Zsemlegombóc főzőtasakban (beszélgetés)
Valaki árulja már el, miért olyan nagy szám az a vadas?
valamikor gyerekkoromban ettem, de emlékszem, inkább csak piszkáltam, azóta nem tettem több kísérletet. De látom, hogy sokan odavannak érte, és még gombóccal is képesek pecsmegelni a kedvééért... .D
így van
Néha leárazva
Kényelmes és finom
így van
Néha leárazva
Kényelmes és finom
Tudom, hogy úgy szokás, Nagymama is úgy csinálta.
Én meg sehogy. :D
Fasírtot meg nem csinálok, húsgombócot vagy tölteléket se. A darált húst, pláne az áztatott kenyeret benne nem bírom gyomorral. Mármint nem enni, hanem látni se, nemhogy hozzáérni. A darált hús főzőkanállal kevergetése még megy. Tovább nem.
A fiam viszont nincs is oda ezekért a dolgokért (nyilván, csak menzáról ismeri), másra nem főzök. :D Azaz megvagyunk nélküle.
Fogalmam sincs.
Nyilván a tudatalattim működött, irtózom a gombóctól.
Anno első férjem bármikor megkívánta a szilvás gombócot, de pontos paraméterekkel. Ha nem sikerült februárban olyan szilvabefőttet venni, ami elég roppanós maradt (már ismertem a választékot), akkor le voltam tolva.
A gombóc főzőlevébe zellerzöldet kellett kerítenem, az volt a leves. No Budapesten, a tél közepén, zellerzöld... (és megismerte a piszok, ha más zöld volt...)
Németországban voltam kiküldetésben, a cég kinti gyárában. Odavolt mindenki, ha krumpligombóc volt a menüben, olyankor tömegével mentek az étkezdébe.
Akkora volt egyébként, mint egy nagyobb narancs, egy darab volt a szokásos adagja, köretnek.
Megkósoltam... alig bírtam lenyelni. Ragacsos massza volt a számban.
Nem járult hozzá, hogy megkedveljem a gombóc műfaját.
Egyszer a férjem kedvéért csináltam zsemlegombócot, de csak neki. A konyha csupa maszat volt, meg is sajnált a férjem, többet nem kérte. Pedig azt mondta, jól sikerült, örömmel meg is ette. Észrevettem volna, ha füllent a kedvemért.
Köszi! :)
Csirkemell volt vadasan!
Kár, hogy nem lehet itt képet megosztani. Nemrég megkîvàntam, megcsinàltam. Nagyon finom lett. Első próbàlkozàsom volt vadassal. Kifogástalan lett. 😊
Ha valakit érdekel a teljes recept, holnap gépről leírom. 😊
Nem hát, csak bosszús vagyok egyéb okok miatt is, Te meg azért eléggé súroltad ex anyósom színvonalát, mármint úgy jött ki kicsit a megfogalmazásod.
Nem mondanám, hogy kikapcsol a főzés, mert ha főzök, nagyon koncentrálok, alkotok! :D Szeretek főzni, de tényleg nem telik tőlem mostanában csak egytálételes mestermű.
Nem tudom honnan, de úgy tudtam, hogy a vadashoz megpirítják-karamellizálják a lereszelt sárgarépát. lehet, hogy ez is egy változat, nem tudom.
Guruljka ugye nem gondoltad komolyan hogy cikiznélek,pont téged?
Én imádok főzni,engem kikapcsol,amit lehet magam csinálok,mert tudom hogy mit eszem.
Mondjuk dolgozik is, tanul is. Sőt! Otthonról! Ven pofája!
Még pihen is. Otthon!
Esetleg nem tekinti fő feladatának a szakácsművészetet. Vagyunk páran ilyenek is.
A vadasnál egyszerűbb ételeket eszünk. Ha megvetsz ezért, akkor is. :D
Én ettem egyszer valami vadast, azóta se értem, mi benne az a különleges.
Valódi vadhús-ételt nagyon rég ettem, összesen talán három alkalommal, nincs összehasonlításom, hogy a "vadas" mennyire teszi hasonlóvá a másféle húst a vadételhez.
A zsemlegombócot megpróbálom egyszer itthon. A férjem szerette, de örülnék a zacskós megoldásnak, mert nekem nagyon nagy mancsolás a gombócolás.