Telefonetikett (beszélgetés)
Ilyen egyszerű :)
Egyébként nem mindig tudhatjuk, hogy kiírja-e a számunkat a másik telefonon...
Én mindig felveszem, ha kí ír ismeretlen számot vagy csak annyit hogy ismeretlen, szám nélkül! Bárhogy! Mi történik? Semmi!
Például, ha az iskolából vagy óvodából hívnak, akkor is csak annyi jelenik meg a telefonomon, hogy ismeretlen hívás, jól is néznék ki ha nem venném fel, közbe meg a gyermeked teszem fel lázasan ott vár, hogy menjek érte!
Nekem egyszer már így randim is lett!:) Gyorsan elmesélem! Ismeretlen számról hívtak, természetesen felvettem! Ahogy felvettem egy férfi gyorsan hadarta, hogy szerintem melyiket vegy meg, mire leesett hogy nem is engem keresett, de ettől függetlenül, mosolyogva konstatáltuk a tényállást, de semmi gond nem volt! Eltelt egy kis idő, megint hívott, hogy olyan kellemes volt a hangom, meg kedves jó fej vagyok, nem e vagyok független, találkoznék e Vele, mivel úgy érzi nem lehet köztük olyan nagy korkülömbség sem, persze ha nem lakunk nagyon messze egymástól! Találkoztunk, de nem lett folytatás!:)
Nem bunkóság szerintem,én sem veszem fel az ismeretlen számról hívókat.
Sőt!!Le is van tiltva a telómon az ismeretlen szám fogadása.
Nagyon egyszerű a magyarázat.
Rengetegen zaklattak ismeretlen számról-többek között a biztosító emberei.
A múltkor egy nap 30-szor kerestek-OO.
másnap feloldottam a korlátot,és nem tudtam lerázni az embert,annyira pofátlan volt,hiába említettem neki,hogy van már biztosításom-mindenáron házhoz akart jönni,pénzügyi tanácsokat osztogatni-finoman megköszöntem,hogy nincs szükségem rá,de csak nem akarta letenni-,hogy az üzlet bővítéshez kell egy szakember segítsége,stb,stb..Na,úgy felidegesített,hogy visszatettem a tiltást.Ja,és ez nem minden!!Este 8 órakor hívott,mikor épp a gyereket fürdettem-Kvázi éjjel nappal zaklatják az embert.Barátnőmet esete fél 10 -kor hívták.
Hadd döntsem már el,kit korlátozok,és kit nem!
Ha valaki velem szeretne beszélni,az vállalja a számát,kilétét.
A barátaim,és akikkel kapcsolatban vagyok,mind tudják,hogy nem fogadok ismeretlent:DD
Ja...tudom, kútba dobott kislányokkal vigyázni.
:)
Volt egy jó:(
Lányom angoltanárnője elfelejtett eljönni fogadóórára. Másnap szánta-bánta, és mondta a gyerekeknek, hogy bocs, ha valaki szülője ott volt, most megadja a telefonszámát, és a gyerek adja ide a szülőnek, és a szülő hívja fel őt.
Nosza, nekem volt vele megbeszélnivalóm, hívom két napon át, napi többször, nem veszi fel (kiírta a számomat, mert soha nem rejtem el). Aztán írtam sms-t, erre felhív a nő, hogy igen, látta, hogy kerestem, de nem vette fel, mert nem tudta, ki az.
Mondjuk ehhez ész kell azért:(((
Amúgy én akkor nem veszem fel, ha annyit ír ki, hogy "magánszám", ilyenkor elrejti a hívó a számát. De ha van telefonszám, csak éppen az én telefonkönyvemben nincs benne, akkor felveszem. Ha ú megtisztelt a bizalmával, és kiadta a számát nekem, akkor miért ne venném fel.
Sok sikert hozzá!
;)
Így igaz...
:)
Az cégemnél olyan a telefonközpont, hogy mindig válogatja, hogy milyen irányba megy a kimenő hívás, nem lehet tudni, hogy éppen milyen számot jelenít meg. Aki nem veszi fel, mert nem ismeri, az így járt :o))
Egy másik topicban már leírtam, hogy egyszer elhagytam az autóm rendszámtábláját, de csak az egyiket. Jó sok pénzembe és utána járásba került volna újat csináltatni. Szerencsémre valaki megtalálta, leadta egy irodában, ahol a rendszám alapján kikeresték a nem titkos mobilszámomat, felhívtak és visszakaptam.
A t-mobile rejtett számról kommunikál. Volt eset, hogy azt hittem, befizettem a számlákat, de nem. Szerencsére felhívtak és diszkréten figyelmeztettek, így nem kapcsolták ki és nem került pénzembe, hogy visszakapcsolják.
Én nem értem azokat az embereket, akik nem vesznek fel ismeretlen számokat. Az ügynökök is emberek, a munkájukat végzik, én nem szoktam alázni őket azzal, hogy kinyomom a telefont, ha olyat ajánl, amit szeretnék, örülök, hogy helybe jött az üzlet, ha nem, megköszönöm, leteszem.
Na...azért ez csak elméletben van így, ez az ügyeleti telefon. :)
Üzenetet mindig lehet hagyni.
rejtett számot soha...
ismeretlent pedig ritkán...
van hangpostám...lehet üzenet hagyni..HA FONTOS ..úgyis üzen :))
És mit szólnál ahhoz, ha valakit nagyon-nagyon keresnél, de kinyomja a telefonodat, mert ő nem ismeri a telefonszámodat, vagy akár téged???
Az ember úgy viselkedjen mással, ahogy szeretné, vele is tegyék. Legalább a minimális szándék legyen meg bennünk.
az első esetben (rejtett szám esetén) én megértem, ha valaki nem veszi fel!
de ha kiírja a telefon a számot, akkor illik felvenni-szerintem
tisztázzunk valamit:
mit értesz azon, hogy ismeretlen?
nem írja ki a telefon a számot, amiről hívnak?
vagy kiírja a számot,. de nem tartozik hozzá név, mert nincs mentve a telefon memóriájában?