Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak! (beszélgetős fórum)
Gratulálok!
Én is mínuszban szoktam lenni, de az utóbbi 3 nap jelentősen túlléptem a határt. Lehetett volna több is a mínuszom... meg kell fegyelmezni magam! :))
Szia!
A mai sétám meg volt jó hideg van kint, de legalább tiszta a levegő.
Nekem marad tegnapról bableves, csinálok egy kis krumpli főzeléket natúr húsival.
Már tegnap is átmentem mínuszba, olyan jó érzés.
Szia! :))
Szilveszterkor ebédre sárgaborsó leves, a maradék újévre a malac-sülthöz főzelék!! :))
Ma: karalábé leves, rántott máj, petrezselymes krumpli, vegyes zöldsali = káposzta, hagyma, paradicsom, répa (gyufaszál-méretre)
Szia!
Én sem lencsét főzők, hanem sárgaborsót újévkor.
Ja, amikor nem felejtem el, akkor apróra vágott petrezselymet is teszek bele!
Kiadós, nokedli, tészta, rizs köret jó hozzá.
Tegnap én is néztem a piacon, de nem volt nyeles-tök, a nagy kerek szürkét nem vettem meg. Nagyobbak mint egy görög dinnye.
Fincsi. Én is rántani tervezem vasárnap, petrezselymes krumplival.
Egyébként ha lesz időd, nézz meg a kalória táblázatot, az összes belsőségben gyakorlatilag 0 gr ch van!!! Kalóriát viszont ad, tehát lehet őket bátran enni. (Még a pacal is e tekintetben belsőségnek számít!)
Hát csak rántva szeretem, tudom nem a legjobb, nagyon vékony szelet a máj, a liszt az teljes kiőrlésű, tojás, és nagyon pici morzsa. Olajba sütötte, de nagyon kicsibe, nehezebb így sütni, mert figyelni kell nagyon, hogy oda ne égjen, de ma nagyon sokat gyalogoltam, majdnem 4 km volt, azért mertem ezt enni.
A család kedvence: májat lisztbe megforgatom, hirtelen megsütöm mind a két oldalát, jénaiba teszem. A szaftba teszek sót, őrölt borsot és fokhagymát, ezt össze rottyantom és ráöntöm a májra és a sütőbe teszem. Addig még puhul, addig hagyma karikát sütők ezt fél időbe rá teszem a májra és együtt sütöm tovább, amíg a máj meg nem puhul.
Gratula! Látod, megy ez, ha először csak odafigyelünk valami, egy idő után szinte természetes lesz.
A májat hogyan csináltad?? rántott, sült? ...
Vasárnap én is azt gondoltam. Rántva, de ha tudsz valami finomat...
Szép napot!
Ma is megvolt a kilométerem anyut vittem orvoshoz. Jócskán elfáradtam. Ma egy kis grízgaluska levest ettem, mellé pedig 1 szelet sertés máj, cékla salátával. Azért egy kicsit büszke vagyok magamra, hogy esténként nem csábulok el egy kis nasira.
Sikerült bő 2 órát jönni-menni gyalogolni. Még odafelé a piacra eléggé rozsdásan működtek a lábaim, de utána bejáródtak. Csak hát visszafelé pedig a megpakolt 2 nagy szatyor, de így a KB-ba beírhatom a visszafelé útra: "gyaloglás extrém terheléssel".
És most jöttem rá, hogy utoljára akkor voltam a piacon, amikor még azt mértem fel, hol-mennyiért-milyen koszorúkat lehet kapni.
Sűrűbben kell ezt a távot megtennem, eléggé ellustultam.
Nem esik, a nap még nem kelt fel, bár ahogy nézem, inkább csak olyan fakó napsütést kapunk. Felöltözök és csak elindulok a piacra. Kérdés, hogy mennyire fogják a lábaim bírni. Ahogy jön a hideg, úgy szokott berozsdásodni. Mindegy!
Beáztattam egy adag szójakockát, ma abból lesz brassói.
Szevasztok! Jó reggelt, szép napot kívánok mindenkinek!
Majd egy kicsit később felhúzom a redőnyt, ha az időjárás olyan, akkor (talán utoljára az idén) kimegyek a piacra. Szétnézet ott tojás ügyben és hasonlókban. Itt bent a központban az apró tojás 40-ért = galamb tojás mérettel!!