Tudja valaki hol kaphatok laktózmentes termékeket és mennyiért? (tudásbázis)
a laktózérzékeny nem tudja rendesen megemészteni a tejcukrot, komoly emésztési panaszai vannak tőle
Te csak nem szereted a tej szagát. Ennyi. Én se szeretem. De a joghurtot, sajtot, túrót, egyebeket fogyasztom
Én a múlt héten a LIDL-ben láttam laktózmentes tejfölt.
Egyébként nem tudom, mit jelent pontosan a laktózérzékenység! Én például a tejnek a szagától is ki tudom hányni, amit aznap megettem, nemhogy megigyam, és ez így van gyerekkorom óta. Viszont minden más savanyú, illetve erjesztett tejterméket, joghurtot, sajtot, túrót rengeteget eszem, és imádom őket. Hogy van ez?
Nyilván nem véletlenül vagy laktózérzékeny...
Egyél vizes alapú fagyikat, dobozosban, tölcséresben és pálcikásban is rengeteg fajta van.
Akár növényi tejből készülteket is kipróbálhatsz, kókusztej, mandulatej, stb...
Nahát, épp most akartam ilyen kérdést kiírni :D
Nálunk tegnap lett diagnosztizálva és most keresgélem a recepteket.
szia
kicsit későn olvastam a leveled. Nem hiszem hogy azért lett hasmenésed, mert laktózmentes terméket ettél. Ez max akkor lehet ha tejérzékeny vagy, mert ebben a tejfehértje épp úgy benne van mint más tejtermékekben.
üdv K
Sziasztok!
Akinek nincs laktózallergiája és először fogyaszt pl. laktózmentes tejfölt lehet tőle hasmenése? Én tegnap vettem egy ilyen laktózmentes tejfölt mert nem volt más és kellett a tejföl majonézhez és miután megettem kb 20 perc múlva híg székletem volt. Pedig nekem inkább kemény szokott lenni és nem is tudok mindennap nagywc-zni. Szerencsére csak egyszer volt, remélem már nem lesz, nem is merek most semmit enni, csak iszok. Lehetséges, hogy ettől volt vagy valami vírus? De a közérzetem jó meg étvágytalan sem vagyok, semmi panaszom nincs.
Üdv:Zsu
Szia!
Nemtudom sikerült-e október óta előrébb jutnod. Ha igen, akkor ezt a linket ajánlom segítségül azoknak, akik informálódni jöttek az oldalra.
Rólam nemrégen derült ki, hogy laktózérzékeny vagyok. Azóta keresgélek, kutakodok. Sajnos csak a laktózmentes termékeken van feltüntetve, hogy fogyaszthatjuk, a többi termék 10%-án jelölik, hogy tartalmaz, 30%-ról hallottad, hogy tartalmaz, a maradék pedig kérdőjel. Üdv.Ildi
szia
nem kaptunk semmilyen listát:(
neked van ilyened? ha igen átküldöd????
köszi K
Szia
Ez diétát kíván, mi már nyolcadik éve csináljuk és nem nehéz.
A gasztroenterológusod nem adott listát a tiltott ételekről, mint pl párizsi, zöldborsó, virsli és ilyenek?
Kasmír a kasmíriaké, tej meg a kisbocié.
Van abban rosszabb is mint a laktóz.....
(jó étvágyat hozzá)
Szia!
Nagyobb bevásárló központokban,de szerintem jobb kis boltokban is lehet már kapni!:)
Mizo 399,
Magic Milk 389
Montice 416 Ft.
Spáros 1,5%-os 226Ft
Tartós 1,8%-os 265 Ft.
De szerintem megkóstolhatjátok a rizstejet, ilyeneket is, bár azok biztos drágábbak
Interspárban, Tescoban van tej, tejföl, joghurt, túrórudi, sokszor túró is. A spárnak van sajátmárkása, a tejet próbáltuk olcsó és jó. Egyébként a Magicmilk termékek is bejönnek, meg a Mizo tej.
De ha látta orvos, akkor gondolom kaptatok laktáz enzimet, amivel kis mennyiségben akár sima tejtermékeket is ehet. (recept nélkül is kapni amúgy ilyeneket)
Szia!
Vannak ilyen boltok, amik csak ilyen termékeket árulnak. Valamint a nagyobb multiknál is lehet még találni. Elég drágák, de ha nincs más választás....
Rita
sziasztok
Most tudtuk meg hogy a kislányom laktózfelszívodási zavara van. Tudtok segíteni hogy hol kaphatok laktozmentes termékeket és mennyiért?
segítségeteket előre is köszi
K
További ajánlott fórumok:
- Kézműves termékeket kedvelők gyertek!
- A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást?
- Akupunktúra - Hol? Milyen? Mennyiért?
- Magyarországon termelt,vagy gyártott MAGYAR termékeket keresek, van még ilyen?
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?
- Amaretto Maldini-t hol kaphatok és mennyiért?