarta kihozni a dolgokból.Van nevelés és van egyénisége beállítottsága a gyereknek.
17 -18 évesen nem igen vehetnek autót maguknak ,hisz hogy??
Tanulnak, még nem dolgoznak ,esetleg kis nyári munkák abból nem lesz autó! Ha valaki megteheti vegye meg az autót ,nem kell egyszerre úgy indulni az életben hogy "vérrel -verejtékkel" Itt a probléma a lányka hozzáállása a dolgokhoz.
A kulcsszó az, hogy már dolgoztál és fizettél is bele. Meg utána a fenntartását.
De az említett leányzó még tanul, a szülőknek nemcsak a kocsi megvételét, hanem a fenntartását is finanszírozniuk kellene.
Lehet, tudja a fene, ha megtehetik, miért ne?
18 éves voltam, hogy letettem a jogsit, nem sokkal később kaptam egy használt autót, igaz, már dolgoztam és valamennyit fizettem én is bele. A tesóm szintén. A gyerekemnek én is vettem, igaz ő is dolgozott már és ő is adott bele. Így van ez. A normális kereteket betartva miért is ne. A 17-et én sem értem, de nem vagyunk egyformák.
A fiam 20 évesen vette meg álmai fekete Alfa rómeóját. Két évig dolgozott érte.
Tuti xar anya vagyok, mert soha egy pillanatra se merült fel benn, hogy anya vegyen neki egy autót. Komolyan, nem is értem a felvetést. :o
Jogsi már megvan 2 hete.
Egy 17 éves lány mégis hová jár, hogy külön autóra van szüksége? Iskolába?
További ajánlott fórumok:
- Te mennyire engednél 9 éves gyereknek 18 év feletti öldöklős, zombis, gyilkolós, verekedős filmeket, pc játékokat nézni, játszani?
- Mi a véleményetek arról, aki 2-3 éves gyereknek regisztrál az iwiwen?
- Hány éves kortól adjunk a gyereknek mobiltelefont? Egyáltalán adjunk neki?
- Egy 7 éves gyereknek elmondanád, hogy a szülei elváltak?
- 2 éves / 14, 5 kg-s gyereknek ajánljatok légyszíves autósülést! 9-25 és 9-36 kategóriák közt gondolkodom...
- Egy 2,5 éves gyereknek lehet 15-36 kg-ig használható autósülést venni?