Valaki tudna mondani olyan írót, aki Wass Alberthez hasonló könyveket ír? (tudásbázis)
Én szeretem az angol klasszikusokat (JA, Henry James, Bronte testvérek, Hardy, Gaskell, Thackerey...), meg a modernebb irodalmukat is.
Egyszerre legalább két könyvet olvasok, egy vékony kötetem mindig van, vagy novelláskötet, azt könnyen vihetem magammal, egy novella elolvasása nem hosszú idő, aztán van egy amit itthon olvasok.
Igaz témájában más Krúdy, de "férfiasabb" író, és igazán ízes, pikáns író.
Tudom ajánlani Gárdonyit, de nyugodtan el lehet felejteni tőle a kötelezőket, és a novellái közül is pl. válogatni Az én falum, A hosszúhajú veszedelem...
Nyírő József..
Viszont most olvastam Jean Giono-t a Valaki a hegyekből c. regénye egészen hasonló érzéseket keltett bennem.
Kortárs, de szintén erdélyi Bartis Attila, szerintem fantasztikus író, és nagyon szépen ír az elmúlt néhány évtizedről (saját élményekből táplálkozva).
Wass Albert egyik kedvencem, de Márait nem szeretem - úgy vettem észre, hogy kevés az olyan ember, aki mindkettőt szereti.
Nem hasonlók, de nagyon jók.
Érdemes megnézni a Duna Tv. archivumában a Száműzött magyar irodalom c. műsort.
Tettem bele szóközt, ki kell venni.
[link] hu/musor/musorok/szamuzott_magyar_irodalom.html
További ajánlott fórumok:
- 20 éves vagyok, de olyan hihetetlen vágyat érzek az anyaságra, hogy azt el nem tudnám mondani. Van olyan, aki hasonló cipőben jár?
- Vámpíros, vérfarkasos és hasonló filmek sorozatok? Tudnátok ilyet mondani?
- Tudnátok derűs, pozitív hangulatú (nem szükségszerűen humor kategória) könyveket mondani?
- Milyen hasonló jellegű könyveket érdemes elolvasni, mint pl. Sikerkalauz, Ne aggódj, tanulj meg élni...?
- Valaki tudna nekem olyan könyveket mondani, amik hasonlítanak Tisza Kata könyveihez?
- Szintezett angol nyelvű könyveket ki tud nekem mondani?